A "ne ítélj" parancsnak vannak kórlátai?
Az egyik kérdés válaszai között azt olvasom,hogy a Jehova Tanúi nem mehetnek be más egyházak templomaiba,se egyetlen más gyülekezet összejövetelére sem.
Miért nem,talán azért nem mert el ítélik azokat?
Mert az egyedüli magyarázat erre csak ez,hogy elítélik a más felekezeteket.
Ha ez így van akkor talán ennek a parancsolatnak a "nevében" lehet alkut kötni,vagy kedvünk szerínt bármit be magyarázhatunk ebbe?
Ha az én vallásom megtíltaná,hogy ne vegyek részt egy katolikus eskűvön akkor máris feltenném azt a kérdést magamnak,hogy vajon miért tiltja,hogy én oda menjek?
Miért kell elítélnem egy katolikus esküvőt,hogy mégcsak oda sem mehetek?
A Katy-val folytatott vitámban elhangzott egy ilyen kijelentés az ő részéről:
"A hatalomra jutott egyházak összességében szolgáló "Atyák", némely lelkészek, papok, arra uszítják a híveket, hogy ha Jehova Tanúját látnak, hangos szóval alázzák meg őket. Keltsenek nyilvános gyűlöletet az utcán, vagy ahol épen vannak."
Ezt csak azért írtam le ide, mert ennek a topiknak az egyik fő témája az ítélkezés.
Jehova tanúi néhány fanatikus viselkedéséből, és abból a tévtanításból adódóan, hogy őket üldözik, már egyesen azt szűrte le, hogy az egyházak összeesküdtek ellenük, és uszítanak. Kéretik néhány név ezzel kapcsolatban, és bizonyítani az uszítást, azokat az egyházi személyeket talán fel is fogják menteni a szolgálatukból. Amíg nincs bizonyítva, ez, addig közönséges rágalmazás, ítélkezés.
Az általa nyitott topikban több cáfolatot is hoztam. Egyébként vajon miféle "érveket" fog még előhúzni a tarsolyából? És félreértés ne essen. Nem azért mutatom meg ezeket, mert le akarom járatni a Tanúkat (azt megtették ők maguk azzal, hogy, ilyeneket írnak).
Hanem azért, hogy lássátok, ők hogy gondolkodnak másokról.
Dante
Az egyik tanú azt állítja, hogy kitaláció, a másik már nyiltan vallja, hogy nem vesznek részt ilyesmiben. El lehet dönteni, hogy mit mondotok, ha már egységes a tanítás nálatok.
Én megmutattam az őrtorony tanítását, így az első hozzászóló szava máris haszontalan. Kár a sipákolás.
Jézus tulajdonképp nem azt mondja, hogy ne ítélj hanem: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!"
Aki veszi a bátorságot, hogy ítélkezik, azt magát is olyan mértékkel fogják megítélni. Aki irgalmas, azt magát is irgalmasan ítélik meg. Tehát pusztán csak arról van szó, hogy felelősségteljesen, megfontoltan, igazságosan és irgalmasan ítélkezzünk! Mert amit mi magunk is büntetünk, azt rajtunk is ugyanúgy megbüntetik.
Jézus nem mondja, hogy semmikép ne ítéljük el a "szálkát", csak vigyázzunk, hogy a mienkben ne legyen "gerenda". Ha tényleg nincs "gerendánk", akkor nyugodtan elítélhetjük a szálkát.
Tehát aki elítéli a hamis vallás követőit, azt ugyanolyan szigorral fogják büntetni, ha az ő vallása minősül hamisnak.
Nos én azt látom,hogy eléggé eltávolodtunk a kérdéstől.
(ami talán az én hibám)
Én csak annyit szeretnék tudni,hogy a jehova tanúi miért nem mehetnek be pl egy RK templomba?
Persze mindenkinek joga van dönteni,hogy hova megy be és hova nem megy be,de itt arról van szó ,hogy minden egyes tanúnak meg van tíltva,hogy be tegye a lábát egy akarmilyen más templomba.
Ez nem ítélkezés a javából az őrtorony részéről?
Mégcsak nem is a hívekkel van itt a próbléma hanem magával a szervezettel.
Hol tévedek!?
Szia
Ennek : " Jehova Tanúi nem mehetnek be más egyházak templomaiba,se egyetlen más gyülekezet összejövetelére sem." - ez az oka:
2Korint.6:14:-18 "Ne kerüljetek felemás igába nem hívőkkel. Mert mi közössége van az igazságosságnak és a törvénytelenségnek? Vagy mi részessége van a világosságnak a sötétséggel? Továbbá miféle összhang van Krisztus és Beliál között? Vagy mi része van a hithűnek a nem hívővel? És mi egyezsége van Isten templomának a bálványokkal?Mert mi egy élő Isten temploma vagyunk; mint ahogy az Isten mondta: „Közöttük fogok lakozni, és közöttük fogok járni, és Istenük leszek, és ők népem lesznek.” „»Így tehát jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat — ezt mondja Jehova —, és ne érintsétek többé a tisztátalant«”; „»és én befogadlak titeket«”. „»És én atya leszek nektek, ti pedig fiak és leányok lesztek nekem« — ezt mondja Jehova, a Mindenható.”
Ha igaz lenne az, hogy elítéljük a más vallásuakat, nemzetiségüeket, kábítószereseket, alkoholistákat....sorolhatnám(sajnos), nos ha elítélnénk őket, hogyan tudnánk elmenni hozzájuk, és tanulmányoznánk a Bibliát velük, a világ minden részén?
Ha ez igaz lenne, leállna a prédikáló munkánk, de a tények azt mutatják, hogy minél közelebb vagyunk ennek a világrendszernek a végéhez, a munkánk egyre csak fokozódik.
Krisztus minden emberért meghalt, és erről minden embernek tudnia kell. Legyen az bármilyen vallású, vagy tartozzon akár melyik nemzethez.
Isten szereti az embereket, és ezt el kell mondanunk mindenkinek.:-)
Köszönjük Zitus.
Meg vallom,már néha annyira elvagyok keseredve,hogy nem tudom, mit lehetne írni,de ez kifejezetten jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!