Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Összefér a Bibliával a Négy...

Összefér a Bibliával a Négy kérdés című könyv?

Figyelt kérdés

Édesvíz kiadó.

Önsegélyezésről szól. Ismeri valaki?

Byron Katie : Négy kérdés

Nekem tetszik a gondolat,hogy az életem nem attól lesz jobb,hogy valaki másnak a szabályait tartom be hanem magam teszek érte.

Tetszik,hogy én vagyok az életem ura és rajtam múlanak dolgok.

Tetszik,hogy mi segítünk saját magunknak és nem egy külső erőre várunk passzívan és nem vagyunk kiszolgáltatva neki ha jobb életet szeretnénk.

Csak most kezdtem el. Nagyobb baj,hogy talán ez is ilyen New Ages iromány amit ugye a hívők nem szeretnek,mert valahogy Isten ellenes.

2016. szept. 21. 22:13
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Ez New Age-s tanítás és akkor elvetendő?

[link]

Miért van az,hogy ezekkel a dolgokkal az ember jobbá teheti az életét,de mind tilos?

Irigylem azokat akiknek ez összejött.

2016. szept. 21. 23:04
 2/13 anonim ***** válasza:
20%

Mivel a kereszténység, az iszlám és a judaizmus célja, hogy jó rabszolga legyél, min csodálkozol?

Csak higgyél, ne kérdezz, és akkor jó lesz minden... miután meghaltál. De akkor nagyon. Hidd el.

2016. szept. 21. 23:55
 3/13 anonim ***** válasza:
65%

Tényleg minden csak tőled függ? Lehet, hogy nem egy életben élünk? Mert én nem így látom.

Tényleg el tudod dönteni, hogy mi az, ami használ és kell és mi az, ami biztosan árt?

Ha te tudnád előre, hogy az a kocsi, amire annyira vágysz, lesz a koporsód, akkor megvennéd? Isten tud ilyet és aki bízik benne, az azt is elfogadja, hogy ha nem kapja meg. Aki viszont azt hiszi, hogy ő irányítja az életét úgy ahogy akarja, az követelni fogja és hiszti van, ha nem kapja meg.

A gyereknek sem engedi meg a szülő, hogy belenyúljon az áramba. Az a gyerek, aki bízik a szüleiben, az nem fogja megkérdőjelezni a tiltás, de aki semmibe veszi a szüleit, azt nem lehet megvédeni, mert azt hiszi mindenhez joga van. Milyen áron?

2016. szept. 22. 11:13
 4/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

a kereszténység lényege, hogy nem emberben bízunk – beleértve saját magunkat!-, hanem Istenben.

Jer.

17,5 Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, a ki emberben bízik és testbe helyezi erejét, az Úrtól pedig eltávozott az ő szíve!

17,6 Mert olyanná lesz, mint a hangafa a pusztában, és nem látja, hogy jó következik, hanem szárazságban lakik a sivatagban, a sovány és lakhatatlan földön.

17,7 Áldott az a férfi, a ki az Úrban bízik, és a kinek bizodalma az Úr;

17,8 Mert olyanná lesz, mint a víz mellé ültetett fa, a mely a folyó felé bocsátja gyökereit, és nem fél, ha hőség következik, és a levele zöld marad; és a száraz esztendőben nem retteg, sem a gyümölcsözéstől meg nem szűnik.

solt.

20,8 Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg.

20,9 Azok meghanyatlanak és elesnek; mi pedig felkelünk és megállunk.

115,9 Izráel! te az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.

115,10 Áronnak háza! az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.

115,11 A kik félitek az Urat, az Úrban bízzatok; az ilyenek segítsége és paizsa ő.

118,8 Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni.

127,1 Grádicsok éneke Salamontól. Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző.

127,2 Hiába néktek korán felkelnetek, későn feküdnötök, fáradsággal szerzett kenyeret ennetek! Szerelmesének álmában ád eleget.

2016. szept. 22. 12:59
 5/13 anonim ***** válasza:

Ezen kívül előzőnek igaza van, nem minden tőlünk függ, vannak körülmények, amelyek nálunknál nagyobbak, hatalmunkon kívül esnek.

