2016-ban hogy kell, illik köszönni egy papnak?
Van olyan helyzet, amikor illik dicsértessékkel köszönni. Pl. templomban én így szoktam.
De egyébként meg teljesen megfelelő a napszaknak megfelelő köszöntés, pl. jó reggelt. Én így köszönök, ha máshol találkozunk, pl. egyszer egy konferencián találkoztunk.
Én olyanról még nem hallottam, hogy egy papot csak úgy letegez valaki. A pap nem azért tegez, hanem mert mint gyermekéhez beszél. Persze, ha valamilyen közvetlenebb kapcsolat van, pl. rendszeresen jár valaki olyan közösségbe, csoportba, ahol a pappal együtt beszélgetnek, tevékenykednek, akkor lehet tegezés is.
Én Dicsértessékkel szoktam, de én hívő vagyok. Néha latinul, ha olyan kedvem van.
De ha nem szeretnél így, akkor nyugodtan köszönj neki Jó napot kívánok-kal, megszokták azt is. Egy csomó nem vallásos emberrel is találkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!