Milyen végzettség kell egy apácának?
Semmilyen, szüzesség sem kell.
Ellenben hittan az elég sok. Vagyis ismerd a vallást, és gyakorold is. (Tehát végig kellett hogy menj a templomi lépcsőkön, elsőáldozás és társai).
Meg persze elkötelezettség. Ebből a legtöbb. Az apácaság hírből sem abból áll, hogy csak ténfereg az ember, aztán elvan. Rengeteg nagyon sokat segítenek, ott, ahová épeszű ember be se tenné a lábát. Afrikában nagyon sokat segítenek, és nagyon sokat halálra erőszakolnak, vagy meghalnak betegségekben, miközben könyökig gennyben próbálják ápolni a haldoklókat...
Szia!
Szia!
Nem kell hozzá végzettség, csak elhivatottság. Ha gondolod szívesen beszélgetek veled erről a témáról, de talán jobb volna privát e-mailban, írjál nekem nyugodtan. Én nemrég lettem apáca és szívesen adok tanácsot, szívesen segítek neked.
Utolsó,egy ideje komolyan fontolgatom, hogy apáca legyek,de nem nagyon tudok hol utánanézni.
Én is írhatnék neked privátban?
Egyébként hány éves kortól lehet valaki apáca?
Én 17 vagyok.
Utolsónak: talán itt még nem nézelődtél, sok-sok információt rejt [link]
Amúgy 18 év a korhatár, azaz nagykorúság.
Ha gondolod, és nincs más segítséged, nekem is írhatsz privátot, habár nem biztos, hogy rögtön tudok válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!