Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az baj, ha cionista keresztény...

Az baj, ha cionista keresztény vagyok? A hitgyülin kívül van cionista keresztény gyülekezet?

Figyelt kérdés

2016. aug. 31. 18:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
45%

Baj. A cionizmusnak semmi köze nincs Istenhez, még a vallásos zsidók is ellenzik:

[link]

De természetesen azt csinálsz, amit akarsz.

Dante

2016. aug. 31. 20:07
 22/34 anonim ***** válasza:

Dante ,most kivételesen nem értek egyet veled. Persze nem is kell egyet értenem veled ,de bírom a stílusodat.

Az valóban igaz ,hogy nincs semmi köze I-tenhez a cionizmusnak...de miért is kellene? Az a gond ,hogy ma az emberek szinte 95%-a elfelejtette ,hogy eredetileg mi is az a cionizmus (most így beszélve cionistákról,nem-cionistákról ,de anti-cionistákról még inkább) és ,hogy Hertzl Tivadar miért is indította el. Eredetileg nem a mai izraeli nacionalizmus volt a célja ,amit én elítélek. Hanem egy zsidó állam alapítása ,ami el is érte a célját 1948-ba. És azóta minden év ijjár hónap 5.-én van miért ünnepelnünk. ;)

2016. aug. 31. 20:14
 23/34 anonim ***** válasza:
Ui.: Egyébként a vallásos jellegű cionizmust én se támogatom ,mert a teokrácia az nagyon rossz dolog. De ettől függetlenül ,ami tény az tény. Izraelhez mind a zsidóság,mind a kereszténység,mind az iszlám is fűződik. De egyértelműen leginkább a zsidóság.
2016. aug. 31. 20:19
 24/34 anonim ***** válasza:
89%

@20:14-es:

Az eredeti cionizmussal nincs semmi bajom, ahogyan a zsidókkal sem, sőt, köszönet illeti őket, hogy lejegyezték az Örökkévaló szavait, megőrizték a Tanak-ot, és elkészítették a Szeptuagintát.

A baj az, hogy amit ma cionizmusnak nevezünk, azt egy szélsőséges ágnak látom, amit semmiképpen nem tudok támogatni. Erről szól az a cikk is, amit linkeltem.

Dante

2016. aug. 31. 20:26
 25/34 A kérdező kommentje:
Tapogatom, mina cionizmus. Hasonló témában írtam a szakdogámat. Szerintem sincs sok köze a vallásossághoz némely formáiban. Maga Herzl ugye ateista hírében áll. A cionista partizán egyesületek sem vallási alapon műkodtek. Nekem ez politikai nézet.
2016. aug. 31. 20:27
 26/34 A kérdező kommentje:
Plusz hozzátenném: részben zsidó származású vagyok. Ez talán árnyal
2016. aug. 31. 20:32
 27/34 anonim ***** válasza:

#Dante:

Nem is feltételeztem ,hogy bajod lenne a zsidósággal. ;)

Amúgy én is így látom. Voltam már keresztény cionista is és vallásos zsidóként anti-cionista. Tartottam a kapcsolatot a Neturei Kartával is...stb

De ma független vagyok. Mindenféle politikai ideológiától és amúgy is ,nem szeretem a politikát.

#Kérdező:

Értem. Ezt teljesen normális. ;)

2016. aug. 31. 20:41
 28/34 anonim ***** válasza:
44%

Egy hívő keresztény nem lehet cionista. A cionizmus az egyik formája a sovinizmusnak. Ha elítéljük a német sovinizmust (nácizmust), magyar sovinizmust (hungarizmust) akkor miért nem tehetnénk meg ugyanezt a zsidó sovinizmussal is?

Ami meg azt illeti a keresztények Izrael területén rengeteget szenvednek a cionizmus miatt.

[link]

Dante linkjét pedig külön ajánlom.

Ajánlom még a palesztin keresztények egyik YT csatornájáról a videók szemezgetését:

https://www.youtube.com/user/ChristianPalestine/videos

Ezt a rákot, a cionista-kereszténységek, mely igazából nem is kereszténység, az USA-ban találták ki olyan cionisták, akik gyűlölték a kereszténységet és valamivel meg szerették volna fertőzni.

