Te miért hiszel Istenben? Próbálj meg engem is meggyőzni!
Milyen érvek, okok, bizonyítékok miatt hiszel Istenben?
Kérlek ne válaszoljanak azok, akik hozzám hasonlóan, agnosztikusok vagh ateisták, az nem kacsolódik a kérdéshez és nem is megyek vele semmire..
Nem akarlak téged meggyőzni, ahogyan senki mást sem. A győzködés nem az én műfajom, nem csak a vallás, hanem az élet egyéb területein sem. Talán majd fogsz találkozni olyan vallásos emberekkel, akik meg akarnak győzni téged, és vitát fognak kezdeményezni, de én nem tartozom közéjük. Engem ugyanis nem zavar, ha te máshogy látod a világot, mint én.
Dante
Eszembe jutott közben, hogy a katolikus hitvédelmi oldalon van egy cikk, ami 20 érvet sorol fel Isten létezése mellett.
Javaslom olvasd át ezeket Kérdező, és döntsd el, hogy számodra mennyire logikusak:
Dante
Van egy pár érvem abban az Istenben való hitről, akiről a Biblia ír.
-- Az ószövetségben több mint 300 prófécia szólt Jézusról több száz évvel földi megjelenése előtt, és mind beteljesedett.
-- A Bibliában több mint 200 olyan tény van leírva, amelyet a tudomány csak a XIX-XX-XI. szd-ban fedezett fel.
-- Az Apostolok Cselekedeteiben több mint 80 olyan tény van leírva, amit a régészeti kutatások alátámasztottak.
Az, hogy a világban nagy bonyolultságú és logikusan működő rendszerek vannak, mint például az emberi test a sejteken belül működő miniatűr gépekkel, vagy pl. az immunrendszerrel, ami felismeri a támadó organizmusokat, feltételezi, hogy volt egy intelligens alkotója mindennek. Ha pl. látsz egy karórát, mindjárt arra gondolhatsz, hogy egy órás készítette. Ha valaki el akarná hitetni, hogy csak elég hosszú ideig kellett várni és az óra a véletlenek összjátéka miatt jött létre, bolondnak néznéd. Hát akkor például a karóráknál jóval bonyolultabb emberi testről miért hiszik el egyesek, hogy véletlenek hozták létre?
A Bibliában az ember belső, lelki világáról már évezredekkel ezelőtt olyan igazságok voltak megtalálhatók, amelyeket az emberi viselkedés tudományos vizsgálatai és tesztjei csak mostanában kezdenek feltárni.
Ez mind arra mutat, hogy Isten nem csupán megteremtette ezt a világot és az embereket, hanem adott egy "használati utasítást", vagyis a Bibliát mellé.
Jézusról nem csupán a Biblia ír, hanem több történetíró is megemlíti (Pl. Tacitus, Josephus, Suetonius).
Az ő pere egyedülálló abban, hogy nem valami bűnös cselekedetért ítélték el (mert ilyet nem tudtak felhozni ellene), hanem amiatt, akinek mondta magát (Isten Fiának mondta magát).
A Biblia lapjain egy monumentális dráma is megjelenik. Istennek, és a világosság angyalainak harca a sötétség erőivel, amely gyakran embereken keresztül megy végbe.
Isten előre látta, hogy az ember el fog bukni, és lelkileg megkötözötté válik. Ebből a rabságból való szabadulás kulcskérdés az ember számára. Ezért Isten elküldi a világba a Fiát, aki felveszi magára az emberek bűneink a büntetését, és meghal a kereszten. De Isten feltámasztja a harmadik napon, ezzel igazolva őt, hogy valóban Isten Fia, és ezzel megtörve Sátán erejét, és legyőzve az ember legnagyobb ellenségét, a halált. Jézus halála óta Isten közvetlenül elérhető vált mindenki számára, aki őt hívja segítségül, ugyanis a templom kárpitja, ami a Szentek Szentjét (ahol Isten jelenléte volt) elválasztotta a templom többi részétől, kettéhasadt. Isten és az emberek közötti korlát, a bűn el lett törölve, Isten megbékéltetett az emberekkel, mivel a bűn igazságos büntetése ki lett szabva (Jézusra).
Jézus azt mondta, hogy amikor felemeltetik a földről, magához vonz mindenkit. Jézus keresztje azóta Isten erejének és bölcsességének a megnyilvánulása azok számára, akik hisznek ebben az Istenben, aki ilyen feltétel nélkül szeret minket, és bár nem érdemeljük meg, kegyelméből mégis az ő örök országába hívja és vezeti azokat, akik megbízhatónak találják Őt.
Részben egyetértek az előttem szólóval.
A Teremtő Isten tájékoztatja a teremtényeit, nem hagyja vezetés nélkül az embereket,
Valamint maga az élet a bizonyíték arra, hogy létezik valaki, aki létre hozta azt.
Annyira bonyolult némely élő, akár madarakról vagy emberről, illetve egy rovarról beszélünk, hogy ez nem lehet a véletlen műve.
Azért hiszek benne,mert bennem van.Kerestem és megtaláltam.Jó válaszokat ad az életben megoldandó problémákra.És nem,nem a hisztériás egyházi változatról van szó,aki szeretethiányban szenved,és elvárja a kötelező misére járást,meg Biblia olvasást...
Voltaképpen mi vagyunk Isten mindannyian,mert mindannyiunkban benne van.Egy egyszerű érvvel győznélek meg:Ha magadban sem hiszel,akkor mégis mi másban higgy? Hiszen ez a lényeg,hogy higgy magadban,mert csak ez visz előre az életben.
Mindenki önmagában hisz,a látszat ellenére még a vallásos emberek is,pl.keresztények,hiszen önmaguknak fontos a Krisztusba vetett hitük,saját magukon segítenek,hogy ők profitáljanak belőle(ez nem önzés,semmi baj nincs vele)Tehát a hitük "tárgya"(Jézus) voltaképp az önmagukba vetett hitüket tükrözi vissza.
Én hiszek egy teremtőben egy istenben aki megalkotta a világot és itt most nem a biblia,korán,meg a talmud tanításaira gondolok hanem meg az ő elképzelt istenükre hanem arra aki megalkotta a világot aki nem olyan mint egy ember aki felfoghatatlan mint a végtelenség mint a világűr vagy a hogy a ősrobbanás elött nem volt idő...
Ez a keresztény hitvédelmes írások is csak üres dumák a hatalmuk megtartásáért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!