Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a pokolba bánja meg valaki...

Kleeopátra kérdése:

Ha a pokolba bánja meg valaki hogy nem hitt Istenben, akkor azzal mi lesz?

Figyelt kérdés
Biblia azt írja,sosincs késő:D én nekem erős a hitem csak ezen gondolkoztam. Az ateisták nem érdekelnek szóval csak értelmes emberek kommenteljenek. :)
2016. aug. 21. 17:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
47%

Akkor nem lenne Ítélet napja, nem írná a Biblia hogy ÖRÖK kárhozat. Mindenki megbánhatja a pokolban az örök szenvedés miatt..

De igazából nem tudhatjuk.

2016. aug. 21. 17:16
 2/18 anonim ***** válasza:
84%

Kedves drágám, én ateista vagyok, lehet nem fogod elolvasni, mert téged nem érdekel..

Van egy hihetetlenül közel álló barátom, aki teljesen keresztény. Így nevelkedett, szereti is. Ő azt mondta, hogy sosem késő megbánni, de miután az ember meghal, az idő, mint tényező megszűnik, így már nincs esélyed változtatni semmin. Ahogyan ha pofával lefele leejt valaki egy kenyeret, amin lekvár volt, a föld lekváros lesz, ha a kenyeret fel is vetted! Nyomot minden hagy, és ezt el kell fogadni :)

2016. aug. 21. 17:17
 3/18 anonim ***** válasza:
22%
#1 vagyok. Lényeg hogy szerintem semmi, ott marad.
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

"Az ateisták nem érdekelnek szóval csak értelmes emberek kommenteljenek. :)"

Ateista = nem értelmes? Na mindegy de ezért kapsz pár értelmetlen kommentet.

Szerintem a biblia ebben a kérdésben nagyon elfogult, nem is véletlen, hiszen részben ezzel tartották messze az embereket a különböző bűnök elkövetésétől.

De szerintem, ha létezik isten, nem hisz olyan eszközökben, mint az örök kárhozat, elítélés. Abban hisz, hogy még a leggonoszabb emberben is van jó, és potenciál arra, hogy képes megváltozni. Ennél fogva értelmetlen lenne valakit örökké elkárhoztatni.

5/18 anonim ***** válasza:
22%

"A Biblia azt írja, sosincs késő". Sajnos ez nem igaz. Nem, nem vagyok jehova tanus máshogy értelmező blablabla valaki, ha megkeresed azt a részt, Jézus azt mondja a Szentlélek megtagadása (Szó szerint káromlása de a teológusok ezt megtagadásnak értelmezik) megbocsálthatatlan, onnan nincs visszaút, azt Isten soha sem bocsáltja meg.

Az hogy a pokolból nem lehet mennybe menni az tudtommal inkább csak logikán alapszik, mindenesetre örök kárhozatként írja le a Biblia.

2016. aug. 21. 18:34
 6/18 anonim ***** válasza:
24%

Kétszer ítéli meg az Úr az embert. Először közvetlenül a halála után, ekkor vagy a pokolba kerül, vagy a mennybe.

Másodszor pedig az utolsó ítéletkor fog megítélni mindenkit az Úr, azokat is, akik akkor még élnek, meg azokat is, akik akkor fognak feltámadni az ítéletre. Aki már előtte is a mennyben volt, az továbbra is a mennyben marad.

Aki pedig a pokolban volt, ekkor még átkerülhet a mennybe. Ha a bűnei nem voltak annyira súlyosak és levezekelte a büntetését, lelkileg megtisztulva a mennybe juthat ilyenkor.

De aki ilyenkor sem kerül a mennybe, az végleg a pokolban marad.

2016. aug. 21. 19:14
 7/18 anonim ***** válasza:
17%

Szervusz.

Az ember mikor meghal, akkor eltemetik.

(Prédikátor 9:10) 10 Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy.

(Prédikátor 9:5, 6) 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. 6 Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt.

Az élete megszűnt létezni, ezért semmilyen dolgot nem tud már tenni, sem örülni, sem bánkódni Stb-

Isten fogja eldönteni, hogy feltámadhat e vagy sem.

2016. aug. 21. 19:45
 8/18 A kérdező kommentje:
4es válaszoló jó a felfogásod :) már csak hit kéne mert úgy van ahogy mondod
2016. aug. 21. 20:02
 9/18 anonim ***** válasza:
60%
5-ös ! Megszokhattad volna hogy a keresztények nem olvasták el soha Bibliát..Vagyis a nagyrészük.
2016. aug. 21. 20:24
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

# 44

"De szerintem, ha létezik isten, nem hisz olyan eszközökben, mint az örök kárhozat, elítélés. Abban hisz, hogy még a leggonoszabb emberben is van jó, és potenciál arra, hogy képes megváltozni. Ennél fogva értelmetlen lenne valakit örökké elkárhoztatni."

Tudod te mi történik a mennyországban? Ugyanaz ami misén a templomban: az üdvözültek imádsággal dicsőítik az Istent, ezért nevezik Mennyei Liturgiának.

Szerinted mindenki szeretne az örökkévalóságig Istenhez imádkozni?

Miért várod el Istentől, hogy mindenkire ráerőltesse magát?

:D

2016. aug. 21. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!