Mik a buddhizmus tanai, törvényei, szimbólumai?
A családom reformátusként van megkeresztelve, de nem nagyon gyakaroljuk a vallást. Én nem vagyok megkeresztelve, és nem is hiszek Istenben. (Jézus lehet létezett, és nagy hatással volt az emberekre, de vizen járás? Na ne már!) A buddhizmusról olvasgattam, és ez áll hozzám a legközelebb, de szeretnék minden tudni róla. Légyszi ne másoljatok oldalakról, hanem írjátok le a saját szavaitokkal! :) Szimbólumokon, tanakon és tövényeken kívül érdekelne még, hogy van-e valami karkötő vagy egyéb más dolog, amit a buddhisták hordanak! És nem, nem divatból csinálom, mert senki nem csinálja a környezetemben, és sztárt sem tudok mondani, aki buddhista lenne. Senkinek nem is beszéltem erről. Ez érdekel, ebben találtam meg önmagam! :)
Elnézést kérek ha megsértettem a keresztényeket!
És lenne még egy kérdésem: mi a különbség a zsidók és a keresztények közt?
17/L
"Én az Új Spiritualitás-ban hiszek mert az szinte mindenre ad választ"
Kedves testvérgondolkodó!Asszem egy hitünk van! :)
Hitler a horogkersztet nem a buddhizmusból vette át, hanem a hinduizmusban, ahol szintén előfordul (a hinduizmusból fejlődött ki tkp. a buddhizmus is), és mivel az hinduizmus hívői történelmileg az indo-ÁRJA Indiaiak, ezért úgy gondolta, h ez egy remek szimbólum az ún. "árja faj" szimbolizálására.
Sajnos valóban így most ezen vallások egyes szimbólumaihoz sok rossz dolog kapcsolódik, holott nem tehetnek a hívői erről egyáltalán.
Például a Zsidók is eleinte ellenezték azt, h Izrael zászlajára a Dávid-csillag kerüljön, mivel még néhány évvel azelőtt pont ugyanazzal a szimbólummal a kabátjukon vitték őket a konc. táborokba, de mára úgy tűnik sikerült elvonatkoztatniuk már az ilyesfajta kapcsolattól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!