Csak a katólikus egyház tudja értelmezni, magyarázni a bibliát?
#2-es: Ott a pont!
Egyébként a válasz az ,hogy nem.
Persze ,hogy nézzük...
Keresztény felekezetek közül ,vagy úgy vallások közül.
Sziasztok,
A nyitó kérdésre a válasz: nem. Bár azt állítja magáról, nem csak a katolikus egyház tudja értelmezni a bibliát.
Sőt, néha úgy érzem, a kérdésben foglalt állítás tagadása közelebb van az igazsághoz:
Csak a katolikus egyház NEM tudja értelmezni a bibliát.
Vannak tévedések különböző keresztény felekezetek teológiájában, de a legnagyobb és legsúlyosabb értetlenségek, eretnekségek, hamis tanítások, ferdítések, hazugságok a katolikus egyházban (azon belül a római ágban) vannak.
Mária kultusz, búcsúcédulák árusítása, tisztítótűz, stb.
középkorban tűzzel-vassal "térítés", más keresztény irányzatok követőinek kivégzése (husziták, stb.).
Ezek nem a helyes bibliaértelmezés, hanem a biblia nem értésének következményei.
Az aki a Biblia fölé helyezi magát. Ember létére Isten helyettesének KÉPZELI magát (Isten Fiának helytartója). Lehet tagadni, de ha egy átlag embert megkérdezzük ezt mondja a pápáról, mert ez bele égett a köztudatba az évszázadok alatt.
Azt állítja, hogy neki joga van Isten törvényét megváltoztatni.
Hogy ő is mint az Isten tévedhetetlen.
Azt állítja, hogy neki joga van bűnöket megbocsátani.
Hogy bár nincsenek búcsú cédulák egy az egyben, de azért a halottért mondott misékért, harangozásért simán elfogadják a pénz (mi ez, ha nem bújtatott, álcázott búcsú cédula)?
Na az nem lehet más mint az
ANTI = helyett, ellen KRISZTUS
Így tehát magyarázni ugyan tudja HELYTELENÜL a Bibliát, de érteni egy sorát sem.
Aki viszont "merészeli jól érteni mindjár eretnek.
A sátán a hazugság atya, ezért közelebb az antkrisztushoz, aki hazudik. Te pedig kedves előttem szóló elég sokat hazudsz.
"Az aki a Biblia fölé helyezi magát."
Nem helyezi, bár valóban a katolikus Egyház kezéből származik a Szentírás, hiszen a katolikus püspökök kanonizálták a 4. század végén, amit néhány ószövetségi könyv kivételével ma is minden keresztény felekezet használ.
"Isten Fiának helytartója"
Ilyen címe továbbra sem volt egy pápának sem, tehát újfent haugság. Bár néhány adventista hamis próféta előszeretettel használja/ta, mert kijön belőle a 666-os szám.
"Azt állítja, hogy neki joga van Isten törvényét megváltoztatni."
Idézd bármelyik katolikust vagy pápát, amikor ezt állította, kiülönben 3. hazugságodnál járunk.
"Azt állítja, hogy neki joga van bűnöket megbocsátani."
Ezt egész pontosan Jézus állította. Hát ennyire nem ismered a Bibliát? Minek tanulmányozod, ha még ezt sem tudod?
Jn 20,23
Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad.
Mt 18,18
Bizony mondom nektek: amit megköttök a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldotok a földön, a mennyben is fel lesz oldva.
"Aki viszont "merészeli jól érteni mindjár eretnek."
Nem, de az például eretnek és hamis próféta, aki jövendölgeti a világvégét. Például olyat ír, hogy még életében bekövetkezik, vagy még lánya életében (ha balesetet nem szenved) egész biztos eljön Krisztus újra.
Mivel nem nagyon látom értelmét, hogy hosszasan írogassak ezért egyszerűbbnek gondolom, ha szimplán be linkelem azt ahol minden kérdésedre, kételyedre kimerítő válszt kapsz.
Nincs más dolgod, csak el indítani, hátra dőlni és végig nézni, hallgatni.
Na meg persze elgondolkodni elfogultság nélkül.