„Az ember előtt ez a választás áll: vagy úgy fogja föl magát, mint aki szabad az egész világmindenségtől és csak Istentől függ; vagy pedig Istentől szabad, s ekkor a mindenkori körülmények rabjává válik.”

(Luigi Giussani: A kereszténység kihívásának eredete)

2016. szept. 22. 13:02
 6/13 anonim ***** válasza:

Az ezotéria énközpontúvá teszi az embert, ezek a praktikák (pl. agykontroll) csak akkor működnek, ha rendszeresen gyakorolod, mintegy függővé válsz a módszertől. Nincs jogunk mágiával beleavatkozni az eseményekbe, a saját előnyünkre.

Vagy Istenben bízol, vagy praktikázol. Eleve ha hívő vagy nem érdekelnek olyan témák, hogyan gazdagodj meg, vonzd be a sikert, stb, hanem Jézus tanításaira figyelsz.

2016. szept. 22. 13:06
 7/13 anonim ***** válasza:
Nagyon remélem, hogy az itt leírtakat nem kajálod be Istenről. Nem hiszem, hogy van értelme azt mondani, hogx te nem tudod, mi a jó neked. Aki ezt mondta, az gyerek értelmi és érzelmi szintjén áll, döntésképtelen. Mióta abbahagytam az Istenre támaszkodást, sokkal jobb lett az életem. Én érem el a céljaimat ami közben senki előtt nem kell hajbókolnom meg örökké hálásnak/lekötelezettnek lennem. Sokkal többet értem el eddig, mint mikor a hit szerint éltem. A hívőknek meg nem szabad hinni -tapasztalat, több hitközösséget ismerek behatóan - mert azt hirdetik, hogy majd a halálod után milyen jó lesz, azonban ha ezt tényleg el is hinnék, nem félnének tőle. De nem így van, ugye? Szóval ha el akarsz érni valamit, ne imádkozz érte vagy várd a sült galambot, hanem tegyél érte. Hidd el, a kemény munkád nagyon is kifizetődik. Hajrá :)
2016. szept. 23. 07:20
 8/13 A kérdező kommentje:

A kemény munka még nem ezotéria és attól,hogy nagyon megdolgozunk valamiért még nem biztos,hogy az Isten ajándéka.

Azt mi magunk értük el. Van amit magunknak köszönhetünk. Szerintem.

Egyszerűen nem értem,hogy ha könnyebbé tehetjük az életünk reikivel,agykontrollal,hipnózissal, a vonzás törvényével akkor az miért tilos?

Hol van benne a Bibliában,hogy ezektől tartózkodni kell?

Én nem tartom magam hívőnek. Még csak a félelem van,hogy rosszat csinálok miközben azt látom-nem személyesen hanem a neten-olvasom,hogy emberek ilyen-olyan dolgokkal,hogy szabadultak meg a gátlásaiktól,félelmeiktől, hogy érték el azt amire annyira áhitoztak,hogy tették könnyebbé az életük.

A siker meg sok minden lehet.Egy vállalkozás,egy borászat felépítése és nem csak az elv nélkül pénzszerzés.

Mi a baj azzal ha valaki ki akar törni a szegénységből és és a középosztályhoz tartozni?

Miért baj ha valaki igyekszik meggyógyulni az orvosi kezelés mellett más módszerekkel és praktikákkal?

Az az ember bűnös,mert reikizik,hogy ne haljon meg?

2016. szept. 23. 11:09
 9/13 A kérdező kommentje:

A Könyvet ismeri valaki?

A pszichológia is Isten ellenes?

2016. szept. 23. 11:10
 10/13 anonim ***** válasza:

Legyél Sátánista. :) Nálunk van a legjobb francia metál, a'la Charles Baudelaire.

"Ô toi, le plus savant et le plus beau des Anges,

Dieu trahi par le sort et privé de louanges,

Ô Satan, prends pitié de ma longue misère!"

2016. szept. 23. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!