Jézusnak van szabad akarata? Miben nyilvánul meg, ha igen?
"emberiség jelenlegi szabad akarata pedig kizárólag a bűnben nyilvánul meg az ő szemében"
Ez nem keresztény tanítás. A keresztény tanítás nagyon lényeges eleme, hogy a szabad akarat az isteni értékrend választásában vagy annak elutasításában (ezt nevezzük bűnnek) nyilvánul meg. Nem pedig magában a bűnben. Nagyon lényeges különbség.
(andrás)
"emberiség jelenlegi szabad akarata pedig kizárólag a bűnben nyilvánul meg az ő szemében"
Tán ismered h így tudod h mit gondol. Mindig nevetségesnek találtam azokat akik "beszélgetnek" és "jóban vannak" istennel meg jézussal v akárkivel. Mivel mindegyikőtök más-más leírást ad róla, nyilvánvaló h egyikőtök sem tudja, csak szimplán a szájába adjátok amit helyesnek éreztek.
Tökéletes példája h csak a kereszténységnek több mint 3000 alfaja van. Ha lenne isten, 1 vallás lenne és mindenki ugyanúgy ismerné nem kismmillóféleképpen.
# 12
"istennel meg jézussal v akárkivel"
Isten és Jézus tulajdonnevek, tehát nagy kezdőbetűvel írjuk. Általános iskola első osztályában tanítják, de valószínűleg éppen hiányoztál. ;)
"Isten és Jézus tulajdonnevek, tehát nagy kezdőbetűvel írjuk. Általános iskola első osztályában tanítják, de valószínűleg éppen hiányoztál. ;)"
Látom sikerült belekötnöd a lényegbe. Gratulálok. Persze ha már cáfolni nem tudsz ;)
# 14
"Látom sikerült belekötnöd a lényegbe."
Művelt embereknél a helyesírás lényegi kérdés.
"Persze ha már cáfolni nem tudsz"
Nem sikerült olyan magvas gondolatokat megfogalmaznod, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. Sajnálom.
Egy mondatodban több tárgyi tévedést és érvelési hibát sikerült fölsorakoztatnod, de ha nálad ez a társalgási szint, akkor valószínűleg nem értenéd meg a válaszomat sem. ;)
"ő maga is mondja, hogy semmit nem tesz magától, mindenben az Atya akaratát követi." - mi okod van azt gondolni, hogy mindezt nem a szabad akaratából teszi?
Azt mondja a papád, hozzál be egy vödör vizet: nem a magad akaratából mész a vizért, a papád kért meg rá, de a te döntésed, hgy megteszed amire a papád kér! Vagy nem?
Csatlakozom Zitushoz.
Szabadon döntötte el, hogy azt teszi amit az Atyja kér.
Ádám is szabadon döntötte el, hogy mit tesz.
egy darabig engedelmes volt, aztán változott a dolog.
Jézus is megtehette volna nem volt robot, hogy elfogadja Sátán ajánlatát. De Ő nemet mondott rá.
Sőt nem felejtsük el, hogy Jézust még többször is próbálta Isten ellen fordítani. Egyszer az éhség érzetét felhasználva, egyszer pedig azt, hogy Ő Isten első teremtése, a Fia, s biztos nem engedné idő előtt hogy baja essen. Így visszaélhetett volna az Atyjához fűződő kapcsolatával leugorhatott volna a templom tetejéről, s így látványosan Jehova segítséget küldött volna,
Ő nem szándékozott vissza élni Atyja szeretetével, és avval, sem, hogy Ő a fia.
""Látom sikerült belekötnöd a lényegbe."
Művelt embereknél a helyesírás lényegi kérdés.
"Persze ha már cáfolni nem tudsz"
Nem sikerült olyan magvas gondolatokat megfogalmaznod, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. Sajnálom.
Egy mondatodban több tárgyi tévedést és érvelési hibát sikerült fölsorakoztatnod, de ha nálad ez a társalgási szint, akkor valószínűleg nem értenéd meg a válaszomat sem. ;)"
XD Egyrészt ugyanúgy mint a Pál utcai fiúknál én is okkal írtam kisbetűvel azokat a neveket.
Másrészt mesélj, kérlek cáfold meg azt a tényt h több vallás van a világon és azt h sokfajta istenkép létezik.;)
Egyébként csak téged ír le h ilyen magaslóról írsz.
Egyszer,megvádolt engem egy istentelen,hogy mi-Krisztus követői-rabszolgák vagyunk,mert semmi jót nem szabad csinálnunk,pl.nem rughatunk be,mint az állat,nem csaphatunk görbe hétvégéket qrvákkal,meg kell válogatnunk szavainkat,nem csaphatunk oda,ha dühösek vagyunk,stb.
Szabad-e egy szenvedélyes dohányosnak nem dohányozni?
Szabad-e,egy alkoholistának nem inni?
Szabad-e,egy drogosnak nem belőni magát?
Szabad-e,egy ösztönlénynek uralkodni önmagán?
Ha nem tudod a választ,kérdezd meg mit éreznek,amikor nem tehetnek szenvedélyük szerint!...Szenvednek olyankor!
Én,-keresztényként-tehetem bármelyiket nehézség nélkül.
Nem teszem a rosszat,mert szabad akarok maradni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!