1/ https://www.youtube.com/watch?v=PF1XAcWWQ_U
2/ https://www.youtube.com/watch?v=S5wQ9q1bLxA
Még csak nem is hosszúak. Mind a kettő kb: 1 óra 10 percnél vége.
Azért jó, mert nem mások gondolatai mondják el a katoliku egyházról a tényeket, hanem maguk az egyházi iratok, főleg a második részben a 32. perctől.
Ott kezdődnek azok az idézetek, melyek igazolják állításomat.
És persze ISTEN SZAVA A BIBLIA.
Ha nem nézed meg akkor nemtudok segíteni, mert ebben a két előadásban minden benne van amit felvetettél.
Persze nem tilos megnézni az összeset. Akkor talán lesz némi fogalmad a Biblia hiteles tanításáról.
Ha nem haragszol, 2-szer 1 óra 50 percet tömény hülyeséget nem néztem végig. De azért bele-bele hallgattam.
Nem vagyok történész, de olyan alapvető hülyeségeket mondanak történelemből, amelyre egy gimis is könnyedén rájöhet. Például a 2. videó elején, amikor Európát felosztják a 10 királyságra... Ez a video kimondottan a buta, műveletlen embereket célozza meg. Velük meg tudják etetni ezt a sok maszlagot, akinek pedig van egy kis alapműveltsége, az könnyen átlát rajta.
Előbbi példámnál maradva. Azt mondják, hogy a burgundokból lettek a svájciak. Mekkora blődség... Minden épeszű ember tudja, hogy Burgundia Fr.o. egyik tartománya. Aki egy kicsit műveltebb, azt is tudja, hogy a burgundokat a frankok győzik le és olvasszák majd be. Szóval nem a svájci nép őseiről van szó. (Arról nem beszélve, hogy Svájc lakossága elég vegyes.)
Például a baszkokat meg sem említi, akik külön királyságot alkottak, később a spanyolok győzik le őket.
Majd a térképen bejelöl egy kis területet, hogy germánok. Ez azért is vicces, mert a felsorolt népek többsége germán volt. A germán egy összefoglaló neve mindezen törzseknek. Ilyen germán törzsek voltak a frankok, gótok, vandálok, longóbárdok, stb...
Mivel gondoltam, hogy előkerül majd itt is a 666 ezért, tovább hallgattam. Elő is jött, de nagyon nevetséges formában. Mint kiderült, Szixtusz pápa a 6-os számról nevezte el magát. Ez történik, amikor nagyon buta emberek akarnak nagyon okosat mondani. A Szixtusz névnek semmi köze a 6-hoz. I. Szixtusz a 2. század elején élt. Gondolom az angol six szóra szeretett volna asszociálni az előadó, de kérdem én; hol a csudában volt az angol nyelv a 2. században? Helyette a név valódi jelentése: csiszolt, sima, amire magad is rákereshetsz a neten.
Az összes további Szixtusz pedig az elsőről nevezte el magát.
A másik amin nevettem, az okkult piramisuk és a 6 kígyó a tiarán. Neten keresgéltem képeket, szinte mindegyiken kereszt volt a tetjén. De nyugodtan keress rá te is, nem harap a google.
Már vártam mikor jön a képzelt pápai címük, nem csalódtam, mert hamar rátértek. Újfent leírom, hogy a gyengébbek is megértsék. A pápának sosem volt olyan címe, hogy Vicarius Filii Dei. Egyetlen egy tirara nem létezik, amin ez a cím szerepelne. Mivel se tiarán nem szerepel, se címként nem használták, értelmetlen morfondírozni rajta.
Viszont nagyon is létezett egy személy, akinek a neve kiadja a 666-ot: ELLen GoVLD VVhIte 50+50+5+50+500+5+5+1=666
Mint arra rámutattam hozzászólásomban, a linkelt videókban számos hazugság szerepel. Több, mint egy átlagos jehovás történelemhamisításban. Tudjuk, hogy a hazugság atyja a sátán, tudjuk, hogy EG White neve kiadja a 666-ot, akkor melyik felekezet is testesítei meg az antikrisztust?
Lelked rajta.
Nagyon látszik az értő olvasás hiánya. Le irtam, hogy kb. 1 óra 10 perces mind a két előadás. De a bele, bele nézéssel erre ugy sem jössz rá.
