Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel a feltámadásban,...

Hiszel a feltámadásban, esetleg a reinkarnációban?

Figyelt kérdés
Mi lesz velünk halálunk után?

2016. okt. 21. 17:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
(4Mózes 23:19) 19 Isten nem ember, hogy hazudjék, Nem is embernek fia, hogy sajnálkozzék. Vajon mond olyasmit, amit meg nem tesz, És beszél olyasmiről, amit nem visz véghez?
2016. okt. 21. 23:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Hiszek a test feltámadásában,és az örökéletben.

Isten,egy történelmi ponton újraalkotja azt,ami megsemmisült,az eredeti konstrukció szerint,tökéletesre.

2016. okt. 22. 01:00
 13/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
#11 pontosan Isten nem hazudik csak az ember hazudhat, igy ezert irtam hogy Istennel es Jezusnal is nincs ertelme annak az allitasnak (szerintem) hogy nem hazudik, mert ez lenyebol vagyis Istensegebol fakad
2016. okt. 22. 08:47
 14/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

szemelyszerint nekem igy jobban tetszett volna

Abban hiszek, amit Isten megígért, és igazat mond, vagy: o az igazsagossag... és bemutatta, bizonyította.

ez pedig a feltámadás, a messiási királyság alatt.

2016. okt. 22. 08:49
 15/16 pelgrim ***** válasza:

A feltámadás szerintem csak ritka kivételes esetekben megy végbe, mint például Názáreti Jézus esetében, aki elérte a tudatnak azt a magas színvonalát, melyen a halál elkerülhetővé válik. Ilyenkor az ember nem válik halhatatlanná, mert egy magasabb cél érdekében vállalhatja a halált, mint ahogy Jézus tette, de nem kényszerül elszenvedni azt.

Jézus elérte a tudatnak azt a magas színvonalát melyen végbemegy az, amit az evangélium színeváltozásnak nevez. Ez alkalommal Jézus megkapta a biztonságot, hogy bármi is történik vele, Ő vissza fog térni, teste átszellemült, tudata olyannyira tökéletesedett, hogy képes lett holt testét ismét életre kelteni.

A színeváltozás nem megy végbe önmagától, nem úgy mint a serdülő kor, az ember szándékos hozzájárulására van szükség. Saját tudatos hozzájárulása nélkül a természet végzi a dolgát, a test megöregedik, hanyatlik és végül arra kényszerül, hogy elszenvedje a halált. Majd egy idő után eljön az ideje, hogy újra megtestesüljön. Ez addig ismétlődik, míg a tudat oly tökéletességet ér el, hogy végbe mehet a színeváltozás.

2016. okt. 22. 13:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Én a feltámadásban hiszek.
2023. jún. 17. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!