Isten/Jézus találta ki a bérmálást és az elsőáldozást? Minek?
Bérmálkozásra készülök.Tudományos,racionális gyerek vagyok,ezért Istent úgy fogadom el,mint egyfajta "első mozgatót". Hiszek egy felsőbb hatalomban,de miben tesz jobbá az hogyha kívülről fújok több 100 kérdést,aminek jó részét heteken,hónapokon belül elfelejtem.
És az egyik kérdés-válasszal kapcsolatban:
paráználkodásnak számít már az is ha "úgy" gondolsz,nézel egy lányra/fiúra. Ez szinte elkerülhetetlen. Létezik olyan ember aki tizenévesként nem gondolt egy osztálytársára úgy,hogy jó csaj/jó pasi, és szívesen...?:)
Van olyan aki ezt a gyónásnál még meg is bánja?És ha ezt még csak bűnnek sem érzem? Ártottam vele valakinek?XD
Azt hallottam hogy mind a 7 szentséget Jézus alapította, de ezt a bérmálásnál nehezen tudom elképzelni. :S (Pedig tudnom kéne: már 3 éve nagykorú keresztény vagyok)
Az áldozást vagyis az Eukarisztia szentségét Nagycsütörtökön alapította, mikor megtörte a kenyeret és azt mondta, h "ez az én testem" a borra meg, h "ez az én vérem"
Am vannak olyan válaszok, amiket azért lenne érdemes megjegyezni, mert ha találkozol egy olyannal aki pl nem ismeri Istent vagy a kereszténységet,(bérmálkozás után kötelességed lesz tudnod beszélni a hitedről másoknak) akkor annak talán jobban tudsz válaszolni a betanult válasszal mint saját szavaiddal. Mondjuk fontos az is, h te is értsd a választ, amit nem értesz, azt sztem elég lesz a vizsgára bemagolnod, majd később megérted :)
"paráználkodásnak számít már az is ha "úgy" gondolsz,nézel egy lányra/fiúra."
Igen.
Katolikus létemre Luthert idézem;Azt nem tudod megakadályozni, hogy a madarak átrepüljenek a fejed fölött.Még azt sem, hogy esetleg le is szarjanak, De azt már igen, hogy fészket rakjanak a fejeden.
"Bérmálkozásra készülök.Tudományos,racionális gyerek vagyok,ezért Istent úgy fogadom el,mint egyfajta "első mozgatót"."
Ha így gondolod, akkor ne bérmálkozzál meg.(Ezt úgy mondom neked mint katolikus hittantanár)
Isten személy. A személyes Isten személyes kapcsolatot akar minden emberrel.Veled is. Ha ezt nem értetted meg - vagy nem magyarázták meg neked érthetően esetleg - akkor - ahogy a jóhumorú fiatal katolikus barátaim mondják a Szentlélek Úristen kényszerleszállást fog végrehajtani rajtad
Jézus mondta a Bibliában:
"...aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele. Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson. Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested pokolba kerüljön." (Mt 5:28-30)
A házasságtörés súlyos bűn, és ennek számít már az asszony megkívánása is, mert ennek folyománya szokott lenni a házasságtörés. A szem kivájása és a kéz levágása azt akarja hangsúlyozni, hogy a házasságtörés önmagában súlyos bűn, amit mindenkor kerülni kell. Vagyis ha téged valami, ami neked oly kedves, mint jobb szemed vagy jobb kezed, tisztátalan kivánságra, vagy átalán bűnre akar csábítani: szakaszd el magadat attól erőszakkal; mert jobb a legnagyobb ideigvaló veszteséget szenvedni, mint örökre elkárhozni.
Szia!
Semmiben nem tesz jobbá, ha kivülről fújsz több 100 kérdést, aminek jó részét ráadásul aztán elfelejted.
Ebből következik, hogy a bérmálást és az elsőáldozást sem az Isten vagy Jézus találta ki, hanem a Római katolikus egyház.
A paráználkodás megcsalást jelent. A Biblia tudatosan nem arról beszél, hogy hajadon nőre vagy férfira ne tekints kívánságnak okáért, hanem asszonyra (vagy férjre). A Teremtőnk tökéletesen tudja, hogy milyen ösztöneink vannak, és ezek milyen következményekkel járnak. A kívánság tehát nem bűn, ha a kívánságod tárgya nincs elkötelezve másnak és szabad.
Üdv. Péter
Péter hozzászólásához:
És a konfirmációt ki taláta ki? Jézus vagy a protestáns felekezetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!