Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves tanúk, ti szoktatok,...

Kedves tanúk, ti szoktatok, hazudni, lopni, és paráználkodni?

Figyelt kérdés
Mivel VAN eredendő bűn, gondoltam fel teszem a kérdést számotokra. Sok helyen olvasom mostanában (én és a feleségem), hogy például a tolvaj aki Jézushoz forldúlva megdorgálta "bűntársát", hogy félje az Istent, és hogy Jézus emlékezzen rá mikor vissza jön. Rá azt mondjátok, hogy nem fog feltámadni. Kérdem akkor, mi, vagy esetleg ti akik ugyan úgy bűnt követtek el, Isten szemében, vele szemben TI vagy MI feltámadunk vagy sem? Azt mondja az Úr Jézus, hogy mindenki paráznak akárcsak vággyal néz egy nőre. Vagy aki gondolkodik valaki meggyílkolásán az már bűnt követett el az Ő szemében. Mi vagy Ti feltámadunk vagy sem? Szerintem Isten pont ezek miatt halltak meg, különben a farizeusnak mért mondta volna, hogy nem az egészségesekért jött, hanem a betegekért? A kérdésem KOMOLY úgy kezeljétek!

2016. szept. 9. 21:14
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Szervusz

Én nem azt mondtam, hogy az emberben nincs meg a hajlam.

Hanem azt, hogy nem teszek ilyeneket.

(Máté 5:28) . . ., mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében.

Nem nézek kitartóan Férfira, semmilyen célból.

ha megfigyeled, a mondatban Jézus kifejti, hogy az illető folyamatosan sokáig figyel valakire azért a dologért.

Ha nem teszek ilyet akkor miért vagyok hazug?

S nem lopok el senkitől semmit, sőt volt amikor lehülyéztek mert egy biztonsági őrnek leadtam egy pénztárcát, sok papír pénzzel, pedig semmilyen elérhetőség nem volt benne.

A lelki ismeretem tiszta maradt, és nincs lelkiismeret furdalásom.

2016. szept. 10. 11:29
 12/34 A kérdező kommentje:

" Szervusz

Én nem azt mondtam, hogy az emberben nincs meg a hajlam.

Hanem azt, hogy nem teszek ilyeneket.

(Máté 5:28) . . ., mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében.

Nem nézek kitartóan Férfira, semmilyen célból.

ha megfigyeled, a mondatban Jézus kifejti, hogy az illető folyamatosan sokáig figyel valakire azért a dologért.

Ha nem teszek ilyet akkor miért vagyok hazug?

S nem lopok el senkitől semmit, sőt volt amikor lehülyéztek mert egy biztonsági őrnek leadtam egy pénztárcát, sok papír pénzzel, pedig semmilyen elérhetőség nem volt benne.

A lelki ismeretem tiszta maradt, és nincs lelkiismeret furdalásom."

Valamilyen félre értés van szerintem itt. Jézus nem azt mondja ennél a versnél, hogy kitartóan. :) Figyeld mit ír: "Kívánsággal tekint, egy nőre..." az eredetiben "Felfigyel egy nőre" van írva, illetve "lát egynőt, már házasságot tőrt a szívében." szóval nem kell ahhoz kitartóan vizsgálni egy nőt/férfit ahhoz, hogy bármilyen vágyad legyen felé, elég ha csak rá nézel. :) Ha a hajlam megvan az emberben, féken tudod tartani? Szerintem, nem, csak úgy akarod látni, hogy az éppen féken van tartva, de lemerem fogadni (ismerve az átlag ember felfogását), hogy volt már olyan, hogy azt mondtad egy fiúra, hogy: "cuki" vagy "helyes" ez már Isten szemében paráznaság! :)

2016. szept. 10. 11:40
 13/34 anonim ***** válasza:
Kedves 10-es,72%-os válaszoló,én is kérdezhetnék párat privátban? Anno írtam már volt tanúnak,de nem jött rá reakció,lehet,hogy pont te voltál,ő akkor 71%-os volt. :)
2016. szept. 10. 11:45
 14/34 lilla64 ***** válasza:
lehet én voltam,nem szivesen irtam privátba,amig még édesanyám is bent volt.Sok a kém közöttük is,amiért olyan becsületesek
2016. szept. 10. 11:52
 15/34 anonim ***** válasza:
Jaa,értem,és most lehet írni,változott azóta valami? Vagy inkább ne?
2016. szept. 10. 12:02
 16/34 lilla64 ***** válasza:
83%
igen,válaszolok
2016. szept. 10. 12:16
 17/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Minden pillanatban az utcán látunk férfiakat, Nőket,

elmegyünk mellettük, és nyilván, hogy látjuk mert nem vagyunk vakok.

Jézus nem erre értette, hiszen akkor Jézust is meg lehetne vádolni, amikor ránézett egy Nőre.

Te sajnos túlságosan bűnt akarsz kreálni szavak kiforgatásával.

Mindegyik fordításban ott van, hogy milyen okkal mondható, hogy paráználkodott a szívében.

Ok nélkül nincs okozat.

Károli így írja: 28-Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.

Csia fordítás

28 De én azt mondom nektek, hogy szívében már házasságot tört az is mind, aki úgy nézett asszonyra, hogy megkívánta azt.

Káldi fordítás

Mt 5,28

Én pedig mondom nektek, hogy mindaz, ki asszonyra néz, őt megkivánván, már paráználkodott vele szivében. *

Katolikus fordítás

28Én viszont azt mondom nektek, hogy mindaz, aki asszonyra néz azért, hogy megkívánja őt, már házasságot tört vele a szívében.

És ha nem is hiszed, nem mondtam senkinek olyat, ami csak a látszatát is keltené, hogy ilyet gondoljak,

"Olyan cuki vagy"

ilyen szófordulat, nincs a szótáramban.

