Ti miért gondoljátok azt hogy a vallásotok amiben hisztek az úgy van és igaz is?

Én ugyan nem vagyok vallásos, mindössze az embert próbálom megérteni. Ezért úgy gondolom, abban, amiben hiszek, nem kételkedem. Sem akkor, ha istenről van szó,sem akkor, ha a holnapi időjárásról.
A hit éppen ezt jelenti. Ha kételkednék (bármiben), akkor nem hitem lenne, hanem bizonytalanságom.
A hit ilyen megközelítése annyira gyerekes, hogy nem szabad ennél több szót vesztegetni rá.

Mert megírta magáról a Biblia, hogy az ami bele van írva az igaz.
János 5.7., Jónás 6.8, Benő 8.9
Aki meg nem hiszi, szégyellje magát.

15.
Pedig már kezdtem örülni...

Egyenes logikával rájöttem (hosszadalmas kutatás után), hogy létezik egy Intelligens Tervező.
Jött a további kutatás, most már a vallásokon belül, és arra jutottam ,hogy a keresztény vallás mutat rá a leghitelesebben az Intelligens Tervezőre.
Én keresztény családban nőttem fel 10 évig jártam templomban is!
Mivel nagyon kíváncsi vagyok így kiolvastam a bibliát koránt és a talmudot is...
De a vallásokban mindig a "csak mert így van" szintű válaszokat kapom meg a szentírásokra hivatkoznak!
Ez kb. olyan hogy azt mondom hogy a Harry Potter világa egy létező dolgo mert le va írva!És azt is meg tudom magyarázni hogy miért nem látjuk és érzékeljük ezt a világot...mert az is le van írva a könyvben...
"1. például a vérkeringésed: vérkeringésed működik születésed előttől fogva! ...."
Ez is egy olyan válasz hogy én is ki tudok ilyeneket találni bármire nem feltétlen vallásra...
# 17
Nekem nincs koknkrét elképzelésem, de arra rájöttem kutakodások során hogy a vallásokban nincs olyan ami miatt azt mondhatnám hogy na ebbe hinni kellene....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!