Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A "ne ítélj" parancsnak...

A "ne ítélj" parancsnak vannak kórlátai?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdés válaszai között azt olvasom,hogy a Jehova Tanúi nem mehetnek be más egyházak templomaiba,se egyetlen más gyülekezet összejövetelére sem.

Miért nem,talán azért nem mert el ítélik azokat?

Mert az egyedüli magyarázat erre csak ez,hogy elítélik a más felekezeteket.

Ha ez így van akkor talán ennek a parancsolatnak a "nevében" lehet alkut kötni,vagy kedvünk szerínt bármit be magyarázhatunk ebbe?

Ha az én vallásom megtíltaná,hogy ne vegyek részt egy katolikus eskűvön akkor máris feltenném azt a kérdést magamnak,hogy vajon miért tiltja,hogy én oda menjek?

Miért kell elítélnem egy katolikus esküvőt,hogy mégcsak oda sem mehetek?

2016. szept. 20. 11:08
1 2
 1/16 Katy Weaver ***** válasza:

Nem azért. hogy miket fognak még kitalálni, és terjeszteni, hát komolyan mondom felháborító,és ezek terjednek mint az üszök, vagy a fekély.

S csodálkoznak sokan, hogy mi az utálat tárgya. Ez, hogy itt a világ hálón "merész emberek" gyanútlanokat sodornak bajba a nyelvükkel.

2016. szept. 20. 11:39
 2/16 anonim ***** válasza:

Jehova tanúi rosszabb dolgot tesznek, mint hogy ítélkeznek, ők egyenesen gyűlölik "Jehova ellenségeit"

Íme, a magukat Isten emberének mutató kedves, vidám emberek valódi arca:

Az Őrtorony 1993. 10/1 19. oldal:

" egy kereszténynek a szó bibliai értelmében GYŰLÖLNIE KELL azokat, akik végérvényesen a gonoszság mellett kötelezték el magukat. Az igaz keresztények úgy éreznek az ilyen hitehagyottak iránt, mint Jehova; nem kíváncsiak hitehagyott eszméikre. Ellenkezőleg, UTÁLJÁK azokat, akik Isten ellenségeivé tették magukat; a bosszúállást azonban Jehovára hagyják (Jób 13:16, NW; Róma 12:19; 2János 9, 10)."

[Az utolsó kiemelés tőlem az átláthatóság kedvéért]. További részletek, és a cikk elolvasható teljes terjedelmében itt

[link]

Kedves keresztény testvéreim, tehát amikor Jehova tanúival beszéltek, és visszautasítjátok őket, jusson eszetekbe, hogy ezek az emberek mit éreznek "Jehova ellenségei", illetve az általuk "hitehagyottnak" gyúnyolt ex-Tanúkkal szemben.

Bizony, a jól öltözött, mosolygós Tanúk szó szerint báránybőrbe öltözött farkasok.

Dante

2016. szept. 20. 11:52
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

Katy Weaver, te most vagy szándékosan hazudsz, vagy nem ismered a saját szervezeted tanításait:

[link]

"Helyénvaló lenne-e, ha azok, ’akik szeretik Jehovát’ részt vennének egy ilyen eseményen, vagy megnéznék a közvetítését? Ha így tennének, vajon azzal azt mutatnák, hogy gyűlölik a rosszat? (Zsoltárok 1:1, 2; 97:10). Mennyivel jobb, ha a zsoltáríró hozzáállását utánozzuk, aki így imádkozott: „Fordítsd el szemeimet, ne nézzenek hiábavalóságot” (Zsoltárok 119:37)."

Hozzak még neked ÍRÁSOS bizonyítékot, hogy ezt a szervezet tanítja? Vagy tán még az imádott honlapotokat is meghamisítottuk, hogy bántsuk és gyalázzuk az imádott őrtornyot????

2016. szept. 20. 11:57
 4/16 anonim ***** válasza:

Tiszta szívemből gyűlölöm a hazugságot! És még a saját leírt dolgaikat is képesek letagadni, csak hogy játszhassák a mártírt!!!

Kérdező: nekik minden más egyház maga a bűn melegágya, így ők nem mehetnek se esküvőre, se temetésre, mert szerintük nem felel meg jehovájuknak. Bár egy kitalált név nem hiszem, hogy haragudna bármiért is.

2016. szept. 20. 12:01
 5/16 anonim ***** válasza:
19%

Nem, Te forgatod ki a szavakat.

Istennek nem tetsző dolgokat kell gyűlölni, úgy hogy nem veszünk részt benne. Ennyi,

Hol tanította, Jézus vagy íratta le a Bibliában a Teremtő,hogy a népe belekeveredjenek más népek szokásaiba, vagy vallásaiba, hagyományaiba?

Óva intette őket, az ókorban,és az újban is.

(3Mózes 20:22, 23) . . .. 23 Ne járjatok azoknak a nemzeteknek a rendeletei szerint, amelyeket kiűzök előletek, mert ők elkövették mindezeket, és én utálom őket

(Jeremiás 10:2) . . .„A nemzetek útját el ne tanuljátok,. . .

(3Mózes 18:2, 3) . . .. 3 Ne cselekedjetek úgy, ahogy Egyiptom földje cselekszik, ahol laktatok; s ne cselekedjetek úgy, ahogy Kánaán földje cselekszik, amelyre beviszlek benneteket; ne járjatok az ő rendeleteik szerint.

