Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak ma még olyan keresztény...

Vannak ma még olyan keresztények, akik száz százalékban szó szerint értelmezik a Teremtés könyvének első két fejezetét?

Figyelt kérdés
Tehát akik nem csak az evolúciót tagadják, hanem azt vallják, hogy ott szó szerint 24 órás napokról van szó, hogy a csillagok valójában két nappal később teremtődtek, mint a Föld stb.
2016. szept. 20. 14:35
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Értem. És azt hogy kezelitek, hogy jelenleg a tudományos ismereteink ellentmondanak ennek? Vannak olyan komoly (tehát nem Hovindhoz hasonlóan kamuiskolában doktorált) tudósok, akik elképzelhetőnek tartják a fiatal Világegyetemet?
2016. szept. 20. 18:42
 12/38 anonim ***** válasza:
45%
Igen! És elkezdődik a 100 oldalon keresztül folyó köpködés, és de, de nem, de igen fröcsögés.
2016. szept. 20. 18:43
 13/38 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, nem szeretnék sem köpködést, sem fröcsögést, sem természettudomanyos vitát - ez utóbbiban bölcsész lévén amúgy sem vagyok jó. Személyes okai vannak annak, hogy érdekel a téma, de ha úgy latjátok, hogy erről nyilvánosan nem lehet kulturáltan beszélgetni, folytathatjuk privátban is, ha valaki nyitott rá.

Eddig amúhy egy kivételével teljesen normális válaszok jöttek, amit köszönök.

2016. szept. 20. 19:08
 14/38 anonim ***** válasza:
37%

Úgy, kérdező, hogy a tudományos ismeretek az évszázadok alatt folyamatosan megdőltek. Főleg olyanok, amelyek csak következtetéseken alapultak. Nézd meg jelenleg az orvosi szakbulvárokat, és menj el egy orvoshoz. Köszönőviszonyba sincsenek egymással.

Lehet Hovind diplomáját kamuiskolában megszerzettnek nevezni, de megjegyezném, hogy ha valaki, akkor Darwinnak semmiféle tanulmányai nem voltak természettudományból. Egy befejezetlen orvosi iskolába járt rövid ideig, és nem végezte el, illetve teológiát tanult. Semmi iskolája, sem képzettsége nem volt és haláláig sem volt természettudományból. Tehát nem kell senki tanulmányával jönni, arra kell figyelni, hogy mit mond, és mennyire igaz az.

2016. szept. 20. 19:10
 15/38 anonim ***** válasza:
66%
Írhatsz privátot, nyugodtan, nem akarlak megtéríteni, én kreacionista vagyok, a merevebb fajtából ráadásul. :) Nagyon sok hasonló kérdés fel lett már téve ide, és egyikből sem lett nyugodt hangvételű beszélgetés sajnos. Emberek vagyunk, és ha a felfogásunk dolgokról nagyon eltérnek, akkor az mindig vitába torkollik. Legyen szó bármilyen témáról.
2016. szept. 20. 19:12
 16/38 anonim ***** válasza:
65%

"És azt hogy kezelitek, hogy jelenleg a tudományos ismereteink ellentmondanak ennek?"

Az ilyen emberek leginkább úgy, hogy hazugságnak titulálják a tudomány azon részeit amik ellent mondanának a hitüknek, és/vagy nincsenek képben a tudományok területén, de alapszinten se. Így aztán könnyen el lehet hitetni velük bármit.

Lásd a 14. kommentet! És tényleg nem vitázni szeretnék, de a folyamatosan megdőlő tudományos elméletek egy általános tévképzet, amit a Hovindhez hasonló csalók terjesztenek. A valóságban a tudományos ismeretek (néhány kivételtől eltekintve) kiegészülni szoktak, de ami korábban igaz volt, később is az lesz.

2016. szept. 20. 19:14
 17/38 anonim ***** válasza:
65%

"Vannak olyan komoly (tehát nem Hovindhoz hasonlóan kamuiskolában doktorált) tudósok, akik elképzelhetőnek tartják a fiatal Világegyetemet?"

->Nincsenek. A komoly tudósok között konszenzus van, hogy a világegyetem több milliárd éves. Kb. 13,5 milliárd évesre becsülik.

Dante

2016. szept. 20. 20:32
 18/38 Inkviziciós detektív ***** válasza:
46%

Jelen. :)

Konkrétan abba a gyülekezetbe ahova járok, van biológus prof, aki 6 napos kreacionista hívő. Publikált is evolúciót megkérdőjelező cikket tudományos médiában, de mindig többen vannak a másik oldalon akik a nyilvánosság előtt hangosabbak és aktívabbak. Ez azért nem baj, mert egy hívőnek nem emberi okoskodásokkal és vitatkozásokkal kell szolgálni az Urat. Ő megtette amit érzett, hogy meg kell tennie, de nagyon szelid, alázatos ember, nem vágott vissza semmivel az ellentámadásokra.

Szintén a tágabb környezetemben a saját gyülekezetemben vannak magas tudományos fokozatú emberek akik 6 napos teremtés-hívők. De a tudományos elitben ők mindig kissebbségben lesznek. Pl. a saját lelkészem főiskolai docens, egyetemi tanszékvezető, és MTA bizottsági tag.

#14-nek igaza van, mert nem számit a tudományos fokozat.

Ha téged érdekel a biológus prof cikke, akkor megkeresem és privátba elküldöm.

2016. szept. 20. 20:38
 19/38 anonim ***** válasza:
43%

Tudod kedves kérdező,ha én vagy mi leírjuk azt ami téged érdekel nullára lennénk pontozva.

De nem is ez a lagnagyobb gond,hanem az,hogy olyan vitát szítanánk ami senkinek se tenne jót.

Úgyhogy sory... :) én csak annyit mondok,hogy hiszem azt,hogy a Biblia Isten szava és ha valamit tudatni akar azt nem rébuszokban fogja megtenni... :)

2016. szept. 20. 21:50
 20/38 anonim ***** válasza:
Igen. Én ugyan nem gondolkodok huszonnégy órában, de meggyőződésem, hogy a hat nap, hat napot jelent, nem pedig hat korszakot. Nem gondolom, hogy maga a Föld, illetve a Mindenség a hat napos teremtés alatt lett teremtve, hanem csak az, ami a "Legyen világosság!" után van leírva.
2016. szept. 20. 22:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!