Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti miért gondoljátok azt hogy...

Ti miért gondoljátok azt hogy a vallásotok amiben hisztek az úgy van és igaz is?

Figyelt kérdés

2016. szept. 4. 15:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem vagyok vallásos, mindössze az embert próbálom megérteni. Ezért úgy gondolom, abban, amiben hiszek, nem kételkedem. Sem akkor, ha istenről van szó,sem akkor, ha a holnapi időjárásról.

A hit éppen ezt jelenti. Ha kételkednék (bármiben), akkor nem hitem lenne, hanem bizonytalanságom.

A hit ilyen megközelítése annyira gyerekes, hogy nem szabad ennél több szót vesztegetni rá.

2016. szept. 4. 17:33
 12/27 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, akkor sajnos nem lehet válaszolni. :) Ha a keresztényeknek elmondod, hogyan válaszoljanak, vagy hogyan NE. Akkor nem kapsz választ. :) Azt kérdezed, "hogy Ti miért gondoljátok azt hogy a vallásotok amiben hisztek az úgy van és igaz is?" Gondolom nagyrészt keresztényeket is kérdezel. Nos, ha a keresztény, nem támaszthat alá semmit, akkor nem fogod elhinni az állítását. Úgyhogy én, csak azért is a Bibliából fogok neked válaszolni, ha nem baj (de akkor is, ha baj :D). :) 1. például a vérkeringésed: vérkeringésed működik születésed előttől fogva! Mikor a kis ded az anya méhben van még, már van vérkeringése. 2-3 hét múlva dobog a szíve, satöbbi. Az egyetlen izom, ami nem fárad el az a Szíved. Hogy mért van ez így? Azért, mert Isten a Szívek és a Vesék vizsgálója, ahogy írja ezt a Biblia is (Zsoltárok 7:10-ben) és mivel minden Ő általa teremtetett és Szívből szeret minket. Úgy (elég nyálasan) a szívünkön keresztül táplál minket szeretettel. Íme egy másik példa, Isten tett egy ígéretet Ábrahámnak miszerint, 1, annyi utódja lesz mint égen a Csillag (ezt akkor mondta, mikor Ábrahám azon aggódott, hogy a népe kihal). 2, vigyázni fogja a népét örökké, Ma is vannak Zsidók, igen annyi elnyomás és zsidó írtás után is! :) Ez már elég jó bizonyíték arra, hogy Isten létezik és szereti az embereket. Aztán Isten mindenkit szeret írja János evangéliuma 3:16; 1János 2:2; Római levél 5:8 és 1János 4:8-9 is. De lehetne a saját példám is egy bizonyíték (már akinek), a feleségemnek egy régi betegség miatt fáj a keze, emiatt nagyon sok gyógyszert szedett. Mikor megismerkedtünk mondtam neki, hogy hadja el a gyógyszereket, amiket szed és próbáljon meg élni nélkülük, én imádkozni fogok, hogy eltudja hagyni. Mondanom sem kell nagyon húzta a száját és egyáltalán nem hitt nekem. Nem sokkal rá (azt hiszem 2-3 napra rá) mesélte, hogy nem hogy elhagyta a gyógyszereket, hanem a keze is jobban van és az orvos is azt mondta, hogy csökkent a gyúlladás. Mikor megismerkedtem a feleségemmel, MÉG ateista volt! A történtek után, mivel látta, hogy működik elkezdett érdeklődni a kereszténység iránt és ma keresztény. :) Nos, kedves kérdező ezért hiszem azt, hogy a KERESZTÉNYSÉG az igaz HIT! (mert nem vallás a kereszténység! :))
2016. szept. 4. 17:45
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

Mert megírta magáról a Biblia, hogy az ami bele van írva az igaz.

János 5.7., Jónás 6.8, Benő 8.9

Aki meg nem hiszi, szégyellje magát.

2016. szept. 4. 17:49
 14/27 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező,az előzővel értek egyet. Ha keresztényekre is kíváncsi vagy,akkor miért szabod meg,hogy miből érveljenek? Ha a Bibliából idéznek az nem jó neked. Ha ehelyett -ahogy kérted is- megkerülnék a Bibliát,és saját tapasztalatukból írnának,akkor "elmebetegek", "képzelődnek", "placebó-hatás", "hazudnak/kitalálják" stb...ez annyira tipikus: volt egy ismerősöm,aki tőlem szokott tanácsot kérni,mert nyersen,de őszintén megmondom,mit gondolok,és egy darabig ez jó is volt neki. Aztán az utóbbi időben rákapott arra,hogy kikéri a véleményem,DE azért hozzáfűzi,hogy "ezt és ezt ne mond,de ezt már mondhatod". De akkor minek kérdez,ha ő adja a számba a szavakat? Neked is azt tudom csak mondani,amit neki: írj nekem egy szöveget,hogy mit olvassak fel,vagy írjak le,és már írom is. :)
2016. szept. 4. 17:57
 15/27 anonim ***** válasza:
Elnézést,a 12-essel értek egyet,csak közben írt más is :D
2016. szept. 4. 17:58
 16/27 anonim ***** válasza:

15.

Pedig már kezdtem örülni...

2016. szept. 4. 17:59
 17/27 anonim ***** válasza:
Valamilyen világnézeted neked is van. Te miért gondolod, hogy amiben te hiszel, az úgy van és igaz?
2016. szept. 4. 18:34
 18/27 anonim ***** válasza:

Egyenes logikával rájöttem (hosszadalmas kutatás után), hogy létezik egy Intelligens Tervező.

Jött a további kutatás, most már a vallásokon belül, és arra jutottam ,hogy a keresztény vallás mutat rá a leghitelesebben az Intelligens Tervezőre.

2016. szept. 4. 20:37
 19/27 A kérdező kommentje:

Én keresztény családban nőttem fel 10 évig jártam templomban is!

Mivel nagyon kíváncsi vagyok így kiolvastam a bibliát koránt és a talmudot is...

De a vallásokban mindig a "csak mert így van" szintű válaszokat kapom meg a szentírásokra hivatkoznak!

Ez kb. olyan hogy azt mondom hogy a Harry Potter világa egy létező dolgo mert le va írva!És azt is meg tudom magyarázni hogy miért nem látjuk és érzékeljük ezt a világot...mert az is le van írva a könyvben...

"1. például a vérkeringésed: vérkeringésed működik születésed előttől fogva! ...."

Ez is egy olyan válasz hogy én is ki tudok ilyeneket találni bármire nem feltétlen vallásra...

2016. szept. 4. 21:10
 20/27 A kérdező kommentje:

# 17

Nekem nincs koknkrét elképzelésem, de arra rájöttem kutakodások során hogy a vallásokban nincs olyan ami miatt azt mondhatnám hogy na ebbe hinni kellene....

2016. szept. 4. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!