És azt is írtam, hogy a második rész kb. 32. percétől kezdődnek azok az idézetek ahol a katolikus egyház saját önvallomásával igazolja állításomat.
Tudod a strucc politika soha nem volt jó politika.
A 666-ot nagyon sok névre rá lehet húzni, de milyen bölcs az Isten, hogy a Bibliában az antikrisztusnak több jellemzőit is megadta. És azok már bizony nem passzolnak E.G.W-ra se másokra CSAK A KATOLIKUS EGYHÁZRA!
De ugyan honnan is tudná egy olyan valaki akinek gőze sincs a Biblia ilyen információjáról. Meg szerintem másról sem.
Szokták mondani az idő majd mindent megold. Ezt is. Csak ne nagyon legyél meglepve akkor amikor Jézus vissza tér nem a katolikus egyházra teszi a hitelesítését.
Bár tény addigra már minden egyház széthullik. Lesznek az igazak az egy nyáj (akik a szombatot tartják szentnek) és lesznek a kárhozandók minden vallási közösségből.
Mindenkinek egyéni döntése hová akar tartozni.
Tudom nehéz elfogadni ezeket a tényeket. Hidd el Isten sem örül, hogy vannak gyemekei akik Sátánt szolgálják. Mint ahogy egy szülő sem örül, ha kiderül, hogy a gyemeke tömeg gyilkos.
De az jó hír, hogy Jézus visszajövetele elött a meg ott lévő igazak elhagyják a katolikus egyházat és a bukott protestáns egyházakat.
Csak reménykedni tudok az érdekedben, hogy egyszer lehullik a szem ellenződ és végre tisztán kezdesz latni a Biblia igaz fényében.
A videó hossza annyi, amennyit írtam. Nem hazudok, magad is megnézheted, mert kiírja a youtube.
"De ugyan honnan is tudná egy olyan valaki akinek gőze sincs a Biblia ilyen információjáról."
Jah, rajtatok kívül senki más nem olvassa a Bibliát, 2 évezreden át sem olvasta senki, csak amikor megjelent az adventista szekta. Pár év és kitaláljátok, hogy a Biblia is csak attól fogva létezik.
"Lesznek az igazak az egy nyáj (akik a szombatot tartják szentnek) és lesznek a kárhozandók minden vallási közösségből."
Ezzel csak magadat kárhoztatod, mert a Szentírásban világosan benne van, hogy szombat dolgában nem szabad megítélni az embereket. Egyébként érdekes, mert egy keresztény felekezet sem tart szombatot. Se a reformátusok, se az evangélikusok, se az englikánok, dse a baptisták, de még a neoprotestáns keresztények sem, mint akár a Hitgyüli.
"Tudom nehéz elfogadni ezeket a tényeket."
Igyekeztem rávilágítani, hogy az egész videó hazugságokra épül. Számos történelmi hazugságát felsoroltam az előadónak, aminek bárki maga is utána olvashat. Sőt, akinek van alapműveltsége, mert nem buta és műveletlen, utána sem kell olvasnia.
Szerinem nem én dugom a fejemet a homokba. Miért nem nézed meg mit jelent a Szixtusz név? Miért nem nézed meg, hogy milyen államok születtek valójában a NyRB szétesése után? Miért nem nézed meg, hogy ezek sorsa miként alakult a valóságban? Burgundia, mint Svájc... komolyan szinten állsz, hogy ezt be is nyalod? Tényleg ennyi eszed sincs, hogy Burgundia Fr-o része?
"De az jó hír, hogy Jézus visszajövetele elött a meg ott lévő igazak elhagyják a katolikus egyházat és a bukott protestáns egyházakat."
Tehát nem csak a katolikusokat kárhoztatod, hanem MINDEN keresztényt kárhoztatsz újfent. Nem gondolod, hogy a te szektád a bukott és nem mondjuk az evangélikusak vagy az ortodoxok? Mint amikor lehülyéz az autós mindenkit, mert mindenki vele megy szembe az úton.
"Csak reménykedni tudok az érdekedben"
Ne reménykedj, sose csatlakozok EG White szektájába, aki nevének a jelentése 666. Aki hamis próféta, mert Krisztus ellen szólva számtalanszor megjövendölte a világvégét a 20. század elejére és nem teljesedett be.
