Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek működne a kapcsola...

Szerintetek működne a kapcsolat köztünk, vagy elfogadnák a szülei ha a lányukkal járnék, vagy épp az hogy kiengednék a lányukat ebből a vallásból? Több információ lent.

Figyelt kérdés

Beleszerettem egy Jehova Tanúja lányba, és úgy veszem észre hogy én is bejövök neki. Én magam egy református családból vagyok. Tudom, hogy nekik nem lenne szabad párkapcsolatot kötni nem Tanúkkal, meg tudom azt is hogy egy csomó tilalmaik vannak, azaz olyan dolgok amiket más vallásokkal szemben ők nem tehetnek. Például azt olvastam hogy nekik nem szabad barátságot sem kötni nem Tanúval, nem szabad horror filmeket nézni, nem szabad erkölcstelenül viselkedni meg ilyesmi. Már 1 hónapja beszélgetünk és sokszor meséli hogy szeret horror filmeket nézni, meg mondta hogy tegnap is a barátnőinél volt, együtt horror filmeztek (a barátnői is mind reformátusok). A lányt a suliban szoktam néha hallani, hogy ki-ki ejt egy csúnya szót. Van egy féltestvére, aki református, neki más a vezeték neve, ebből kikövetkeztettem, hogy az anyja újra férjhez ment méghozzá egy Tanúhoz, tehát az anyja is valószínű református volt, és ő már egy Tanú családban nevelkedett. Azt is mesélte, hogy szokott járni gyülibe.

Na tehát azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek tudna köztünk működni kapcsolat, mert gondoltam az ő szülei nem veszik olyan komolyan ezt a vallást, mint a többi Tanú.

2016. okt. 28. 21:38
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

29-es válasz:

... khmnn ... De most komolyan? NEM!

2016. okt. 30. 13:29
 32/37 A kérdező kommentje:
Engemet nem zavarna, csak gondoltam náluk ezt sem nézik jó szemmel...
2016. okt. 30. 14:22
 33/37 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a 19%-os válaszoló Tanú. Hiába pontozzák le mindig a többiek, a Tanúknál pontosan úgy van, ahogy ő írja.

A többiek meg csak azt írják, amit pletykában hallottak. És nem mindig a jószándék vezérli őket, ezt a lepontozásokból magad is láthatod.

(egy nem Tanú)

2016. nov. 2. 00:36
 34/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elképzelhető,hogy a lány belédszeret,és a kedvedért elhagyja a fanatikus JT közösséget,de számítanotok kell súlyos ellenállásra,mind a család,mind a közösség részéről.Ez,szerkezeti felépülésükből adódik.

Horror:

Az ember,s különösen a gyermek számára a félelem bármilyen átélése káros a pszichére!

Az elme mindent elraktároz,és a félelem érzése emlékeiből-rendszerint-a legrosszabb időben tör rá,ami döntésképtelenséget,vagy irreális döntéseket okoz.

Erkölcstelenség:

Aki nem tartja be saját erkölcsi rendszerét,az kiszámíthatatlan ember.

Káromkodás:

Aki káromkodik,az tehetetlen ember,s ezt kontrollálatlan kifejezésekkel fejezi ki.

2017. jan. 7. 18:14
 35/37 anonim ***** válasza:

hát ez a család nem egy tipikusj ehova tanúi, ha esetleg a lányt el is engedik sőt kiugrik a szektából is komoly ellenállásban lehet részeket, csak akkor érdemes ebbe belekezdeni ha mondjuk olyan erős za elhatározásod hogy te fogod és elveszed ezt a lányt, mert ha csak annyi hogy aranyos lány tetszik, járnál vele, de a többit még nem tudod akkor nagyon hamar felőröl majd téged a "küzdelem" és csak ártasz magadnak is neki is a családjának is, mindenkinek

érdemes pl utána nézni h a rokonokkal szóba állnak e egyáltalán, az jól mutatja mennyire vannak benne, elvileg nem állhatnának velük szóba csak megtérítési szándékkal vagy ha nagyon muszály

a csúnya szó nem mérvadó, egy Jt is csak ember, h azok a református lányok barátai e vagy csak igyekszik alapvetően mindenkivel jóban lenni megint érdekes kérdés, a horrorfilm nézés, az h elszív egy cigit, beleiszik a borba stb stb meg csak tipikus kamaszos "lázadás" dolgok, gyakori az ilyesmi a kamasz tanúknál mert vágynak a szabadságra kiváncsiak stb stb, de azért igazán komoly dolgokba ők sem mennének bele, pl hogy nem Jt párjuk legyen

szóval tényleg ha csak nagyon kemény az elhatározás, készülj fel rá hogy kb kézen fogva sétálni sem akarnak majd engedni a szülők

ja és persze sose mondj ilyeneket neki h a jehovások ostobák vagy az egész egy baromság stb stb, neked sem esne jól ha valaki közölné "egy kis k*csög vagy" kb ugyan ez a dolog, mindig maradj a civilizált vitánál, még ha idegesít is, egyrészt mert így tudod meggyőzni az anyázódással csak azt érzi ledominálod, meg ugye akit oltogatsz az joggal kérdezi h szereted e őt egyáltalán, és ez igaz is, látnia kell hogy azért akarod kihozni a szektából mert szereted, és nem arról van szó hogy nem fogadod őt el

2017. jan. 7. 19:21
 36/37 anonim ***** válasza:

A 35.Hsz-nak igaza van abban,hogy a lázadó kamaszban feltör a szabadságvágy,és az kihasználható a jobb belátásra vezetésben.

Azt gondolom,helyes érvelni azzal,hogy Isten(Jehova)olyan nagymértékben tiszteletben tartja a szabadakaratot,hogy még a legrosszabb rossztól sem óv meg,a mi akaratunk ellenére.Így,aki fizikális,vagy lelki kényszert használ bármilyen"jó"szándéka eléréséhez,az ördögi módszerrel él.MEM KRISZTUSTÓL VAN!

2017. jan. 7. 19:58
 37/37 anonim ***** válasza:

most olvastam vissza írtad h református vagy, na ebbe biztos bele fognak kötni nagyon felkészültnek kell lenni tologiából, és történelemből mert egyrészt ők kb napi szinten benne vannak ilyen harcokban és előnyből indulnak nem is kicsit, náluk a gyülekezetben is gyakran az a program hogy ilyen ebszélgetéseket elpróbálnak h mire mit kell mondani, hogy tudsz magabiztosl enni manipulálni stb, kb mint a biztosítási ügynökök

ezen felül pedig mindig az őrtorony kiadványok hamis adatait fogják idézni amik látszólagn agyon pontosak pl egy idézet és lábjegyzetben ott a hivatkozás, természetesen arra számítanak hogy úgy sem nézel utána és nem derül ki hogy az hamisítvány, persze az átlag tanú nem hazudik neked, ő csak téved, ő is áldozat, de a te szempontotból a lényeg ugyan az, azt se hidd el nekik amit kérdeznek akármilyen pontosan meghivatkozott adatnak is tűnjön az, pláne ha történelemről vagy nyelvészetről van szó

2017. jan. 8. 01:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!