Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek, ha vergődöm a...

Mit tegyek, ha vergődöm a vallások között és nem tudom, ki, mi vagyok? Kezdek megőrülni, eltereli a figyelmem a normális gondolkodásról, kötelességeimről is.

Figyelt kérdés
Bővebben esetleg privátban.

2016. okt. 13. 21:14
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Igen, bár ebben a témakörben még közvetlenül nem.

Volt egy időszakom, amikor tényleg tagadtam I~ten létezését. Szégyellem is, de ezt teszi a tudomány azzal, aki csak éppen belekóstol, ám mélyen meg nem érti.

2016. okt. 13. 23:02
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha tisztáztad már magadban hogy nem vagy ateista, akkor keresd a Teremtő akaratát.

Egy baráti jó tanács:

Ismerd meg Krisztust, Ő pedig megmutatja az Atyát.

2016. okt. 13. 23:29
 13/26 Inkviziciós detektív ***** válasza:
39%
Igen van teremtonk, es meg szeretnem konnyiteni a helyzetedet, hogy ne kelljen annyit vergodnod a vallasok kozt. Kutasd a Bibliat, amogott Isten Szelleme van, olyan uzenettel amit ha megertessz es befogadsz akkor megtarthat Teged orokre. A tobbi vallas szent irata csak kamu.
2016. okt. 13. 23:40
 14/26 anonim ***** válasza:
31%
Továbbra is az a véleményem, hogy sose voltál ateista, csak egy kicsit rugdosni akarod az ateistákat és a tudományt. Hogy lám, még egy ateista is, ha kapcsolatba kerül a... stb.
2016. okt. 13. 23:43
 15/26 anonim ***** válasza:
95%

Ejj-ejj-ejj, írásaidból látszik, hogy kamaszlány vagy (még :))

"de ezt teszi a tudomány azzal," - Nem a természettudományok teszik. Azok nem foglalkoznak semmilyen vallási felvetéssel. A kettő külön dolog, de hogy tudd, sok természettudományokat magas és elismert szinten művelő ember is keresztény, s maga a pápa is elismeri a modern természettudományok érdemeit és felfedezéseit.

"minden álmom, hogy valamelyik kultúrkörről tanuljak, régész vagy vallástörténész legyek." Hajrá! Nem hinném, hogy a római vagy a görög kultúra mai kutatói valaha is Zeuszt, Jupitert vagy társait létezőnek fogadták volna el.

"Most is áhh, természettudományos tantárgyakból (is) kellett volna készülnöm, de ehelyett a vallásokról olvastam... Annyira gyűlölöm magam, nem vagyok méltó erre az élethelyzetre, hogy van lehetőségem tanulni és van étel az asztalon." - Csak oszd be az időd, rendesen.

"A helyemre annyi, de annyi tanulni vágyó, kedves, ártatlan lélek volna érdemesebb." - Butaság. Ha öreganyámnak ptse lett volna, ő lett volna öregapám... Felesleges az ilyenekkel foglalkozni, csak tedd amit kell.

2016. okt. 14. 00:42
 16/26 anonim ***** válasza:
24%
Nincs isten, csak az Isten, és Mohamed az Ő prófétája
2016. okt. 14. 03:04
 17/26 anonim ***** válasza:
35%

Kedves Kérdező!

Azt javaslom,ne foglalkozz vallásokkal!

A vallások zűrzavaros filozófiákat tanítnak,és rábeszélnek,hogy miben,és miként higyj.Légy szabad követője Krisztusnak,és kérd Isten Lelkét világosságért!

Nincs üdvözítő vallás!Az üdvözítő Jézus.

Foglalkozz inkább Jézussal,a megváltóval,aki olyan békét adhat neked,amire a világ képtelen.

Úgy tapasztalom,hogy sok egyházközösség segíthet elvezetni Krisztushoz,és megismerni Őt.Az egyházak,csak arra valók,s ha ezt nem teszik,hagyd el,s keress másikat,akik azt teszik.

Sose higyj vallásokban!Higyj Istenben,és Fiában,Jézusban!

2016. okt. 14. 05:16
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Azt szokták mondani, ami igaz is, hogy minden fejben dől el.

S a tanulást is meg kell tanulni, és akkor megszereted a tanulást.

Az örök fagy jól szemlélteti, milyen helyzetben van az, aki nem vonja be tevékenyen szellemi erőit, hogy befogadja, emlékezetébe idézze és felhasználja a pontos ismeretet. (Vö. Máté 13:5, 20, 21.) Az ilyen személy valószínűleg rendelkezik olyan szellemi képességgel, hogy megtanuljon különböző dolgokat, beleértve a bibliai igazságot is. Tanulmányozta ’Isten beszédének kezdő elemeit’, és azokhoz a zsidó keresztényekhez hasonlóan alkalmasnak bizonyulhatott az alámerítkezésre. Lehet azonban, hogy nem ’törekedett érettkorúságra’, azokra a dolgokra, amelyek továbbmennek ’a Krisztusról való elemi tanításnál’ (Zsidók 5:12; 6:1, Czeglédy).

Van egy cikk amely talán segíthet neked. ezt privátban elküldöm

2016. okt. 14. 07:51
 19/26 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Szerintem bármelyik keresztény közösség tárt karokkal várna. Nálunk jövő hét szombaton lesz ifjúsági nap, látogass meg minket Káposztásmegyeren! :-)

[link]

Üdv. Péter

2016. okt. 14. 12:17
 20/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Én is azt tudom javasolni , hogy csak Jézust keresd és az igazságát. Én is ezt csinálom. Ez a sok vallás össze-vissza csűri csavarja a Bibliát , és közben korlátozza az Isten erejét. A legfontosabb , hogy Istent találjuk meg. Én őt keresem és a jelenlétét, mert hiszem, hogy rá van szükségem, ahhoz, hogy minden rendben legyen mind azbakaratomban, mind az érzéseimben, mind a cselekedeteimben. És ne váljak csak egy unatkozó , földhözkötött vallásossá, hanem 1 keresztény aki szívből imádja Istent és nem csak színből.

2016. okt. 14. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!