Szerintetek működne a kapcsolat köztünk, vagy elfogadnák a szülei ha a lányukkal járnék, vagy épp az hogy kiengednék a lányukat ebből a vallásból? Több információ lent.
Beleszerettem egy Jehova Tanúja lányba, és úgy veszem észre hogy én is bejövök neki. Én magam egy református családból vagyok. Tudom, hogy nekik nem lenne szabad párkapcsolatot kötni nem Tanúkkal, meg tudom azt is hogy egy csomó tilalmaik vannak, azaz olyan dolgok amiket más vallásokkal szemben ők nem tehetnek. Például azt olvastam hogy nekik nem szabad barátságot sem kötni nem Tanúval, nem szabad horror filmeket nézni, nem szabad erkölcstelenül viselkedni meg ilyesmi. Már 1 hónapja beszélgetünk és sokszor meséli hogy szeret horror filmeket nézni, meg mondta hogy tegnap is a barátnőinél volt, együtt horror filmeztek (a barátnői is mind reformátusok). A lányt a suliban szoktam néha hallani, hogy ki-ki ejt egy csúnya szót. Van egy féltestvére, aki református, neki más a vezeték neve, ebből kikövetkeztettem, hogy az anyja újra férjhez ment méghozzá egy Tanúhoz, tehát az anyja is valószínű református volt, és ő már egy Tanú családban nevelkedett. Azt is mesélte, hogy szokott járni gyülibe.
Na tehát azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek tudna köztünk működni kapcsolat, mert gondoltam az ő szülei nem veszik olyan komolyan ezt a vallást, mint a többi Tanú.
10-es kommentedre: Igen, ez pontosan így van. Nem is tagadják.
Úgy tudom egyébként, hogy a legutóbbi időkig nem is igazán kereszteltek 15-16 évesnél fiatalabb gyerekeket. Viszont sok fiatal ennyi idősen már inkább meg sem keresztelkedett, külsősöket is egyre nehezebb bevinni a vallásba, mert nagyon rossz a hírük, ezért nyomatják a szülőknek, hogy az egészen fiatal gyerekeiket is vegyék rá a keresztelkedésre. "Vidám" dolog lehet egész életedben egy tízéves korodban, külső nyomásra meghozott döntés súlya alatt élni...
Kedves kérdező!
Ha a lány nincs megkeresztelked ve akkor még nincs baj.Kérdezted,hogyan müködik ez,tehát most leirom. 15 éves koromba kereszteltek meg,engem és a testvéremet is,azzal a szöveggel,hogy 18 éves korig vakon engedelmeskedni kell a szülőknek.Természetesen ez mind a vének nyomására történt.19 éves voltam amikor megismerkedtem a mostani párommal aki katolikus.A szervezet választás elé állitott,vagy a barátom is elkezdi tanulmányozni a Bibliát,vagy engem kiközösitnek.Nem vártam meg a kiközösitést,beadtam az elkülönülő levelet a testvéremmel együtt.Hogy azután mit kellett a szüleim átéljenek arrol nem irok,mindenesetre,mióta a kislányom megszületett,rendszeresen járnak hozzánk.
Hát, én el sem tudom képzelni, milyen lehet ha például, nekem a szüleim kijelentenék, hogy, vagy olyan életet élek, mint a többi velem egykorú gyerek, és kitagadnak, vagy hallgatok rájuk és "minden szép és jó lesz"
13-as kommentelő, azt leírnád még, légyszíves, hogy mi változtatta meg a szüleid nézőpontját, mármint, hogy a kislányod születése óta, miért járnak nálatok gyakran a szüleid?
Ja, és igen, még elkülönülő levelet is kell adni? Nem lehet csak úgy, hogy abbahagyod a gyülekezetbe járást?
Szia!
Szerinted az itt választ adók jobban ismernek Téged és a kiszemeltedet, mint Te és Ő?
Ezt a kérdést csak egy módon tudod kideríteni. Rajta!
Szia kérdező.
Ha komolyan akarod a lányt igyekezz mig nem megy el a kongreszusukra,
ott az öltönyös jehovista fiuk lecsapják a szerelmedet a kezedröl.
A lány még nem komoly, ha komolyodik semmi eséjed nem lessz!
Figyelj oda nehogy álca legyen az egéssz, és a háttérszándék hogy Jehova tanut faragjanak belőlled!
Ha pedig a szándékod hogy tanu legyél előbb olvasd és tanulmányozd a bibliát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!