A cionizmus egy materialista szent földben hisz, de mit mond Jézus?

„Amikor a farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa, ezt válaszolta nekik: "Az Isten országa nem jön el szembetűnő módon.

Nem fogják azt mondani: ‘íme itt van,’ vagy ‘amott’. Mert az Isten országa köztetek van."” (Lk 17:20-21)

A cionisták zsidó felsőbbrendűséget hirdetnek, de mit mond Jézus?

„Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a hit által Krisztus Jézusban.

Nincs többé zsidó, sem görög, sem szolga, sem szabad, sem férfi, sem nő; mert mindnyájan egy vagytok Krisztus Jézusban.

Ha pedig ti Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai, s az ígéret szerint való örökösök.” (Gal 3:26,28-29)

Ráadásul a cionisták nagyon gyűlölik a keresztényeket, itt most nem csak néhány szélsőségesről van szó, hanem alapjában véve a legtöbb tényleg kereszténygyűlölő:

[link]

(egy cionista képviselő Újszövetséget szakít szét)

[link]

(a cionisták szerint az Újszövetség antiszemita bigott gyűlöletkönyv)

[link]

(a cionisták Újszövetségeket égetnek, melyet keresztény misszionáriusok adományoztak nekik)

https://www.youtube.com/watch?v=iJOYneUlgl0

(izraeli tévé Jézus keresztre feszítését gyalázza meg)

Ez csak néhány eset. A cionisták nagy része ezeket nem ellenzi.

Mielőtt bárki leantiszemitázna, az nem ártana ha tudná, hogy a cionizmust még rengeteg zsidó is ellenzi, mivel judaizmus ellenes is!

https://www.youtube.com/watch?v=5v4njgbynm8

EGY KERESZTÉNY SEMMIKÉPPEN NEM SZIMPATIZÁLHAT EGY OLYAN ESZMÉVEL AMI ALAPJAIBAN KERESZTÉNYELLENES ÉS AMELYET MÉG A ZSIDÓK EGY RÉSZE IS ELUTASÍT

Üdv!

2016. aug. 31. 23:07
 29/34 anonim ***** válasza:
59%

Teljes mértékben egyetértek a 23:07-es kommentjével.

Ebből is látszik, hogy ez, amit ma cionizmusnak nevezünk túllépett azon, amit a 20:14-es mondott, miszerint a cél egy zsidó állam alapítása volt.

Amit most cionizmusnak nevezünk, az kifejezetten egy kifejezetten gyűlöletkeltő, rasszista eszme, ami még a tisztességes vallásos zsidókat is megbélyegezheti, noha ők nem akarnak ártani senkinek, csak gyakorolják a vallásukat.

Egy hívő ember nem lehet cionista. De azt gondolom, hogy akik támogatják a cionizmust, maguk sincsenek tisztában azzal, hogy valójában milyen eszme mellett tették le a voksukat. A neoprotestánsoknak érdemes lenne átgondolni ezt az egészet, talán akkor rájönnének arra, hogy nem jó úton járnak.

Dante

2016. aug. 31. 23:25
 30/34 anonim ***** válasza:

23-as vagyok:

Lehetne igaz abba valóban ,amit a 29-es ír ,de... (itt jön a de) a cionizmust és a hungarizmust,nácizmust egy kalap alá venni nagyon-nagyon nagy túlzás.

Több ok miatt is.

Tekintve először is a két felhozott ideológiának ,már a kezdetek kezdetétől fogva velejéig romlott volt minden porcikája.

De a cionizmussal más a helyzet.

+ A '70-es évekbe létrejött egy -szerencsére nem annyira ismert- ideológia ,amit kahanizmusnak hívnak. A kahanizmus alapjait egy Meir Kahane nevű amerikai-izraeli kettős állampolgárságú cionista szellemiségű rabbi tette le. Az ideológiájának az alapjai kb. egy szóba össze foglalható: gyűlölet. Beteges céljuk (az volt -szerencsére ma már kevesen vannak-) ,hogy az összes arabot,keresztény és muszlimot eltávolítsák egész Izraelből.

