Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek működne a kapcsola...

Szerintetek működne a kapcsolat köztünk, vagy elfogadnák a szülei ha a lányukkal járnék, vagy épp az hogy kiengednék a lányukat ebből a vallásból? Több információ lent.

Figyelt kérdés

Beleszerettem egy Jehova Tanúja lányba, és úgy veszem észre hogy én is bejövök neki. Én magam egy református családból vagyok. Tudom, hogy nekik nem lenne szabad párkapcsolatot kötni nem Tanúkkal, meg tudom azt is hogy egy csomó tilalmaik vannak, azaz olyan dolgok amiket más vallásokkal szemben ők nem tehetnek. Például azt olvastam hogy nekik nem szabad barátságot sem kötni nem Tanúval, nem szabad horror filmeket nézni, nem szabad erkölcstelenül viselkedni meg ilyesmi. Már 1 hónapja beszélgetünk és sokszor meséli hogy szeret horror filmeket nézni, meg mondta hogy tegnap is a barátnőinél volt, együtt horror filmeztek (a barátnői is mind reformátusok). A lányt a suliban szoktam néha hallani, hogy ki-ki ejt egy csúnya szót. Van egy féltestvére, aki református, neki más a vezeték neve, ebből kikövetkeztettem, hogy az anyja újra férjhez ment méghozzá egy Tanúhoz, tehát az anyja is valószínű református volt, és ő már egy Tanú családban nevelkedett. Azt is mesélte, hogy szokott járni gyülibe.

Na tehát azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek tudna köztünk működni kapcsolat, mert gondoltam az ő szülei nem veszik olyan komolyan ezt a vallást, mint a többi Tanú.

2016. okt. 28. 21:38
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Azt szokta mondani, hogy megy/volt gyülube vagy kongresszusra, sõõt, nagy boldogsággal szokta mondani.

Nagyon remélem, hogy Istent dícsérni örül ennyire, és nem pedig az öltönyös fiuknak...

Számomra õ az ideális, és végszükség esetén, ha kell, akkor közéjük állok.

De ez csak "Zs" terv...

19-es kommentelõ

Református vagyok, és héte 2x templomba járok :)

2016. okt. 29. 17:39
 22/37 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem semmi, amiket ide beirkálnak rólunk.

Jehova Tanújának, nem a szülök nyomására kell lenni, hanem önként, ugyan is Isten nem kényszerítetteket keres, hanem önkénteseket.

Ha egy gyermek nem saját meggyőződésből, hanem szülői erőszakkal lesz Isten szolgája, akkor az a szülő nincs tudatában annak, hogy elveszti a gyermekét így is úgy is. Istent nem lehet becsapni.

Ennél fogva az ilyen szülő nem értette meg, hogy a gyermeknek saját felelősségére kell döntést hoznia, ha elérte azt a kort.

számtalan előadás szól arról, hogy a gyermeket úgy kell nevelni, hogy Ő maga tudjon saját döntést hozni, önként. Az Én lányom sem lett Tanú, sajnos a világban él, ami fájdalmas ugyan, de nem vagyok haragba vele, a kapcsolatunk viszonylag normális. Megszokott látogatni, és magam is a férjemmel meghívjuk alkalmanként étkezésre vagy egy kis csavargásra.

Ha kiközösített lenne, akkor igen, Isten elvárása szerint nem tarthatom a kapcsolatot vele.

Jézus a szavaiban, és a Bibliában leírtak, nem kertelnek, a családban ellenségeskedés várható a keresztény élet miatt.

Ezt nem a szülők találták ki, s ha a szülő ezt figyelmen kívül hagyja, a Teremtővel húz ujjat,

Ne hogy azt higgyétek, hogy nem fájdalmas ez a szülőnek. Hiszen a saját gyermeke, akit szeret.Ez a gyermek sok álmatlan éjszakát és éveket okoz a szülőknek,

Kérdezem Én, mit jelentenek nektek ezek a szavak, ha egyáltalán komolyan veszítek Isten szavát.

(Máté 10:35–37) 35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és apja között, a leány és anyja között, a fiatal feleség és anyósa között. 36 Az embernek bizony a saját háznépéhez tartozók lesznek ellenségei. 37 Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám.

(Lukács 14:25, 26) . . .: 26 „Ha valaki hozzám jön, és nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, igen, még a saját lelkét is, nem lehet a tanítványom.

Sokszor a saját érdekeinkről is le kell mondani Krisztusért, aki szintén lemondott az életéről értünk.

Nekünk nem kell mártír halált halni, csak ezt kell tenni, és még ezt sem vagyunk képesek érte?

akkor nem értettük meg a tanításának lényegét.

2016. okt. 29. 18:17
 23/37 anonim ***** válasza:
No kérdező, a 22es válasz egy tanú, és jól látható, hogy hogyan NEM értik a Bibliát. Hisz Istent sem ismerik, a Szentlélek sem segít nekik, így lett ez a vallás egy embertelen, ember ellenes szekta.
2016. okt. 29. 18:37
 24/37 How Arrow ***** válasza:

"Lukács 14:25, 26) . . .: 26 „Ha valaki hozzám jön, és nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, igen, még a saját lelkét is, nem lehet a tanítványom."

Te tanu még a bibliádat is a sátán irta!

Tanitott valaha Jézus gyülöletre monta hogy gyülöljél?