Ha ilyesmit akarnék mondani, azt a férjemnek mondanám, másnak nem.

S bizony lehet uralkodni az embernek, a gondolatain, mert akkor Isten is tudná, hogy nem lehet és akkor nem tenne ilyen kijelentéseket, csak azért, hogy bűnöst csináljon valakiből.

2016. szept. 10. 16:23
 18/34 A kérdező kommentje:
Ő szerintem, a "Nő" szó alatta a Nőkre gondolt. :) Nem pedig egy celofánra. Jézus ezt mondta, ez van. :) Senki nem bűntelen, csak Krisztus volt az! Te akkor egy érdekes ember vagy, aki nem néz vággyal férfira, és nem lop se nem hazudik. De ilyen ember nincs. :) A Biblia szerint sem, és ha körülnézek a világban ott sem fogok taláni. :) Isten szemében mindannyian bűnösök vagyunk, MINDEKI! :) Szoktam paráználkodni, és szoktam lopni is és hazudni is. Én ezt belátom, azzal van a baj aki ember és ezt nem valja be magának. :) Kedves Opendoor, te is ember vagy, nem vagy se állat sem robot sem más élőlény aki büntelen lenne. :) Ádám óta megvan ez bennünk, valószínüleg mindenki ezt kapja születésekor apai ágon. :) Az a baj, hogy ti Jehova tanúi nem értitek a vétek és bűn fogalmát. A Bűn a vétekre való hajlam: Bűnös vagyok, tehát vétkezem, ha akarok ha nem, sajnos ez így van... MÉG... A Vétek, a Bűn miatt való rossz tettek! sajnos ezzel nem vagytok tisztában. És ez baj! :)
2016. szept. 10. 16:38
 19/34 anonim ***** válasza:

Már megbocsáss, de neked elmentek otthonról.

Az apostolok, vagy az első hűséges keresztények sem loptak hazudtak vagy paráználkodtak, pedig a hajlam bennük is meg volt. De nem adtak teret annak, hogy ilyennel terheljék az elméjüket, hogy ilyen bűnösök, mert örökölték a hajlamot

Ugyan miért valljak be olyat amit nem tettem.

S ezzel nem azt állítottam, hogy a bűn hajlama nincs meg bennem. Hanem hogy nem engedek teret annak hogy végre hajtsam, vagy hogy ezzel foglalkozzak az elmémben.

Nem tekintek a férjemen kívül senkire "vággyal" már ne haragudj, tiszták az érzéseim felé. s ami a legfontosabb Istenem felé.

Nem lopok. Ugyan mit loptam amit szerinted be kell vallanom? Senkitől semmit nem vettem el még jogosan sem, nem hogy jogtalanul. nem kívánom senki vagyonát, sem semmijét, mindenem meg van ami az életben alapvetően szükséges, ha nem is dúskálva,

A Bűnre való hajlam pedig nem egyenlő azzal, hogy mindenki aktívan cselekszi is, mert az már nem hajlam, hanem tett, cselekedet.

Hogy Te így élsz azt sajnálom, és csak javasolni tudom, hogy a változtatás lehetősége adva van.

(Efézus 4:21–25) . . ., 22 hogy le kell vetnetek a régi egyéniséget, amely korábbi viselkedésmódotokhoz igazodik, és amely megromlik megtévesztő kívánságai szerint; 23 meg kell pedig újulnotok az elméteket mozgató erőben, 24 és fel kell öltenetek az új egyéniséget, amely Isten akarata szerint teremtetett igazi igazságosságban és lojalitásban. 25 Ennélfogva most, hogy levetettétek a hazugságot, igazat mondjon mindegyikőtök a felebarátjának, mivel egymáshoz tartozó tagok vagyunk.

Ha nem lehetne, akkor a Teremtő nem íratta volna le, hogy a gondolkodás módban lehet változtatni, és a hazudozásról leszokni.

2016. szept. 10. 17:46
 20/34 A kérdező kommentje:
Kedves Opendoor, nekem is tiszták az érzéseim a Feleségem irányában, de bevallom mint ember hajlamos vagyok más lányok megnézésére, a férjed is biztosan megnézett pár lányt már, és abban is biztos vagyok, mivel az ember hazudni képes, most te épp hazudsz. :) Isten szemében, ha nem is loptál, csak annyi bűnöd, hogy hazudsz, és parázna és Istenkáromló vagy. Mert mindanyiunk Istenkáromló, hazug parázna gyilkos. Szükségünk van Krisztus véráldozatára. Mert ezért halt meg ezekért a bűnökért. Isten Ilyen meghal azért, hogy Mi emberek élhessünk. Istenkáromlónak számít az is, hogy ha azt mondod, Jaj, Istenem, vagy hogy Jézusom! Ez mind Istenkáromlás, hisz hiába vetted szádra az Urat. 2. Lopásnak számít, egy ötlet elcsenése, illetve egy 100-as felvétele a földről, amit valaki elhagyott. Hazugságnak számít az, ha kis ded korodban egyszerüen azért sírtál, mert tejet akartál éjjel és a szüleid azt hitték, hogy valami nagyobb baj van. Hazugságnak számít, ha gyerekként elhallgattad, az egyest, vagy a nevelőit, vagy akár a legkissebb füllentésed életed során hazugságnak számít Isten szemében. :) Gyilkosságnak számít, ha csak elgondolod azt, hogy hogyan akarsz valakit megőlni, vagy ha haragszol valakire, és azt mondod csak úgy, hogy: "megölöm". Isten Szemében mind bűnösök vagyunk, és KELL Jézus, SZÜKSÉGÜNK van Rá! :) Sajnos ez ilyen, ha tetszik ha nem. :)
2016. szept. 10. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!