Ti miért gondoljátok azt hogy a vallásotok amiben hisztek az úgy van és igaz is?
Szervusz.
Mert egyetlen ember sem tudná befolyásolni azt, hogy megtörténjenek azok amiket leíratott, és úgy ahogyan leíratta, pontosan úgy történik minden.
az hogy mi fog történni azt kellő ismeretekkel meglehet jósolni évekre előre, bár ehez rengeteg kutatás kell, gondolok itt politikára vagy válságra stb.
a túlvilágos bibliás dolog csak az amit megakarnak adni az embernek aki fél pl. a haláltól, lásd:
az európai ember fél a haláltól, ezért a keresztények megadják neki a menyországot és az örök élet igéretét a mennyben.
indiában viszont a kasztrendszer és az ott elfogadott reinkarnálódás miatt a halált akarnák, nekik megadták a nirvánát azaz a teljes megsemmisülést, a halált.
az hogy mi lesz miután meghalsz, arra minden vallás megadná a választ, de nehogymár néhány csuhás idióta 2000 évvel ezelőttről megmondja nekem, vagy bárkinek hogy mi lesz.
szerintem semmi, az agyam még működni fog 3-4 percig majd elpusztulok.
Nem, ez egy hülye kérdés. A hit épp azért hit, mert nem írható le racionális tényekkel. V.ö. "Boldogok, akik nem láttak, de hittek!" Butaság tehát ilyet számonkérni.
Ezenkívül a hit magánügy. A nemléte is. Ezeket illik tiszteletben tartani.
Mert megismertem Istent. Azért. Nincs okom kételkedni benne. Előbb találkoztam vele, mint a Bibliával és még agymosáson sem estem át. Hanem ő volt az, aki szólt hozzám, én pedig igent mondtam. Ennyi.
De nem vagyok ezzel egyedül.
# 9
És mikor és hogy szólt hozzád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!