Az apácának hogyan illik köszönni?
Dicsértessék, jó napot kívánok, esetleg valami más?
Hogyan kell őket szólitani?
Dicsértessék a Jézus Krisztus, vagy simán jó napot kívánok is jó. Köszönhetsz latinul is: Laudetur Jesus Christus! Ha pedig tegeződtök netán, akkor valami illedelmesebb tegeződős köszönés (tehát nem "csá":)).
A megszólítás pedig "nővér", ha tudod a nevét, akkor keresztneve/rendi neve + nővér. Bizonyos rendeknél "testvér", de ők általában civilben járnak, ill. nagyon kevés megkülönböztető jellel.
Volt apáca rokonom. Sajnos már nem él, bár a szívemben örökké ott van. Neki úgy köszöntem: szia :) A rendtársainak pedig: Dicsértessék. A rokonomat a keresztnevén szólítottam (nem a szerzetesnevén, hanem a születésin), a rendtársait pedig a szerzetesnevükön+ nővér (pl. Mária nővér). Nekik mondjuk nem is tudtam a születési nevüket.
Szóval ha közeli a kapcsolat egy apácával, akkor úgy szólítod, ahogy bárki mást. Ha már apácaként ismered meg, akkor a szerzetesnevén szólítod, a köszönés pedig a kapcsolatotok jellegétől függ, leginkább Dicsértessék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!