A vallások zöme tiltja a tetoválásokat, de mégis számtalanul látni felvarrt vallási jelképeket. Ti mit gondoltok erről?
Szervusz.
Ha tudod, hogy Isten nem engedi, akkor?
Máris Te járulsz hozzá, hogy ne legyen jó kapcsolatod vele.
S a törvényeket, és elveket Ő hozza nem az ember.
Tehát ha jó kapcsolatban szeretnél vele lenni, akkor figyelembe veszed Isten elvárásait.
(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat;
"Ha tudod, hogy Isten nem engedi, akkor? "
Na azért ezt ne már, Opendoor! Az egy dolog ha te nem értesz egyet vele, de Isten nevében ne akarj már ítélkezni! A Biblia sehol nem tiltja, sőt, még csak nem is ír a tetoválásokról.
Egyedül a pogány népek régi önvagdosási és égetett bélyegzési szokásait tiltja, de annak meg semmilyen téren nincs köze egy modern kori tetováláshoz.
Én ebből sosem csináltam nagy ügyet, pedig vallásos neveltetést kaptam.
Namármost, ha a tetoválás nem "szeretlekbözsi" vagy egy méretes, ronda valami, hanem igényesen kidolgozott művészeti alkotás, az véleményem szerint éppen Isten dicsőségére válik, mert ő teremtette az embert saját képére, alkotónak, és örömét leli mindabban, ami szép. A Bibliát sokan és sokféle módon magyarázzák (ugyanez áll a többi vallás szentkönyvére is), az "alaphangot" viszont csak kevesen pendítik meg: az ott leírt törvények az adott kor szelleméhez igazodnak, Isten valódi törvénye azonban örök.
Kedves kérdező!
Rajtam is van kettő de nagyon remélem,hogy nem a tetkóim lesznek a bíráim ha majd Jézus előtt leszek.
Én ezeket még azelőtt varattam magamra mielőtt megtértem volna,és mégcsak nem is keresztény jelképek. Dehát most már vellük kell élnem.
Egyedüli jó dolog bennük az,hogy ahányszór rájuk nézek mindig eszembe juttatják a szakadékot ahonnan Jézus emelt ki.:)
Tudod!-én nem hiszek a véletlenekben... :)
De bármit is akarsz tenni, azt Istennel beszéld meg!
Mert mi nem tududnk olyan tanácsot adni neked ami kielégít. :)
#Kérdező: At(a) Yehudi(t)?
Amúgy én zsidó vagyok és az irányzatomnál engedett. Ennek ellenére én nem fogok tetoválást felvarrni.
Ken. Ani Yehudi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!