Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szeretnék a Jehova...

Miért szeretnék a Jehova tanui, hogy római katolikusként velük tanulmányozzam a Bibliát?

Figyelt kérdés

Római katolikus vagyok. Napi szinten olvasom a Bibliát.

Naponta többször is imádkozom. Számomra létfontosságú az istenhit, római katolikusként. Egyértelmű, hogy én már megtaláltam az utam.

Mégis miért jönnek vissza hozzám újra és újra azok a tanuk, akiknek már nem egyszer elmondtam, hogy én hívő keresztény vagyok, Bibliát olvasom. Nem kell téríteni a keresztény hitre.

Én sem győzködök se egy reformátust, se egy evangélikust, sőt még JT-t se, stb. hogy jöjjön katolikus tanulmányozásra.

2016. szept. 8. 22:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Mert az ő hitük szerint te nem vagy keresztény.
2016. szept. 8. 22:19
 2/19 szp72 ***** válasza:
80%

Mert szeretnék, hogy a tévelygés helyett végre az igazság útjára lépj, hogy elkerülhesd a hazug vallásokban élők végzetét.

Jehova ugyanis keményen megbünteti tévelygőket, kivéve ha Jehova tanúja, mert akkor piramisból való jóslásoktól kezdve a legnagyobb marhaságokig bármit állíthat.

2016. szept. 8. 22:25
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Kedves kérdező, csütörtökönként tartják a betanított párbeszédes alkalmakat, ha jól emlékszem, ahol előre megírt szövegekben, bizonyos idő intervallumon belül, gyakorolják, melyik vallás képviselőjének, mit kell mondani, természetesen minden vallás képviselői tévelygők a tanúk szerint. Senkinek ne legyen illúziója, amit mondanak azok lehet a saját szájukból jön ki, de semmiképen sem a saját gondolatuk, majd egyszer figyeljétek meg például az itteni tanúkat is, azt szokták sokszor mondani, hogy "Az én szavam a Biblia szava" ez egy nagyon érdekes dolog, ami szintén nem önállóan képződött gondolat, általában a tanulmányozás megkezdése előtt, szokták a tanulmányozást tartó tanúk az érdeklődőnek azt mondani, "Ha majd ezzel, és ezzel végzünk, ha majd megismered Isten akaratát, és tanúvá leszel" akkor majd nem nekem, és xy-ra kell majd figyelned, hanem Jehovára...... Magyarán ha meg van az agykontroll vége, akkor mivel úgy is addigra teljes egyetértésben leszel a tanúkkal, már Isten szavára hallgathatsz. Ez nagyon trükkös dolog ám. A legtöbb tanú aki itt is van az oldalt, ismerem őket, mint a rossz pénzt, még a felügyelőt is, mindannyian azt szeretnék hinni, hogy volt beleszólásuk abba amivé váltak, csak hát nem tudják azokat, amiket én és a társaim, amivel őket is jó sokáig megvezették. Hosszasan tudnék írnia témával kapcsolatosan. Azt is megtudom mondani, ha elolvassák amit írtam mi lesz a válasz rá, akár pontosan majdnem szó szerinti pontossággal.....

Kedves kérdező, azt javaslom, hogy a lehető legkevesebbet társalogjál velük, az a baj, hogy hiába vagy kedves, Isten félő ember, az ő tudatukban, azaz egy megkeresztelt tanú tudatában, már bele van építve a heti rendszerességgel tudat alatt felhasznált befolyásoló tanítás, amit úgy ismételgetnek, mintha az természetes volna. Határozottan el kell mondani neki, hogy nem kívánsz a tanúkból, és mivel ilyenkor, általában kijelentik, hogy ők csak Isten szavát közvetítik, és nem őket, hanem Istent utasítod el, meg kell szépen mondani, hogy ebben majd Jézus fog dönteni és nem az emberek, el kell köszönni, és megkérni őket, hogy többé nem keressenek fel.

2016. szept. 9. 00:24
 4/19 lilla64 ***** válasza:
87%

Csak azt tudom irni,amit az előző.Ne dőljél be nekik,mert aztán nagyon nehéz lesz kiszabadulni a hálóból amit köréd fontak.Hidd el tapasztalatból beszélek.

Egy volt tanú.