Reménykedtem, de úgy látszik szájábarágósan kell irnom.
Nem azt mondtam, hogy a VIDEÓ tart egy óra tíz percig, hanem az ELŐADÁS.
Azt sem mondtam, hogy nem olvassa más a Bibliát.
De más olvasni és más ÉRTENI. Szerintem neked és sokaknak az értéssel van a problémája. Mert nem hagyjátok, jogy Isten értesse meg, hanem az egyházatok tanítása a mervado (akkor is, ha hamis, mert általában az ember nem szeret gondolkodni). A Biblia Isten szava és önmagát magyarázza.
Bizony olvassák sokan, csak úgy mint a farizeusok és a mai napig azt hiszik a Zsidók, hogy nem jött el a Messiás.
A keresztények pedig azt hiszik még messze van Jézus második eljövetele. Pedig itt van a küszöbön.
Azt hiszik Isten egyszer így másszor úgy kéri a törvényeit. Pedig nem. Abban is VÁLTOZHATATLAN! És nem adja át az embernek a törvény módosítását.
A fantáziád eleg élénk,csak a logikád nem annyira.
SENKIT NEM ÍTÉLTEM a szombat miatt. Azt mondtam mire Jézus eljön az ÖVÉI MIND szombatot fognak tartani. De hiszem és tudom, hogy az addig elhunytak között sok lesz a vasárnap ünneplő, a pénteket tartó, a semmilyen napot nem tartó. Akik az üdvözültek között lesznek.
Azt pedig, hogy vannak keresztény közösségek akik bár talán tudják mit ir a Biblia, mit vár el Isten és mégsem ünneplik a szombatot. Nem kéne erényként fitogtatni, mert nem az, hanem BŰN. Mint ahogy Isten minden törvényének megszegése. Mint a második parancs is amely tiltja a szobrok, festmények KÉSZÍTÉSÉT nem csak az imamádatát, TISZTELETÉT.
Írtad, hogy nem vagy történész. Én sem.
Viszont a lelkészeink között sokan vannak. Sőt az időseket kivéve mind egyetemi diplomával rendelkeznek.
És pont azért, mert sok embernek tartják az előadásokat (ahol óhatatlan, hogy ne legyen jelen a témában szakértő). Igen is oda figyelnek a pontosságra. Enélkül is vannak birálóink, nem engedhetnek meg maguknak támadási felületet.
Sajnos minden egyház, vallási közösség melyek BEHODOLNAK a katolikus egyháznak a bukott vallási közösséghez tartozik.
A Biblia is így nevezi őket. Parázna asszony (katolikus egyház) parázna lányai (a bukott protestantizmus).
A 666-tól már kifejtettem a lényeget, csak keresd vissza. Nem annyira nehéz.
Ellen White megjövendölte a világ végét? Példa?
És, hogy első kézből tudj valamit E.G.White-ról: (Ez önmaga és mások vallomása munkájáról.)
"A Biblia nem kapott elég figyelmet. És az ÚR adott egy kisebb világosságot, hogy férfiakat és nőket a nagyobb világossághoz a Bibliához vezessen.
Nem kérem, hogy foadjatok el szavaimat. Ne idézzétek szavaimat, amíg nem engedelmeskedett a Bibliának! Örömmel tárom elétek a drága ígét. Hitünk és reményünk a Bibliaban van."
Ezt az 1870-es években nyilatkozta és írta le.
NINCS MIT SZÉGYELNI Ellen White munkásságán. A világon a legtöbbet fordított és kiadott női írójává vált.
Az először magyarra forditott könyve a Jézushoz vezető út volt. Amit egy nem adventista forditott magyarra.
És azt mondta ez minden kereténynek alap könyvnek kéne, hogy legyen.
Azt mondod Né reménykednek nem leszel egyházunk tagja?
Azt mondja ISTE szava: "Szeresd ellenségedet."
Bár én nem tartalak annak te mégis úgy viselkedsz.
Így bízom amikor eldől, hogy Isten pecsétjét kapod-e, vagy a fenevad bélyegét akkor a pecsétet kapod.
És bocsi, de az azt fogja jelenteni, hogy be álltál a szombat ünneplők táborába. Nincs más lehetőség.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!