(5Mózes 12:30) 30 Vigyázz, hogy őket követve tőrbe ne essél, miután kivesztek előled, és nehogy tudakozódj isteneik felől, ezt mondva: »Hogyan szolgálták ezek a nemzetek az isteneiket? Bizony én is úgy teszek.«

(Efézus 4:17–19) 17 Azt mondom tehát, és emellett tanúskodom az Úrban, hogy többé ne járjatok úgy, ahogy a nemzetek is járnak elméjük haszontalanságában, 18 miközben a bennük levő tudatlanság miatt, szívük érzéketlensége miatt elmebelileg sötétségben vannak, és el vannak idegenedve az Isten szerinti élettől. 19 Minden erkölcsi érzéket elveszítve, gátlástalan viselkedésre adták magukat, hogy mindenféle tisztátalanságot cselekedjenek kapzsisággal.

2016. szept. 20. 12:32
 6/16 Katy Weaver ***** válasza:
Felesleges Testvérem.
2016. szept. 20. 12:34
 7/16 anonim ***** válasza:

"Ez, hogy itt a világ hálón "merész emberek" gyanútlanokat sodornak bajba a nyelvükkel."

Most nagyon kivancsiva tettel. Megis hogy sodorhatnek barkit bajba az interneten a nyelvemmel?

"Miért kell elítélnem egy katolikus esküvőt,hogy mégcsak oda sem mehetek?"

A buddhizmust kiveve minden vallas arra tanit hogy gyulolj es felj mindentol amit nem az o elkepzelt istenuk talalt ki. Agyhalott gyava szarok az ilyen vallasok kovetoi.

2016. szept. 20. 12:48
 8/16 A kérdező kommentje:

Kedves #7!

Az én vallásom nem fog kiközösíteni azért ha elmegyek pl egy budhista esküvőjére vagy szertartásra.

Az őrtorony viszont seperc alatt kiközösíti azt a tanút aki ezt megtszi.

Felnőt emberek vagyunk és ha szilárdan állunk a hitben akkor semmitől nem kell félnünk.

Na és most visszatérve a kérdéshez,jehova tanúi ti engem elítéltek csak azért mert én nem az őrtonyot képviselem.

Nem is iemertek engem,nem tudjátok,hogy milyen ember vagyok,semmit nem tudtok rólam csak annyit,hogy nem vagyok jt,és ezért elítéltek.

Tévedek?

2016. szept. 20. 13:17
 9/16 anonim ***** válasza:

#6 Nem veszed észre, hogy azt amit csinálsz szándékos gyűlölet keltés? "Felesleges testvérem" úgy mondod, mintha valami teljesen vitathatatlan szervezet tagja lennél, amely kétségeket kizáróan az igazságot birtokolja, de ezt mindenki tudja, hogy nem így van, annyi új "megvilágosodás" történt, hogy az elképesztő, szerinted Isten nem képes az akaratát megfelelően a népe számára egyértelműen közvetíteni?

Magyarázd már el nekem, hol vannak a próféták, amiért tanú családok kibővítették a házukat, és pénzt költöttek? Voltak akik a saját házukat is eladták azért, mert világ végét hirdetett a vezető testület, nem gondolod undorítónak, hogy aztán a propagandával elhitették veletek, hogy nem a vezető testület szava volt, hanem pár lelke tanúé? Annyira becsukjátok a szemeteket, látszódik, hogy régóta a szervezet igája alatt vagytok, és már nem tudjátok megkülönböztetni az igazságot a valótlantól.

Szerinted minden volt tanú hazug? Komolyan elhitették veletek a heti három alkalmas, betanított szituációs gyakorlatokon, kemény őrtorony és ébredjetek konzultációkon, hogy minden ember aki nem ért egyet veletek, az hazug? Nem érzed büdösnek ezt a dolgot? Nyisd már ki a szemedet az ég áldjon meg, ha volna pár száz ember aki a szervezet ellen lázadozik, azt mondom igazatok lehet, persze a tények, akkor is ellenetek szólnak, de azt mondom rendben talán, de több ezer volt tanú van akik között vének, testületi tagok, körzet felvigyázók, akik maguk mondták el, hogyan csaptak be mindenkit, hogyan csapták be az egész szervezetet, hogyan vezetnek meg titeket, több tonna bizonyítékkal szolgáltattak az emberek felé, nem hazudtok, nem találtak ki rágalmakat, videó felvételek, írásos dokumentumokkal voltak képesek bizonyítani az állításukat.

Sajnos borzalmas mennyire nem akarjátok az igazságot látni, a pszichológia rémálma az amit képviseltek, remélem egy nap majd kinyitjátok a szemeteket, és az igazság fog érdekelni, és nem a megnyugtató hazugság.

2016. szept. 20. 13:26
 10/16 anonim ***** válasza:

"Felnőt emberek vagyunk és ha szilárdan állunk a hitben akkor semmitől nem kell félnünk. "

Hat nem tudom. Ne fizesd be az adot aztan kerdezd meg a nav-ot mi arrol a velemenye hogy eleg-e ha szilard allsz a hitben.

2016. szept. 20. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!