Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak ma még olyan keresztény...

Vannak ma még olyan keresztények, akik száz százalékban szó szerint értelmezik a Teremtés könyvének első két fejezetét?

Figyelt kérdés
Tehát akik nem csak az evolúciót tagadják, hanem azt vallják, hogy ott szó szerint 24 órás napokról van szó, hogy a csillagok valójában két nappal később teremtődtek, mint a Föld stb.
2016. szept. 20. 14:35
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm, Inkvizíciós detektív, küldheted! A kérdéseimet igyekszem végiggondolni, és akkor majd felteszem a többieknek is privátban. Valószínűleg úgy tényleg jobb.
2016. szept. 20. 22:17
 22/38 A kérdező kommentje:
Asperrimus, neked is köszönom, a hites elmélettel eléggé képben vagyok, az nem teljesen ugyanaz, mint ami most érdekel.
2016. szept. 20. 22:21
 23/38 Hoffman József ***** válasza:
28%

A kérdés ott dől el, hogy kit vagy mit tartunk legfőbb tekintélynek.

Amennyiben Istent, akkor Ő mondja ki a végső szót minden kérdésben, a teremtett világ korával kapcsolatban is. Isten pedig azt mondta, hogy 6 nap alatt teremtett mindent, ami látható. Azon lehet gondolkozni, miért néz ki most a világ több milliárd évesnek, és nagyon jó válaszokat lehet rá adni. De ez részletkérdés. Ha Isten mondott valamit, az úgy van, akár képesek vagyunk megérteni a hogyanokat, akár nem.

Az emberiség számottevő része azonban ma úgy képzeli, hogy a tudomány a legfőbb tekintély. Ami ellentmond a tudománynak, az nem igaz - hangoztatják.

Sokan egy mérleget látnak, melynek egyik serpenyőjében a Biblia, másikban a tudomány található. És a mérleg a tudomány felé billen szerintük.

De ez a kép hibás. A Biblia ugyanis nem a mérleg serpenyőjében található, hanem a Biblia maga a mérleg!

Mivel Isten nem megy oda közvetlenül minden emberhez, hogy elmondja neki, mi az igazság, ezért egy könyvet íratott a prófétáival és apostolaival, ami tartalmazza mindazt a tudást, amire az emberiségnek leginkább szüksége van. "A te igédnek summája igazság, és a te igazságod ítélete mind örökkévaló." (Zsoltárok 119:160)

Mivel tehát a Biblia Isten Szava, mindent az Igével kell megmérni.

Ma úgy két milliárd ember nevezi magát keresztyénnek. De Jézus előre megmondta, hogy "Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát." (Máté 7:21)

Ugyan a 6 napos teremtés elhívése nem feltétele az üdvösségnek, így annak, hogy valaki valóban keresztyén legyen. Csak hit kell hozzá Jézus Krisztusban, a személyes Megváltóban. "Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik." (Zsidók 11:6)

Aki valóban hisz, az abban is hisz, hogy Isten beszéde igaz.

A kérdésre a válasz tehát az, hogy a valódi hívők nem forgatják ki Isten beszédének semelyik részét. Tehát pontosan úgy értelmezik a Teremtésről szóló beszámolót, ahogyan írva van. A 6 az hat, a nap az 24 óra. Ez alatt teremtett Isten mindent.

2016. szept. 20. 22:25
 24/38 anonim ***** válasza:
73%

"én csak annyit mondok,hogy hiszem azt,hogy a Biblia Isten szava és ha valamit tudatni akar azt nem rébuszokban fogja megtenni... :)"

Azért ez elég fura egy kifogás, tekintve hogy Jézus kifejezetten ritkán mondott ki bármit is nyilvánvalóan. Hárított az emberekre, "te mondtad, nem én", illetve ha tanított is, rendszerint példabeszédekben tette.

Nyilván pontosan azért, hogy rávegye az embert arra hogy használja az eszét, ha már megadatott, gondolkodjon, és ne önszántából vakon és tudatlanul élje le az életét!

2016. szept. 20. 22:32
 25/38 anonim ***** válasza:
23%

Én igen!

Hogy miért?

Egyszerűen azért mert Isten nem hazudik és úgy íratta le a szavát,hogy azt mindenki megértse,és még példázatot is hagyott,hogy nehogy eltévelyegjünk; :)

Máté 18:3

És monda: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába.

Persze ezt a példázatot sokmindenre lehet alkalmazni,de a "sokminden" között ez is ott van. :)

2016. szept. 20. 23:25
 26/38 A kérdező kommentje:

"És monda: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába."

Na igen, ez nekem is eszembe szokott jutni.

2016. szept. 20. 23:47
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
Azt mondod? Kétlem.
2016. szept. 21. 04:37
 28/38 A kérdező kommentje:
Mit kétlesz? Hogy eszembe szokott jutni? Pedig szokott. :) Ezzel a témával kapcsolatban és mással is, de az most nem tartozik a tárgyhoz. Hogy mit kezdek vele magamban, az már egy másik kérdés.
2016. szept. 21. 06:22
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is kreacionista vagyok,de én sem szeretnék ebből vitát nyitni,mert nem üdvösség kérdése. Ez csak arra jó,hogy még a keresztények között is megosztottság legyen,hogy a keresztények egymás között is a különbségeket nézzék,ne azt,amiben egyek. :)
2016. szept. 21. 10:14
 30/38 A kérdező kommentje:
A vita - vagyis a vélemények ütköztetése - szerintem önmagában jó dolog, ha nem megy át veszekedésbe és személyeskedésbe. Mondjuk tudom, ez egy erős érzelmekkel átitatott téma, így nem mindenkinek könnyű ilyenkor józannak maradni.
2016. szept. 21. 11:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!