Isten/Jézus találta ki a bérmálást és az elsőáldozást? Minek?
Bérmálkozásra készülök.Tudományos,racionális gyerek vagyok,ezért Istent úgy fogadom el,mint egyfajta "első mozgatót". Hiszek egy felsőbb hatalomban,de miben tesz jobbá az hogyha kívülről fújok több 100 kérdést,aminek jó részét heteken,hónapokon belül elfelejtem.
És az egyik kérdés-válasszal kapcsolatban:
paráználkodásnak számít már az is ha "úgy" gondolsz,nézel egy lányra/fiúra. Ez szinte elkerülhetetlen. Létezik olyan ember aki tizenévesként nem gondolt egy osztálytársára úgy,hogy jó csaj/jó pasi, és szívesen...?:)
Van olyan aki ezt a gyónásnál még meg is bánja?És ha ezt még csak bűnnek sem érzem? Ártottam vele valakinek?XD
"Ebből következik, hogy a bérmálást és az elsőáldozást sem az Isten vagy Jézus találta ki, hanem a Római katolikus egyház."
" Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem teremhet jó gyümölcsöt" (Mt.7.17-18) "
Ha az adventisták tényleg keresztények lennének, nem terjesztenék (tév)tanaikat más felekezetüek körében, kapva az alkalmon, mint kacsa a nokkedlin.A kérdező kérdéséböl világosan kiderült, hogy katolikus, mivel bérmálkozásra készül.
Péter, mikor borotválkozol tudsz a tükörbe nézni, anélkül, hogy szembe ne köpd magad?
A Hét Szentséget Jézus azért rendelte (nem "kitalálta", ) hogy rajtunk segitsen.
Szentáldozás
"Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. 54De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. 55A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital. 56Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne."
íjn 6,53-56
Bérmálkozás
„Vegyétek a Szentlelket’” (vö. Jn 20,22)
Amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek” (ApCsel 1,8)
„Kiárasztom rátok Atyám ígéretét” (Lk 24,49).
Mindezek után kiárasztom Lelkemet minden testre … Sőt még a szolgákra és a szolgálókra is kiárasztom lelkemet azokban a napokban” (ApCsel3,1–)
Jézus Kereszthalála előtt tanítványainak többször beszél a Szentlélek, a „Vigasztaló” eljöveteléről, akinek az lesz a küldetése, hogy tanúságot tegyen róla, és segítségére legyen a hívőknek azáltal, hogy tanítja és elvezeti őket az Igazság teljességére (vö. Jn 14,16–17, 25–26; 15,26; 16,13).
„Egyszerre olyan zúgás támadt az égből, mintha csak heves szélvész közeledett volna, és egészen betöltötte a házat, ahol egybegyűltek. Majd lángnyelvek lobbantak, és szétoszolva leereszkedtek mindegyikükre” (ApCsel 2,2–3)
A Szentlélek megújította bensőjükben az apostolokat, és erővel töltötte el őket, amely bátorságot adott nekik, hogy félelem nélkül hirdessék: „Krisztus meghalt és feltámadt!” Miután megszabadultak minden félelemtől, nyíltan és bátran kezdtek beszélni (vö. ApCsel 2,29; 4,13). Ijedt halászokból az Evangélium bátor hirdetőivé lettek. Még ellenségeik sem értették, hogy ezek az „írástudatlan és tanulatlan emberek” (vö. ApCsel 4,13) hogyan mutatkozhatnak ilyen bátornak, és hogyan viselhetnek ilyen örömmel minden nehézséget, szenvedést és üldöztetést. Semmi sem állíthatta meg őket. Azoknak, akik el akarták hallgattatni őket, így feleltek: „Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk” (ApCsel 4,20). Így született az egyház, amely Pünkösd napjától szüntelenül hirdeti a Jó Hírt „egészen a föld végső határáig” (ApCsel 1,8).
Szia!
Ez egy nyílt fórum, ahol a feltett kérdésekre bárki válaszolhat, nemtől, bőrszíntől és vallási hovatartozástól függetlenül. A kérdező ráadásul nem azt írta, hogy "kérem csak katolikusok válaszoljanak", mert azt értelemszerűen tiszteletben tartottam volna, ahogyan eddig is tettem. Ezek alapján vádjaid nem csak alaptalanok, de kifejezetten bántóak is. Ezzel nem csak saját magadat, de felekezetedet is alaposan sikerül lejáratnod. Kérlek gondolkozz el ezen, és máskor, mielőtt ilyen kirohanásokat csinálsz számolj el tízig...
A stílusod pedig kifejezetten ellentmond minden keresztény életelvnek. Kívánom, hogy sikerüljön a szeretetet megtanulnod a gyakorlatban is...
Üdv. Péter
" vádjaid nem csak alaptalanok, de kifejezetten bántóak is"
"Semmiben nem tesz jobbá, ha kivülről fújsz több 100 kérdést, aminek jó részét ráadásul aztán elfelejted.
Ebből következik, hogy a bérmálást és az elsőáldozást sem az Isten vagy Jézus találta ki, hanem a Római katolikus egyház. "
Nem kell ismerned a katolikus dogmatikát, de aki nem tud arabusul ne beszéljen arabusul.
" Ezzel nem csak saját magadat, de felekezetedet is alaposan sikerül lejáratnod"
Vissza a feladónak.
orvos, gyógyítsd meg magadat” – (Lk 4,23)
Tudod - veled ellentétben - én értem a kritikát, és ha bárkit is megbántottam a hozzászólásaimmal ebben a topicban, akkor azért bocsánatot kérek, mert nem volt szándékomban.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!