Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti miért gondoljátok azt hogy...

Ti miért gondoljátok azt hogy a vallásotok amiben hisztek az úgy van és igaz is?

Figyelt kérdés

2016. szept. 4. 15:29
1 2 3
 21/27 Inkviziciós detektív ***** válasza:
58%
Pedig Isten tényleg embereken keresztül adott üzenetet az emberiségnek írásban. Ezt nevezzük szentírásnak. A Koránt és a Talmudot ne keverjük bele, mert Mohamed nem próféta hanem terrorista volt, a Talmud pedig nem is nevezi magát Istentől kinyilatkoztatott tekintélynek. Marad a Biblia, amit valóban szent emberek írtak, és alkalmas arra, hogy megismerjük belőle Istent és megújjitsuk vele a gondolkodásunkat. Szerintem hitre csak az tud eljutni, aki Isten parancsait és Isten akaratát jónak látja. Te kérdező 10 évet jártál templomba, és nem kaptál a családodon keresztül és a templomba járó embereken keresztül jó bizonyságot? Ne is kövesd a családod tradicióját és ne akarj megszokásból vallásos lenni. Istent nem érdeklik a vallásos ceremóniák. Kutasd ki, hogy mi az Ő akarata, cselekedd azt, és bejuthatsz Isten országába. Isten nem hagyja az Őt félőket bizonyság nélkül. Minden igaz hìvőnek vannak bizonyságai, de ezek szent dolgok. Ne akarj kézzel fogható bizonyítékot, mert Isten nem akarja még megmutatni magát a világnak. Jézus miután feltámadt a halálból megjelent nyilvánosan, de nem az egész világ előtt, hanem csak néhány választott embernek, és megparancsolta nekik, hogy hirdessék az egész világnak az evangéliumot, és tegyék tanítványokká a népeket. Ha szereted Istent és megtartod a beszédeit, akkor Isten is szeretni fog Téged, hozzád megy, és nálad fog lakni. Ez a legerősebb és a legszemélyesebb bizonyíték, de nem objektív. A világ számára nem fedi fel magát Isten.
2016. szept. 4. 22:18
 22/27 anonim ***** válasza:
43%

"Ez is egy olyan válasz hogy én is ki tudok ilyeneket találni bármire nem feltétlen vallásra..."

Mért kedves Kérdező nem működik? :D És azt mondtad, ne a Bibliából mondjak választ. Hát én nem csak onnan mondtam neked bizonyítékot, hanem józan paraszti ésszel is, és saját példával is éltem. :)

2016. szept. 4. 23:12
 23/27 Lebannen ***** válasza:

Egy érdekes cikk ezzel kapcsolatban. Érdemes végig olvasni.

[link]

2016. szept. 5. 01:57
 24/27 anonim ***** válasza:

"Nekem nincs koknkrét elképzelésem, de arra rájöttem kutakodások során hogy a vallásokban nincs olyan ami miatt azt mondhatnám hogy na ebbe hinni kellene...."

17-es válaszoló vagyok.

Azzal, hogy kutakodásaid vannak, és azzal rájöttél valamire, hogy mi lehet hamis és mi nem, ezzel máris egy világnézetet alakítottál ki magadban. Lehet, hogy te nem így hívod, de ez akkor is egy világnézet.

A kérdésem lényege továbbra is ugyanaz: honnan tudod, hogy neked van igazad?

2016. szept. 5. 17:57
 25/27 A kérdező kommentje:

De vegyük pl. azt hogy gyerekorunkba hittünk a mikulásban mert szüleink azt mondták hogy hoz nekünk csokit meg édeséget de ha rosszak leszünk nem hoz semmit csak virgácsot mert a mikulás mindent lát...

Ugye?

Legyünk jók az életben mert nem jutuk a menyországba hanem a pokol tüzén fogunk égni mert isten mindent lát!

---

Meg mi az hogy feljutunk a menyországba meg le a pokolba?

Nincs olyan hogy fel vagy le ez is csak a bolygónkon létezik a gravitációs erő miatt és attól is függ hogy a bolygó melyik részén vagyunk...

2016. szept. 5. 18:02
 26/27 A kérdező kommentje:

# 24

Hogy honnan gondolom?

Onnan hogy a tudomány fejlődésével sokmindent lebontott a valásokról amiket csak úgy álítottak...

2016. szept. 5. 18:07
 27/27 anonim válasza:

Nem a különbözőségben rejlik az igazság.

A cél, minden vallás igaz mélységében azonos.

Viszont, ha nem kezdünk Egy bizonyos dolgot a teljes mélységében vizsgálni és tanulni:

Nem fog a célhoz eljuttatni!

2016. szept. 5. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!