Emellett az unortodox irányzatok ellen is vannak (voltak) ,mivel szerintük az unortodox irányzatok "elő segíti az asszimilálódást" + Olyan embereket fenyegetnek meg ,akiknek a párjuk nem-zsidó és még homofóbok és még sorolhatnám...

Micha'el Ben Ari (újszövetség tépő),újszövetség égetők,templom gyújtok,melegfelvonulásokon ámokfutást rendező emberek ,ezek mind ezt az ideológiát követik ,ami a cionizmus legszélsőségesebb formája.

De a cionizmusnak több formája van. (Amelyik közül én ma semelyiket sem támogatom.)

[link]

("Types" nevű részénél a legtöbbet leírja)

Megjegyzés: Egyébként a belinkelt linkek közül számomra az nagyon durva ,hogy egy pünkösdista presbiter "antiszemitának" tartja az újszövetséget ,de a wikipédia szerint a zsidóságot is kritizálja ,szóval elég bizarr a gondolkodásmódja... "He often criticizes Jews and Roman Catholicism in favor of Protestantism."

Ami a YT csatornát ,illeti egyáltalán nem ajánlom (max. más ,mondjuk "cionista szellemiségű" csatornák mellet ,már csak szemlélés és különbség szemlélet végett) mivel elég dologba ferdítenek (vagy tudatosan ,de szerintem inkább tudatlanul).

Inkább ezt ajánlom ,akit érdekel a téma ,mert független:

https://www.youtube.com/user/coreygilshuster

"A cionizmus egy materialista szent földben hisz, de mit mond Jézus? "

Mint írtam ,Hertzl a vallási kérdést próbáltam minél inkább figyelmen kívül hagyni állami ügyekbe ,mivel tudta ,hogy a teokrácia sosem vezetett jóra ,hogy idézzek "Der judenstaat" c. könyvének a magyar nyelvű kiadásából:

"Tehát végül is theokrácia fog nálunk uralkodni? Nem! A hit összetart ,a tudomány szabaddá tesz minket. Ezért papjaink (=rabbijaink -én egészítettem ki-) theokratikus velleitásait nem fogjuk érvényesüléshez engedni. Templomainkban (=zsinagógáinkba,imaházainkba..stb -én egészítettem ki-) fogjuk őket féken tartani, amiként hivatásos hadseregünket a kaszárnyakba fogjuk beszorítani."

"Mielőtt bárki leantiszemitázna, az nem ártana ha tudná, hogy a cionizmust még rengeteg zsidó is ellenzi, mivel judaizmus ellenes is! "

Az a gond ,hogy ezek az emberek (anticionista vallásos zsidók) tudják ,hogy hülyeséget beszélnek ,de csak azért is mondják ,mert ők abban hisznek ,hogy "akkor jön a Messiás ,ha Izrael állama megszűnik". És most a magam nevébe (is) beszéltem ,mint volt-anticionista vallásos zsidó.

"EGY KERESZTÉNY SEMMIKÉPPEN NEM SZIMPATIZÁLHAT EGY OLYAN ESZMÉVEL AMI ALAPJAIBAN KERESZTÉNYELLENES ÉS AMELYET MÉG A ZSIDÓK EGY RÉSZE IS ELUTASÍT "

Tévedés ,mert alapjába véve pont nem.

Ui.: Egyébként a "Toffi és a gorilla" című műsor "szatíraként" indult ,de valóban borzasztóan ízléstelen.

-------------------------------------------------

#Dante:

"Amit most cionizmusnak nevezünk, az kifejezetten egy kifejezetten gyűlöletkeltő, rasszista eszme, ami még a tisztességes vallásos zsidókat is megbélyegezheti, noha ők nem akarnak ártani senkinek, csak gyakorolják a vallásukat. "

"Egy hívő ember nem lehet cionista. De azt gondolom, hogy akik támogatják a cionizmust, maguk sincsenek tisztában azzal, hogy valójában milyen eszme mellett tették le a voksukat."

Ebbe félig-félig egyetértek ,de más részt nem.

Üdv!

2016. szept. 1. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!