Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják hogy :Boldogok...

Miért mondják hogy :Boldogok a lelki szegények?

Figyelt kérdés
2016. szept. 24. 21:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A mély megélt belső csend ,béke egyenlő Isten befogadàsàval vagy az csak a csend (létezés )egyszerű àllapota ?
2016. szept. 25. 13:23
 12/21 anonim ***** válasza:

A Béke Isten szelemének egyik gyümölcse.

(Galácia 5:22, 23) 22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. . . .

A béke segít, hogy kapcsolataid viszálytól mentesek maradjanak.

Igazi békéjük tehát csak azoknak lehet, akik békében vannak Istennel. A súlyos törvényszegések feszültté teszik az ember Istennel való kapcsolatát, és nyugtalanná válik tőlük a vétkes.

A Biblia tanácsai elősegítik a békét

Gondolkodj, mielőtt bármit mondanál vagy tennél (Jakab 1:19).

Ne vágj vissza, ha provokálnak (Példabeszédek 26:20).

Távozz, ha kezdesz ingerültté válni (Példabeszédek 17:14).

Légy kész bocsánatot kérni (Máté 5:23, 24).

Bocsáss meg készséggel (Efézus 4:32).

„Isten békéje” Istennel ápolt drága kapcsolatból fakadó béke és nyugalom – megőrzi a keresztények szívét és gondolkodóképességét, hogy ne kezdjenek aggodalmaskodni a szükségleteik miatt.

A keresztényeknek nem volt szabad magától értetődőnek venniük a békéjüket. ’Békében kellett lenniük’ egymással, vagyis békeszerzőknek kellett bizonyulniuk, akik mindent elkövetnek a béke előmozdításáért és fenntartásáért

A keresztények másokat is hozzá akartak segíteni a békéhez. Ezért ’a béke jó hírének felszerelésével felsaruzva’ szellemi hadviselésben vettek részt (Ef 6:15).

Az igazi béke mindennapos békét jelent. Azt jelenti, hogy mindennap úgy ébredünk fel, hogy nem is gondolunk háborúra, hogy nem kell aggodalmaskodnunk a jövőnk, gyermekeink, sőt unokáink jövője miatt sem. Teljes elmebeli békét jelent

Manapság az emberek úgy tekintik a békét, mint amikor nincs háború vagy viszály. Ez azonban egy igen szűk látókörű meghatározása ennek a szónak. A bibliai időkben a „béke” (héberül sha·lohmʹ) szót vagy „Legyen békéd!” kifejezést a köszönés mindennapos formájaként használták

Teljesen világos, hogy ez a szó nemcsak arra utal, hogy nincsen háború. Figyeld meg mint mond a The Concept of Peace című könyv ezzel a ponttal kapcsolatban: „Amikor a shalom szót béke értelemben használták, akkor azok, akik ezt a szót eredetileg használták, a világnak vagy az emberi társadalomnak egy állapotát tartották szemük előtt, amelyben teljesség, egység, egészség, bőség uralkodott . . . Ahol béke van, ott mind az egész, mind annak alkotóelemei elérték a lét legmagasabb és legjobbfokát.” Amikor Isten elhozza a békét, az emberek nem csupán ’hadakozást nem tanulnak többé’, hanem ’mindenki a saját szőlőtőkéje és fügefája alatt fog ülni

2016. szept. 25. 16:09
 13/21 anonim ***** válasza:

A lelki szegénység az első és az egyik legnehezebb lépés, amit meg kell tennie az embernek ahhoz, hogy keresztény legyen.

Ez valójában egy elég komplex kifejezés, mert több fogalom van benne.

Ha a lényeget akarnám megfogni, akkor azt mondanám, hogy az egoista ember semmi képen sem lelki szegény!

Szóval a büszkeség a vagányság és a hasonló egoista dolgok mind a "lelki szegénység" ellentétei.

Meg kell aláznunk magunkat, hogy aztán Krisztus felemelhessen minket.

2016. szept. 25. 17:02
 14/21 A kérdező kommentje:
A Biblia tanàcsai a béke elősegitésére csodàsak.Magàtól értetődő egyszerű.Bevallom hogy én nem vagyok megkeresztelve de kérlek most ne hagyd abba emiatt az olvasàst.Hallhattàl màr emberekről akik klasszikus út végigjàràsa nélkül jutottak el oda ahol te állsz olvasó.A béke bennem mély csendes útmutató.Az én ébredésemhez (még ha màr 42 vagyok se késő)kellettek a szavaitok.Minden leirt szót becsülök és köszönök!Keresem a helyem azt a helyet ahol az emberekben ugyanaz a béke honol mint bennem.
2016. szept. 25. 17:17
 15/21 anonim ***** válasza:
A kereszténység nem a megkeresztelkedés eredménye, hanem éppen fordítva. Megkeresztelkedni az megyen, aki már Krisztust követi és megölte magában az ó-embert és újjászületett.
2016. szept. 25. 17:31
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatàst!Ezek a kérdések amiket feltettem pont azon kirakós darabkài ami ahhoz az úthoz kell amin jàrok.Folytonos bennem a késztetés a többre a jobbra .Ha kell akkor teológiai ,filozófiai ,szociológiai kérdéseket boncolgatok.A mindennapi élet ,munka mellett szerintem jól megfér a lét ,küldetés vizsgàlata.Jó az igazsàg az hogy màshogy nem is tudok élni :)
2016. szept. 25. 17:49
 17/21 A kérdező kommentje:
Hogy hova vezet az út ?Nem tudom csak azt hogy jó a vàgàny .Éltem màs életet sose gonoszat csak most visszanézve "àtlagosat".Az àtlagossàg nem lekicsinylő jelző.Akkor ,ott az pont kielégitett.Jött a vâltàs lehetősége.Hagytam ,fejlődött de az aki akkor mellettem volt nem tàmogatott .Egy masik feltett kérdésben erre tértem ki.A lényeg a belső én hangja szerinti cselekvés és egy nagyon kedves vàlaszoló szépen meg is fogalmazta amit az én volt pàrom tett ."Aki nem igy él az nem is hallja ezt a hangot ,sőt "hülyének "(bocs de ő fogalmazott igy ) nézi azt aki akàrcsak beszèl is erröl.Tudom hogy sokan vagyunk akik eszerint élünk lehet hogy Istent hordod a szivedbe ,lehet hogy valamely màsik vallàst követed mindegy a lényeg a béke amit elértél.
2016. szept. 25. 18:36
 18/21 A kérdező kommentje:
És hogy felodjam a mély teológiai eszmecserét ...tibet nő ,anya ,empata ,útkereső ,Fruzsina gazdàja ...egy egyszerü ember.
2016. szept. 25. 18:48
 19/21 anonim ***** válasza:
mert egyszerűbb egy ilyen felháborító mondatot kimondani mint segíteni rajta
2016. szept. 26. 10:05
 20/21 A kérdező kommentje:
ja..
2016. szept. 26. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!