Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szeretnék a Jehova...

Miért szeretnék a Jehova tanui, hogy római katolikusként velük tanulmányozzam a Bibliát?

Figyelt kérdés

Római katolikus vagyok. Napi szinten olvasom a Bibliát.

Naponta többször is imádkozom. Számomra létfontosságú az istenhit, római katolikusként. Egyértelmű, hogy én már megtaláltam az utam.

Mégis miért jönnek vissza hozzám újra és újra azok a tanuk, akiknek már nem egyszer elmondtam, hogy én hívő keresztény vagyok, Bibliát olvasom. Nem kell téríteni a keresztény hitre.

Én sem győzködök se egy reformátust, se egy evangélikust, sőt még JT-t se, stb. hogy jöjjön katolikus tanulmányozásra.

2016. szept. 8. 22:08
1 2
 11/19 szp72 ***** válasza:
82%

@ a 2.-es válaszoló, pedig össze-vissza írogat, mert piramis nem volt nincs és nem is lesz. Ha valamit nem ért valaki, és azért írogat be hogy tudjon, gonoszkodni, akkor ól érzi magát?

Az alapítótok Charles Taze Russell jósolgatott az egyiptomi Nagy Piramisból. Jóslásai benne vannak "A jöjjön el a te országod" című nagy művében.

Én itt olvastam ezekről:

[link]

2016. szept. 9. 08:51
 12/19 anonim ***** válasza:
78%

Sajnálom, tisztelt Előző, de nem értek veled egyet teljesen. A segítség csak annak jár, akin lehet segíteni, és aki akarja is, hogy segítsenek neki. Ellenkező esetben az jó szándékú ember maga jön ki rosszul a dologból. Jézus sem véletlenül kérdezte a betegtől, hogy akar-e meggyógyulni.

Azok a Tanúk, akik elkötelezték magukat a szervezet mellett, semmiféle más tanítást nem hajlandóak elfogadni, gyanítom, hogy még csak el sem gondolkodnak rajta. Ezen az oldalon az elmúlt évek alatt tonnányi anyagot halmoztunk fel, amelyen rámutattunk a szervezet történelmére, bűneire, a hamis teológiai tanításokra, és a Biblia elferdítésére. Világosan kimutattuk, hogy az eredeti szövegben nem az van, amit ők "fordítanak", ennek ellenére mégis vannak köztük olyanok, akik hűségesek maradtak a szervezethez. Itt nyilvánvalóan lelepleződik, hogy őket nem érdekli az igazság, hiszen ha fontos lenne nekik a Biblia, már rég menekültek volna onnan, hiszen nem lehet Isten szervezete az, amely hamisítja a Szentírást. Következésképp teljesen felesleges vitázni velük, a jó szándékú és naiv keresztény csak az idejét vesztegeti.

Maximum azokkal érdemes szóba állni közülük, akik még tanulmányozók, vagy lehet látni rajtuk, hogy nem kötelezték el magukat a szervezet mellett, mert fogékonyak más teológiai - pl protestáns, katolikus, vagy ortodox - nézetek megismerésére is. Nos, velük érdemes leülni tényleg, és beszélgetni az alapvető keresztény tanításokról, ajánlani nekik szakemberek könyveit.

De egy kőkemény JT-vel, aki el van telve a maga "igazságával" nem érdemes, csak az időt vesztegeti vele az ember. Azért inkább imádkozni kell, Isten ugyanis tud csodát tenni.

Dante

2016. szept. 9. 09:02
 13/19 anonim ***** válasza:
12%

Kedves Kérdező.

Jogod van elfogadni, vagy elutasítani a Bibliai beszélgetést.

Ám ha nem szeretnéd, akkor igen is határozottan mond el nekik, hogy nem szeretnéd.

ezt meg kell érteni, ha nem értik az szomorú szegénységi bizonyítvány.

2016. szept. 9. 09:31
 14/19 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Nagyon szeretem a macskákat. Korábban az utcáról gyakran betért hozzám egy gyönyörű, hatalmas kóbor kandúr. Tejet, szalámit adtam neki és volt, hogy órákat töltött nálam a teraszon, mikor kint boroztunk hozzánk dörgölőzött vagy csak mellettünk szendergett. Aztán egyre szemtelenebb lett és, ha nyitva maradt az ajtó, besurrant a lakásba. Számtalanszor kikergettem, de újra és újra megpróbálta. Azóta csukva az ajtó és a macska a teraszig jöhet.

2016. szept. 9. 09:54
 15/19 anonim ***** válasza:
Dante: köszönöm, átgondolom a nézetedet, mert (sajnos) van benne igazság.
2016. szept. 9. 10:04
 16/19 anonim ***** válasza:
84%

"Jogod van elfogadni, vagy elutasítani a Bibliai beszélgetést. "

Nem a bibliai beszélgetést utasítja el, hanem az őrtorony tanításait. A kettő nem egy és ugyanaz.

2016. szept. 9. 10:13
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=UO2Mg_NBL5Y

Lathato hogy Russel tevtanito sirjanal egy piramis van melyet az Ortorony tarsasag keszitett....az akkori tanitasaik miatt...Utolag a piramis elmeletuket elvetettek az "uj vilagossag" elve miatt erre ertette az egyik valaszolo hogy Jehova mindent megbocsat annak aki tanuja meg az utolag a tarsasag altal is elitelt piramis elmeletet...

Mert az mar okultizmus...igen kedves kerdezo egy okultista tanokkal elegyitett bibliaertelmezes amivel Russel megalapitotta a Jehova tanui szektat....ovakodj tolluk.

2016. szept. 9. 16:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező, nyilván azért, mert szerintük hamis (félrevezetett) keresztény vagy és nem akarják, hogy elpusztulj Armageddonkor. Szóval szeretetből teszik (elvileg), ne haragudj rájuk. Persze vannak, akik csak kényszerből csinálják, hogy meg legyen az óraszám, azt ugyanis nem nézik jó szemmel, ha egy tanú nem "tevékeny".
2016. szept. 9. 19:41
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Dante, szerintem ebben nincs igazad vagy csak részben. Az én véleményem az, hogy minden olyan tanúval érdemes foglalkozni, aki vitázik veled. Ha már elolvassa a kommentedet és reagál az érveidre, még ha hülyeséget is ír, szerintem van értelme visszaírni. Egyszerűen nem tudhatod, hogy mikor, kit, mi fog meggyőzni vagy csak elindítani ezen az úton. Mondjuk a legtöbb tanúval tényleg reménytelen a vita, ezt aláírom, de azért mégis csak akadna olyan emberek, akik 20 vagy akár 30 éven keresztül voltak hithű tanúk, aztán mégis felnyílt a szemük. S talán pont a te érveid lehetnek azok, amik elindítanak egy ilyen folyamatot, vagy épp rásegítenek erre a folyamatra, még ha éppen nem is vallja be neked az illető ezt. A másik meg hogy az írásaid itt pl. nem csak a vitapartnered olvashatja, hanem külső szemlélők (érdeklődők, akik a témában laikusak).

Persze vita alatt természetesen kultúrált vitát értek, és nem szitkozódást, személyeskedést, mert vannak ilyen tanúk is. Meg persze az sem korrekt vitázás, amit pl. opendoor leművel, hogy minden egyes kérdéshez odaokádja az őrtornyos konzerv-szövegeket, aztán jó napot. Ő szerintem el sem olvassa a reakciókat, főleg amik két bekezdésnél hosszabbak, legalábbis ennek semmi jelét nem adja...

2016. szept. 9. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!