Ha a pokolba bánja meg valaki hogy nem hitt Istenben, akkor azzal mi lesz?
#10-es
Nekem ez az érvelési forma kicsit sántít. Én spekulációkat tettem arról, hogy vajon az örök kárhozat miért nem lehet isten egyik eszköze a büntetésre.
De te sokkal inkább tényként állítod be, hogy mi történik a mennyekben. Vagy egy általánosítást írsz a templomokban tartott misékről. És a kettő között vonsz párhuzamot.
Holott Isten és csak a keresztényi hitvallás összeegyeztetése már önmagában is sántít kissé.
Szerinted mindenki aki misére jár, vagy vallásos valójában fél istentől ezért felszínességgel "dicsőíti" őt, hízeleg neki, hogy ő milyen tiszta, milyen nagy a halandó kis emberekhez képest. Mint az arkangyalok "Az ember tragédiája" című műben -kivéve Lucifert-
De a hit nem a félelemről szól, vagy a büntetés elkerüléséről. -szólhat arról is de akkor az nem lesz igazi-
Kiegészítés: Ha a Bibliánál tartunk, amiben úgy tudom megemlítik, hogy Isten az embert saját képére teremtette, és ugyanakkor az emberek nagy része képes a kíméletre, megbocsátásra, akkor Isten miért nem lenne képes rá indokolt helyzetekben?
Az így járt...
Pontosabban majdnem, mivel a pokol az egyetlen hely, ahol nincs Isten jelen -emiatt nem lehetséges ott a megtérés.
És nem kellene olyasmit emlegetni, hogy Isten a pokollal/pokolban büntetné az embert. Ha az ember úgy dönt, hgy neki nincs szüksége rá, akkor megegedi neki azt, hogy az örökkévalóságot nélküle töltse el -és erre ez az egyetlen hely. Ha valaki oda kerül, az a saját döntése, nem kell Istenre fogni...
Én nem fogok sem a mennybe, sem a pokolba kerülni, halálom után egyéválok az Erővel.
Az Erő legyen veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!