Jehova az égben lakik és nincs ott mindenütt?
Szerintem az, hogy az "égben", az nem egészen szó szerint értendő, nem úgy gondolom, hogy valahol a felhők között, vagy az űrben "kering".És épp ott van, ahol dolga akad.
szerintem az "ég" valójában más létsíkot, dimenziót, valami "éteri" szférát jelenthet.És mivel a Teremtő egész más képességekkel bír, mint egy földi halandó, miért is ne lehetne ott egyszerre mindenhol?Valamilyen formában, amit mi képtelenek vagyunk felfogni, de attól még létezhet.Ahogy a Biblia is írja, "egy karnyújtásnyira van".
Szia
Igen, a Biblia szerint a lakhelye az egekben van, de sokkal magasabban, mint az egeket mi emberek általában gondoljuk.
Mindenütt ott van, ahol akar lenni. pl.
Zsoltárok 11:4
Jehova az ő szent templomában van.
Jehova — az egekben van trónja.
Szemei látják, ragyogó szemei megvizsgálják az emberek fiait.
„Jehova szemei bejárják az egész földet, hogy megmutassa erejét azokért, akiknek teljes a szívük iránta” 2Krón 16:9.
„Jehova szeme minden helyen ott van: figyelemmel kíséri a rosszakat és a jókat” Példabeszédek 15:3
„Az egek Jehova egei, de a földet az emberek fiainak adta” Zsoltárok 115:16.
Igen, a jehovisták nagyon erőltetik ezt a pár száz éve kitalált nevet.
Ezt írja a Biblia:
Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
Persze sokan nem fogadják el őt mai napig, hanem ragaszkodnak egy kitalált névhez.
Jehova nincs, nem létezik,nem is létezett soha és nem is fog létezni!
Egy név létezik amit egyesek bálványoznak.
Ennyi..
1Királyok 22:19
Ő pedig így folytatta: „Halld hát Jehova szavát: Látom, amint Jehova a trónján ül, és az egek egész serege ott áll mellette jobbján és balján.
Máté 18:10
10 Vigyázzatok, nehogy megvessetek egyet e kicsinyek közül; mert mondom nektek, hogy angyalaik az égben mindig látják az én égi Atyám arcát.
Jelenések 5:11
És láttam, és sok angyal hangját hallottam a trón körül és az élő teremtmények körül és a vének körül, s a számuk tízezerszer tízezer+ és ezerszer ezer volt,
bocsi, ez lemaradt:
számos bizzonyíték van a Bibliában, hogy Isten az egekben lakozik, és nincsen szüksége arra(mint az embernek), hogy ott legyen, mert ő mindenről tud, bármi történjen, bárhol.
Azt is írja róla a Biblia, Ő a szívek vizsgálója. De ez nem jelenti azt, hogy ott kell lennie az ember mellett, hogy megvizsgálja a szívét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!