Lucifer miért bukott el?
Ez egy jó kérdés.
Nem tudjuk, hogy mi volt az oka a bukásának. Ez egy olyan kérdés, amire érdemben szerintem nem lehet válaszolni.
első vagyok.
Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy miért lett gonosszá.
én meg második
azt valóban nem lehet tudni hogy miért lett gonosszá.
én a bukást mint az Istennel szemben való fellázadás bukásaként értelmeztem.
részletezze a kérdező mire is kíváncsi
Szia!
Sokan úgy gondolják, hogy Lucifer lázadásának az lehetett az oka, hogy már eleve volt benne valami nemtökéletes, valami mákszemnyi, morzsányi gonoszság, vagy legalábbis torz gondolat. Vagy ha ez nem is, de legalább valami "hiánynak" kellett lennie benne.
Jézus azonban azt mondotta róla, hogy ő "nem állott meg az igazságban". Ez magában foglalja azt az állítást, hogy a kezdet kezdetén ő is az "igazságban volt". Ő sem került ki Isten kezéből kevésbé tökéletesen, mint a többi teremtmény. Ezékiel próféta így szól róla: "Te voltál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcsességgel, tökéletes szépségben ama napon, melyen teremtettél". Ésaiás próféta is "fényes csillagnak, hajnal fiának" nevezi őt.
A Biblia szerint ennek az angyalfejedelemnek semmi oka nem volt arra, hogy Teremtőjével szembeforduljon. Nincs értelmes magyarázata Sátán mennyei lázadásának. Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy a bűn eredetére lehetetlen olyan magyarázatot találni, ami megindokolná létezését. A bűn ugyanis titokzatos, érthetetlen, mentegetése egyenlő volna igazolásával. Ha mentséget lehetne találni rá, vagy okot létezésére, akkor megszűnne bűn lenni. A "nem állott meg az igazságban" kifejezés azt is magában foglalja: Sátán igazságtalan, és a bűn maga is igazságtalanság.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!