Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a pokolba bánja meg valaki...

Kleeopátra kérdése:

Ha a pokolba bánja meg valaki hogy nem hitt Istenben, akkor azzal mi lesz?

Figyelt kérdés
Biblia azt írja,sosincs késő:D én nekem erős a hitem csak ezen gondolkoztam. Az ateisták nem érdekelnek szóval csak értelmes emberek kommenteljenek. :)
2016. aug. 21. 17:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Bocs, csak # 4
2016. aug. 21. 20:30
 12/18 anonim ***** válasza:
79%

#10-es

Nekem ez az érvelési forma kicsit sántít. Én spekulációkat tettem arról, hogy vajon az örök kárhozat miért nem lehet isten egyik eszköze a büntetésre.

De te sokkal inkább tényként állítod be, hogy mi történik a mennyekben. Vagy egy általánosítást írsz a templomokban tartott misékről. És a kettő között vonsz párhuzamot.

Holott Isten és csak a keresztényi hitvallás összeegyeztetése már önmagában is sántít kissé.

Szerinted mindenki aki misére jár, vagy vallásos valójában fél istentől ezért felszínességgel "dicsőíti" őt, hízeleg neki, hogy ő milyen tiszta, milyen nagy a halandó kis emberekhez képest. Mint az arkangyalok "Az ember tragédiája" című műben -kivéve Lucifert-

De a hit nem a félelemről szól, vagy a büntetés elkerüléséről. -szólhat arról is de akkor az nem lesz igazi-

Kiegészítés: Ha a Bibliánál tartunk, amiben úgy tudom megemlítik, hogy Isten az embert saját képére teremtette, és ugyanakkor az emberek nagy része képes a kíméletre, megbocsátásra, akkor Isten miért nem lenne képes rá indokolt helyzetekben?

2016. aug. 21. 23:02
 13/18 Alex Fly ***** válasza:

Az így járt...

Pontosabban majdnem, mivel a pokol az egyetlen hely, ahol nincs Isten jelen -emiatt nem lehetséges ott a megtérés.

És nem kellene olyasmit emlegetni, hogy Isten a pokollal/pokolban büntetné az embert. Ha az ember úgy dönt, hgy neki nincs szüksége rá, akkor megegedi neki azt, hogy az örökkévalóságot nélküle töltse el -és erre ez az egyetlen hely. Ha valaki oda kerül, az a saját döntése, nem kell Istenre fogni...

2016. aug. 22. 04:32
 14/18 anonim ***** válasza:
A pokolba ugyanúgy megbánhatod a bűneid, és Isten meg is bocsájt neked! Persze ehhez tudni kell, hogy mint olyan, halál utánilét nem hiszem, hogy létezik, ha csak nem ugy értelmezzük, hogy mint istenek, visszamegyünk az atyához, vissza belé! Hiszen Isten részei, igy Istenek vagyunk. A pokol meg természetesen az az állapot itt a földön, mikor nem tudsz megbocsájtani magadnak!
2016. aug. 22. 04:58
 15/18 anonim ***** válasza:
50%

Én nem fogok sem a mennybe, sem a pokolba kerülni, halálom után egyéválok az Erővel.

Az Erő legyen veled.

2016. aug. 22. 10:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Ott már nem fogják megbánni,nem is amiatt,hogy nem hittek Istenben,ha ez lenne a probléma,akkor tényleg nem lenne ítéletnap,mert amint Isten megjelenik mindenki előtt,már látni fogják,tehát nemcsak hogy hinni,hanem tudni fogják,hogy van. A gond az elfogadással van,a haraggal,és a gyűlölettel,amit iránta éreznek,és ez inkább csak fokozódik a pokolban,mert ahogy még itt a Földön is,úgy ott is Istent fogják okolni azért,mert ők odakerültek. A haragjuk hasonló lesz ahhoz,amit a démonok is éreznek,és ők sem változnak már meg soha.
2016. aug. 22. 15:21
 17/18 anonim ***** válasza:
40%
Lényegében az 5-ös válaszoló írta le a helyes választ,a Szentlélek megtagadását,ami abból származik,hogy valaki nem fogadja el Jézust megváltójának,aki az Út,gyakorlatilag a Híd Istenhez. Kellett ez a híd,mert akkora szakadék tátonk köztünk és Isten között,hogy nem bírnánk megugrani,lezuhannánk és nem érnénk át a túloldalra. A Szentlélek megtagadása egy egyszerű példával írva olyan,mint amikor egy ember lóg a szakadék szélén,valaki nyújtja a kezét,hogy felhúzza,de az ember önérzetes,megtagadja a segítséget,és azt mondja,hogy majd ő megoldja,pár másodperc múlva viszont elfárad a keze,nem bírja tartani magát,és lezuhan. Ez nem büntetés volt a kezét nyújtó ember részéről,nem ő lökte le,ez következmény volt,annak a következménye,hogy az ember visszautasítja a segítő kezet,ami felhúzná,hogy ne zuhanjon le. Miután már lezuhant,értelemszerűen már nem tudja megbánni.
2016. aug. 22. 15:34
 18/18 világvége1 ***** válasza:
Van olyan, hogy valaki még nem hisz Istenben, mégis a mennybe jut. Megbánás nem létezik – a gonosz nem változik meg.
2020. jún. 4. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!