2016. szept. 9. 05:34
 5/19 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz

Miért nem kérdezed meg Őket? Számomra érthetetlen, hogy amikor ilyen kérdések merülnek fel, mi lehet az oka?

Mert amikor Én mint Tanú, felkínálom a Tanulmányozást, és elutasítják, akkor ott békében elköszönök, és nem forszírozom tovább a dolgot.

a 2.-es válaszoló, pedig össze-vissza írogat, mert piramis nem volt nincs és nem is lesz. Ha valamit nem ért valaki, és azért írogat be hogy tudjon, gonoszkodni, akkor ól érzi magát?

#3 A hármas válaszolónak pedig tisztelettel:

Az apostolok is igyekeztek megismerni a más kultúrájú embereket, hogy jól tudjanak érvelni a Bibliából.

Pál apostol is alkalmazott ilyen módszereket, amikor az Aeropáguson tanúskodott, az ott élőknek.

Hogy ebben is miért kell gonoszkodásra okot adó dolgot keresni?

Na de hát....

2016. szept. 9. 05:50
 6/19 A kérdező kommentje:

opendoor,

Megkérdeztem a rendszeresen visszajáróktól.

A válaszuk kb az volt, hogy a KÖZÖS Biblia tanulmányozása csak a hasznomra lehet. Ha már olvasom, akkor elmélyül beszélgetésekre is sor kerülhet.

De azt nem értettem, hogy miért akarnak közös bibliatanulmányozást egy kereszténnyel? Olyannal, aki nem az ő közösségük tagja.

Nagyon szépen köszönöm a többi választ is!

A részletes válasz, leginkább.

2016. szept. 9. 06:41
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
Több nézet több szem egy tanulmányba jó több nézőpontbol nézni a dolgokat
2016. szept. 9. 06:49
 8/19 anonim ***** válasza:
65%

Jehova tanúi többszörösen megtévesztett emberek:

1. Tanítani akarnak téged, de semmiféle egyháztörténelmi, hittudományi és nyelvi ismerettel nem rendelkeznek. Vagyis semmirevaló tanítók, amit meg tudnak neked tanítani az a saját vallásuk értelmezése, mindössze fordítások alapján [azon belül is a sajátjuk a mérvadó, ami inkább "ferdítés"].

2. Azt gondolják, hogy csak ők értelmezik helyesen a Bibliát. Ez nem csak azért hülyeség, mert nincsenek megfelelő ismereteik hozzá [ők abból élnek, amit a vezetőik kitesznek eléjük, azok viszont nem szakemberek. Képzeld, még a saját "fordításukat" is laikusok végezték, Nathan H. Knorr például nem tanult bibliai nyelveket!]. Hanem azért is, mert a Biblia értelmezése az Egyház feladata. A Szentírást ugyanis az Egyház állította össze, tehát jobban ismeri bármelyik, az utóbbi 200 évben alakult, önmagát "igaznak" nevező vallásnál. A keresztényeknek semmit nem kell elfogadni csak azt, amit az apostolok tanítottak, ők viszont átadták a tanítást az apostoli egyházak vezetőinek, akik azt megőrizték.

3. Ők azt gondolják, hogy csak az ő vallásuk az igazi. Erre semmiféle bizonyítékuk nincs csak az, hogy hisznek ebben. Valójában azonban hamis próféták, hiszen egy régebbi Őrtoronyban prófétának nevezik saját magukat, noha szinte mindaz, amit a jövőről mondtak, - akár jóslat, akár kijelentés - tévesnek bizonyult:

[link]

Egy értelmes kereszténynek tehát Jehova tanúival semmi dolga nincs.

Dante

2016. szept. 9. 08:02
 9/19 anonim ***** válasza:

"De azt nem értettem, hogy miért akarnak közös bibliatanulmányozást egy kereszténnyel? Olyannal, aki nem az ő közösségük tagja."

->Az első válaszoló erre tömören leírta a választ.

Dante

2016. szept. 9. 08:05
 10/19 anonim ***** válasza:
43%

"Egy értelmes kereszténynek tehát Jehova tanúival semmi dolga nincs.

"

Szerintem van. Segíteni kell nekik felébredni, nem szabad őket parlagon hagyni.

2016. szept. 9. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!