Ha van végzettség az a baj, ha nincs végzettség az a baj?
Pontosan. Mindegy, mid van, neked akkor se lesz jó, te akkor se vagy jó. Kész. Nekem is állandóan ezt a szöveget lökik (két nyelvdiplomám van), azzal a különbséggel, hogy miután leoltották a háta mögött XY-t az érettségiével, sőiskolájával, és megkérdeznek engem, én meg válaszolok, azt kapom a fejemhez, hogy dicsekszem. Mert válaszoltam egy kérdésre? Elnézést, mit kellett volna mondanom, hogy ne essen rosszul? Hogy fejőnő vagyok? Komolyan mondom, egyesek azért vannak a világon, hogy másokat szekáljanak :) Amúgy ezek az emberek a saját elégedetlenségüket, reménytelenségüket ölik bele az ilyen viselkedésbe, és én végülis megértem ezt (senkinek sem fenékig tejfel ma, nekem sem többek közt), csak sajnálom, hogy másképp nem tudja magát szebbnek-jobbnak érezni, csak ha másokat leolt. Szóval szerintem az oka valahol érthető, de a viselkedés "gáz".
26/N
Egyszerűen átveszik azt, amit a "nagyoktól" látnak.
Munkakeresésnél ugyanez a helyzet: ha csak érettségi van, az kevés, legyen felsőfokú végzettsége (ami egyenlő a diplomával, egyéb felsőfokú képzés nem érvényes). Amennyiben van diploma, az se jó, mert akkor ki kéne fizetni a garantált bérminimumot.
Gondolom, a főnök is csak azért viselkedik így, mert annyira irigykedik két huszonévesre, hogy neki van diplomája.
:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!