Jehova tanúi számotokra szent a jw or?
Pl mint egy katolikus számára egy ereklye. Valahogy ti is így viszonyultok az őrtoronyhoz?
Tehát "szentként vagy megszenteltként" tekintetek rá?
Pl,hogy megértsétek,hogy mit szetetnék tudni,leírok egy hasonlatot.
Pl ha én meglátnák egy feszületet egy kukába azt azonnal kivenném és hazavinném mert annak nem ott a helye,meg persze meg is érintene a dolog lélekben.
Ti is így lennétek ezzel,ha megláttok egy őrtorony folyóíratot egy kukában megérint ott legbelül?
Számotokra "szent" egy ilyen folyóírat?
Szia
Érdekes, és számonra fúrcsa kérdést tettél fel, de inkább a kérdésed alatti fejtegetésedben van az ördög elásva:-)
Az jutott eszembe, hogy engem anno a magyar tanárom arra tanított, hogy a könyv, az "szent" abban az értelemben, hogy hatalmas emberei, szellemi értékek vannak benne lejegyezve, ezért védeni, óvni és őrizni, vigyázni kell őket. Pedig őt hű katolikusnak keresztelték.
Az, hogy kukába dobják, elképzelhetetlen volt anno - hát ennyit változott azóta a könyvről a vélemény, - általában.
Bocsás meg kérlek, hogy kitértem erre az emlékemre, de ha megfigyeled van kapcsolat a válaszom és a kérdésed között.
Többször láttam már a folyóiratunkat a kukában, és érdekes módon mindig az jutott eszembe, amit a tanárnőm mondott. Talán ha több ilyen tanárnő lenne az iskolákban, nem nőlhetne fel olyan generáció, aki bármilyen szellemi terméket a kukába dob....
A "szent" mint szó valami olyasmit jelent: nem közönséges, legmagasztosabbal kapcsolatos, Istenhez tartozó, Isten számára félretett, istenes.
Egy folyóirat ha Isten ügyét szolgálja, akkor az nevezhető egy szent folyóiratnak, ami nem jelenti azt, hogy nem szabad kidobni, vagy kötelességünk a kukából is kihalászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!