"Tiszteld atyádat és anyádat"

A bibliádban meg az van irva hogy gyülöld?

A fentebbi bibliaversek amit kimásoltál a meghamisitott bibliádbol az eredetiben ugy van hogy

"Ha valaki jobban szereti"

Az imádatrol és a "jobban szeretni"-röl van szó nem pedig arrol hogy dobd el a gyermeked, vagy a szülődet!

Hogy tudjátok kimondani egyenes gerincel hogy Jehova tanui vagytok?

2016. okt. 29. 19:10
 25/37 A kérdező kommentje:
Nem tudom kik vagytok, de én ezt a kérdést azért írtam ki, hogy hátha tud valaki nekem segíteni, és nem pedig azért, hogy veszekedjünk alatta!
2016. okt. 29. 20:15
 26/37 anonim ***** válasza:
Utolsó, csak részben van igazad. A Máté 10:47 valóban a "jobban szereti" kifejezést használja, de Lukács evangéliuma 14. fejezetében a "gyűlöli" szó szerepel.
2016. okt. 29. 20:20
 27/37 How Arrow ***** válasza:

Luk 14:26 Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom.

"Sőt még a maga lelkét is"

Ha ezt a gyülöletet ugy értelmezném mint a tanuk akkor az öngyilkosság lenne a megoldás.

A bünöst nem gyülölni kell hanem szeretni!

A bünt kell gyülölni és az elkövetett bünnel nem eggyetérteni.

Jézus és a vámszedő vagy Jézus és a lator, és még sok más példa van a gyülöletre.

2016. okt. 29. 20:53
 28/37 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, azt csinálsz amit akarsz,

részemről, szomorúan olvasom az itt ellenségeskedéseket, mert félre értelmezik az általam írt "gyűlölet" szót.

Én azt gondoltam, hogy válaszaimmal segítek neked, hogy mi a Bibliában leírtak, első kézből, hiszen magam is 27. éve szolgálom Istent. s voltam Én is kiközösített.

Hidd el, a legnagyobb hiba amit elkövethettem életemben, hogy hátat fordítottam Istenemnek, magam írtam meg az elkülönülő levelet.Nem lett volna ok a kiközösítésre, nem tettem semmi olyat.

Nekem sem testvérem, sem a szüleim nem voltak, sem senkim sem Tanú

az egész családomban egyedül Én vagyok Jehova Tanúja, és a férjem, akivel 2. éve szerettünk egymásba, és összeházasodtunk. így azzal sem lehet vádolni, hogy a családom miatt tértem vissza annak idején Istenemhez.

ezért elmondhatom, hogy akik ezzel érvelnek, azok az alázat hiányával küszködnek, és az emberi érzelmekre apellálva akarnak hatást gyakorolni a kiközösítés kegyetlenségére.

Ez Isten egyik szerető elrendezése, hogy a hibát elkövető észhez térjen,

(Malakiás 3:2, 3) . . .Mert olyan lesz ő, mint az olvasztó tüze, és mint a ruhamosók lúgja. 3 Ül majd, mint az ezüst olvasztója és tisztítója, és megtisztítja Lévi fiait. Megtisztítja őket, mint az aranyat és az ezüstöt; és Jehovának oly népe lesz, amely igazságosságban visz ajándékfelajánlást.

Mindenki tudja, hogy a lúg, vagy az arany megtisztításának a folyamata, nem picike dolog.

Isten a népét megtisztítja, az oda nem való elemektől, nem véletlen használ ilyen erős szavakat.

(1Korintusz 5:9–13) 9 Levelemben azt írtam nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba paráznákkal, 10 de nem úgy értve, hogy általánosságban e világ paráznáival vagy a kapzsikkal, a zsarolókkal vagy a bálványimádókkal. Különben bizony ki kellene mennetek a világból. 11 Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek. 12 Mert mi közöm nekem a kívül levők megítéléséhez? Vajon ti nem a belül levőket ítélitek meg, 13 míg a kívül levőket az Isten ítéli meg? „Távolítsátok el a gonosz embert magatok közül.”

(2János 9–11) . . .. 10 Ha valaki elmegy hozzátok, és nem ezt a tanítást viszi, soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha. 11 Mert aki köszön neki, az részes annak gonosz cselekedeteiben.

ezek a Biblia versek az első keresztények idején íródott, és megtörténtek, hogy Isten népe és a gyülekezetek tiszták legyenek Istennek.

Ha a szülők, vagy bár ki az érzelmekre hatva nem így reagálna, akkor Isten bűnrészesnek tekinti, a kiközösített személy támogatásáért, És ugyan azt az ítéletet kapja.

Mózes idejébe Isten nem volt ennyire kegyes, a szülőnek kellett az első követ rávetnie a lázadó család tagra.

ezt azért írtam, hogy próbáld meg megérteni, ez nem játék, Isten irgalmával nem lehet vissza élni, és csúfot űzni sem.

Amit vet az ember azt aratja. Istent sokan félre értik a Jézus megváltó halála miatt, evvel érvelnek a bűn mellett....

2016. okt. 29. 22:03
 29/37 A kérdező kommentje:
Ja, és szerintetek gáz, ha a lány 1 hónappal idősebb nálam? :(
2016. okt. 30. 10:43
 30/37 lilla64 ***** válasza:
Ugyan,miért lenne gáz?ki mondta ezt?
2016. okt. 30. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!