Kedves tanúk, ti szoktatok, hazudni, lopni, és paráználkodni?
Szervusz
Én nem azt mondtam, hogy az emberben nincs meg a hajlam.
Hanem azt, hogy nem teszek ilyeneket.
(Máté 5:28) . . ., mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében.
Nem nézek kitartóan Férfira, semmilyen célból.
ha megfigyeled, a mondatban Jézus kifejti, hogy az illető folyamatosan sokáig figyel valakire azért a dologért.
Ha nem teszek ilyet akkor miért vagyok hazug?
S nem lopok el senkitől semmit, sőt volt amikor lehülyéztek mert egy biztonsági őrnek leadtam egy pénztárcát, sok papír pénzzel, pedig semmilyen elérhetőség nem volt benne.
A lelki ismeretem tiszta maradt, és nincs lelkiismeret furdalásom.
" Szervusz
Én nem azt mondtam, hogy az emberben nincs meg a hajlam.
Hanem azt, hogy nem teszek ilyeneket.
(Máté 5:28) . . ., mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében.
Nem nézek kitartóan Férfira, semmilyen célból.
ha megfigyeled, a mondatban Jézus kifejti, hogy az illető folyamatosan sokáig figyel valakire azért a dologért.
Ha nem teszek ilyet akkor miért vagyok hazug?
S nem lopok el senkitől semmit, sőt volt amikor lehülyéztek mert egy biztonsági őrnek leadtam egy pénztárcát, sok papír pénzzel, pedig semmilyen elérhetőség nem volt benne.
A lelki ismeretem tiszta maradt, és nincs lelkiismeret furdalásom."
Valamilyen félre értés van szerintem itt. Jézus nem azt mondja ennél a versnél, hogy kitartóan. :) Figyeld mit ír: "Kívánsággal tekint, egy nőre..." az eredetiben "Felfigyel egy nőre" van írva, illetve "lát egynőt, már házasságot tőrt a szívében." szóval nem kell ahhoz kitartóan vizsgálni egy nőt/férfit ahhoz, hogy bármilyen vágyad legyen felé, elég ha csak rá nézel. :) Ha a hajlam megvan az emberben, féken tudod tartani? Szerintem, nem, csak úgy akarod látni, hogy az éppen féken van tartva, de lemerem fogadni (ismerve az átlag ember felfogását), hogy volt már olyan, hogy azt mondtad egy fiúra, hogy: "cuki" vagy "helyes" ez már Isten szemében paráznaság! :)
Kedves Kérdező.
Minden pillanatban az utcán látunk férfiakat, Nőket,
elmegyünk mellettük, és nyilván, hogy látjuk mert nem vagyunk vakok.
Jézus nem erre értette, hiszen akkor Jézust is meg lehetne vádolni, amikor ránézett egy Nőre.
Te sajnos túlságosan bűnt akarsz kreálni szavak kiforgatásával.
Mindegyik fordításban ott van, hogy milyen okkal mondható, hogy paráználkodott a szívében.
Ok nélkül nincs okozat.
Károli így írja: 28-Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Csia fordítás
28 De én azt mondom nektek, hogy szívében már házasságot tört az is mind, aki úgy nézett asszonyra, hogy megkívánta azt.
Káldi fordítás
Mt 5,28
Én pedig mondom nektek, hogy mindaz, ki asszonyra néz, őt megkivánván, már paráználkodott vele szivében. *
Katolikus fordítás
28Én viszont azt mondom nektek, hogy mindaz, aki asszonyra néz azért, hogy megkívánja őt, már házasságot tört vele a szívében.
És ha nem is hiszed, nem mondtam senkinek olyat, ami csak a látszatát is keltené, hogy ilyet gondoljak,
"Olyan cuki vagy"
ilyen szófordulat, nincs a szótáramban.
Ha ilyesmit akarnék mondani, azt a férjemnek mondanám, másnak nem.
S bizony lehet uralkodni az embernek, a gondolatain, mert akkor Isten is tudná, hogy nem lehet és akkor nem tenne ilyen kijelentéseket, csak azért, hogy bűnöst csináljon valakiből.
Már megbocsáss, de neked elmentek otthonról.
Az apostolok, vagy az első hűséges keresztények sem loptak hazudtak vagy paráználkodtak, pedig a hajlam bennük is meg volt. De nem adtak teret annak, hogy ilyennel terheljék az elméjüket, hogy ilyen bűnösök, mert örökölték a hajlamot
Ugyan miért valljak be olyat amit nem tettem.
S ezzel nem azt állítottam, hogy a bűn hajlama nincs meg bennem. Hanem hogy nem engedek teret annak hogy végre hajtsam, vagy hogy ezzel foglalkozzak az elmémben.
Nem tekintek a férjemen kívül senkire "vággyal" már ne haragudj, tiszták az érzéseim felé. s ami a legfontosabb Istenem felé.
Nem lopok. Ugyan mit loptam amit szerinted be kell vallanom? Senkitől semmit nem vettem el még jogosan sem, nem hogy jogtalanul. nem kívánom senki vagyonát, sem semmijét, mindenem meg van ami az életben alapvetően szükséges, ha nem is dúskálva,
A Bűnre való hajlam pedig nem egyenlő azzal, hogy mindenki aktívan cselekszi is, mert az már nem hajlam, hanem tett, cselekedet.
Hogy Te így élsz azt sajnálom, és csak javasolni tudom, hogy a változtatás lehetősége adva van.
(Efézus 4:21–25) . . ., 22 hogy le kell vetnetek a régi egyéniséget, amely korábbi viselkedésmódotokhoz igazodik, és amely megromlik megtévesztő kívánságai szerint; 23 meg kell pedig újulnotok az elméteket mozgató erőben, 24 és fel kell öltenetek az új egyéniséget, amely Isten akarata szerint teremtetett igazi igazságosságban és lojalitásban. 25 Ennélfogva most, hogy levetettétek a hazugságot, igazat mondjon mindegyikőtök a felebarátjának, mivel egymáshoz tartozó tagok vagyunk.
Ha nem lehetne, akkor a Teremtő nem íratta volna le, hogy a gondolkodás módban lehet változtatni, és a hazudozásról leszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!