Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi a szcientológiai egyház lényege?
Köszönöm!
És a további válaszadókat megkérném, hogy próbáljanak objektív kommenteket írni!
A szcientológia kb. ugyanaz, mint a gnosztikus szekták az ókor utolsó évszázadaiban.
Az ember lényege a lelke, egy isteni szikra, ami véletlenül hullott bele az anyagi világba. A cél kiszabadítani innen, és ezt mindenféle gyakorlatokkal lehet elérni. Erről szól az összes fajta gnoszticizmus. Tehát a világ egyfajta börtön, amiből ki kell szabadulnunk. Érdekes módon a gnosztikus guruk már az ókorban is jó sok pénzt kértek az okosságaikért.
A szcientológia persze nem így fogalmaz, pl. nem lélek van benne, hanem thetán, stb. De ebbe nem mennék bele, mert tök fölösleges. A szcientológia végcélja elvileg az, hogy sok-sok százezer forint leszurkolása és rengeteg tanfolyam után ún. "operatív thetán" leszel, vagyis az anyagi világ korlátaitól független szellem. Tehát ki tudsz lépni a testedből és meg tudod nézni, mi történik máshol, visszaemlékszel az előző életeidre, meg az akaratoddal tudod mozgatni a tárgyakat stb.
Sajnos azonban, noha vannak szcientológusok, akik sok éves tanfolyamra járással már eljutottak ezekre a szintekre, a beígért szuperképességeiknek nyoma sincs.
Volt nálunk egy nagy vásár, ott voltak ezek a fiatal, csillogó szemű hü.lyefejűek is egy pavilonnal. Természetesen az a szó, hogy scientológia nem volt kiírva náluk, de ez a dietika vagy mi igen. Odamentem érdeklődő arccal, természetesen a kezembe nyomták azt a két hü.lye fémhengert, hogy "ingyenes stresszmérés". Én persze South Parkon szocializálódtam, tudtam miről van szó. 5 másodpercig fogtam a hengereket, aztán levetettem magam a földre, elkezdtem fetrengeni,és közben azt zokogtam, hogy "Xenu!! Xenu!! Megmart Xenu! Segítsetek!" (ehhez képzeljétek hozzá, hogy 188 centi vagyok és 95 kiló)
Vagy 20 ember sietett oda a járókelők közül, az egyik szcientológus lány elbőgte magát :)
Jó móka volt :)
A személyiség (és az illető bankszámlájának) totális leépítése, könnyen irányítható emberek kreálása az elme és a lélek megtörésével.
Óvakodjatok tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!