Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e olyan könyv sorozat,...

Van-e olyan könyv sorozat, amiben a teljes Biblia magyarázatát megtalálom?

Figyelt kérdés
2016. aug. 25. 12:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Tessék, ez például egy megbízható Bibliamagyarázat:

[link]

2016. aug. 25. 12:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszod! Még azt szeretném megtudni, hogy ez nyomtatott formában is létezik magyar nyelven?
2016. aug. 25. 12:51
 3/12 A kérdező kommentje:
Elnézést, a kérdésem az első hozzászólónak szólt.
2016. aug. 25. 12:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Acelsziv, nem épp ilyenre gondoltam. De biztosan elolvasom.
2016. aug. 25. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:
29%
2016. aug. 25. 13:32
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Könyv formájában sajnos nem tudom hol lehetne megvenni. Szent Jeromos és Szent István társulatos Bibliák eleve lábjegyzetekkel, magyarázatokkal íródnak, de konkrét kommentárt nem tudom mondani.

Amit az előző írt azzal azért óvatosan, az a jehovista értelmezés, nem a Biblián, hanem az Őrtornyon alapszik elsősorban (többek között szerintük Jézus azonos Mihály arkangyallal...:D)

2016. aug. 25. 14:05
 7/12 anonim ***** válasza:
A 14:05-ös kommentem a 6-os válaszolónak szólt.
2016. aug. 25. 14:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Vaterán árulják most a teljes Jeromos féle kommentárt, valamint antikváriumban láttam,hogy előjegyezhető. Jelenleg talán ez a leghitelesebb értelmezés.
2016. aug. 25. 14:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy ha valaki bemegy egy oldalra, látni fogja mi van ott.

De hogy ez a valaki folyamatosan alattomos, szörnyű....

2016. aug. 25. 17:27
 10/12 anonim ***** válasza:

Olyat nem találsz sehol ahol minden egyes apró részletet is kitárgyalnak de ezek összefüggéseit is, minden véleményt és ellenvéleményt leírnak, magyarázzák(ez a dolog azt jelenti hogy...) és kommentálják is (tehát történelmi, nyelvészeti, stb stb ismeretekkel látnak el ,hogy jobban érthesd)

én a jubilleumi kommentárt javasonám, az viszonylag közérhető, viszonylag kevés benne a belemagyarázás, és sok véleményt közöl (beleértve a szkeptikus véleményt is)

2016. aug. 25. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!