Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Már csak racionális alapon is...

Már csak racionális alapon is megéri kereszténynek lenni, nem?

Figyelt kérdés

Nézzük csak meg jól: legyen célunk az, hogy üdvözüljünk (vagy jobb helyzetbe szülessünk újjá). Ekkor, a keresztény tanításokat követjük,

1. A kereszténység szerint biztosan üdvözülünk (kegyelemből, hit által);

2. A hinduizmus szerint jó karmánk lesz, ami sikeresebb reinkarnáciohóz vezet (a jó karma a hitből fakadó jó cselekedetek által);

3. A buddhizmus és dzsainizmus szerint is közeledünk a megvilágosodáshoz (hit, imádság, lemondás az élvezetekről => jó karma);

4. A szikhizmus eleve nyitott, itt is a jó cseledetek és méltó élet számítanak az istennel egyesülés céljából;

5. A taoizmus szerint nincs megváltás, ezért csak magunknak teszünk jót, ha hiszünk;

6. A zsidó vallás szerint a jó cselekedetek számítanak, keresztényeknél a hit által ez is megvan.

7. A gond az iszlámmal van, amely kizárja az üdvösségből az Allahban nem hívőket. De ugyanakkor a keresztényeket és zsidókat az igazság (részleges) birtokosának, tehát (ha jól sejtem), jó cselekedetek által a Korán szerint is üdvözülni lehet.

8. És legvégül: az ateisták szerint nincs isten (az antikrisztiánusok szerint Isten, akiről a Biblia szól, nincs). De a hit akkor is tartást ad, szóval megéri.

Összesítve: ha az ember keresztény, pusztán racionálisan gondolkodva is jól jár - nem? Mi a véleményetek?

2016. aug. 29. 18:52
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Figyelj ,én azt hittem ,hogy a keresztény elképzelésről beszélsz. Innen jött a félreértés. De ezt már írtam. ;)
2016. aug. 29. 20:56
 22/41 anonim ***** válasza:
Jó, oké, értem, semmi gond. :)
2016. aug. 29. 21:07
 23/41 anonim ***** válasza:
88%

Nem rossz próbálkozás, kérdező.

De azért vedd figyelembe, hogy kb. 8000 vallás létezik. Ebből te megnéztél nyolcat... még van hátra néhány.

Ezek jó része NAGYON különbözik azoktól, amelyeket idáig néztél!

Még akad néhány probléma:

- úgy NEM lehetsz valamilyen vallás IGAZ híve, ha nem hiszel benne! A kereszténységben pl. az, aki csak színleli a hitet, a pokolba kerül! Tehát pl. egy ateista a pokolba kerül, ha követi a kereszténységet, mivel NEM hisz benne! Már persze, ha létezik ez az isten.

- a vallások nagyon sok terhet rónak rád, ami miatt rosszabb - esetleg SOKKAL rosszabb - lesz életed, mintha nem követnéd őket. Ha mindezek tetejébe az adott isten még csak nem is létezik... na, az az igazi pech!

2016. aug. 29. 23:40
 24/41 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy melyik éjsötét sudribunkó pontozta le úgy az előzőt, hogy egy szót se írt?
2016. aug. 30. 08:42
 25/41 A kérdező kommentje:
A zsidó vallás nézeteit elmagyarázná valaki, úgy látszik nem nagyon értem!? Egyébként? A gondolatmenet ok? És még milyen vallást kéne ilyen szempontból megvizsgálni?
2016. aug. 30. 22:08
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Elég részletesen kifejtettem, mit nem értesz?
2016. aug. 30. 22:30
 27/41 anonim ***** válasza:

"még milyen vallást kéne ilyen szempontból megvizsgálni?"

A maradék 7990-et.

Leírtam azt is, hogy mi jó és mi rossz a gondolatmenetedben.

2016. aug. 30. 23:09
 28/41 anonim ***** válasza:

"Már csak racionális alapon is megéri kereszténynek lenni, nem?"

Nem. :) ( zsidó vagyok, az is maradok :) a zsidó vallás szigorúan véve a kereszténység voltaképp bálványimádás, cska a békesség kedvéért kimayarázzuk, hogy mégse, és persze, mivel a zsidó valásból lett ( "lebutítva" ), valóban különbözik a régebbi, emberáldozatokat és orgiákat is tartalmaó bálvanyimádó vallásoktól. Bár, ami a középkori máglyákat illeti ... )

Lehet, már írták: a Korán szerint Allah ugyanaz az I-ten, akiben a zsidók és a keresztények is hisznek. ( Korán a Zsidó Bibliából és az "Újszövetségbõl" van "összefabrikálva", ötvözve az arabok õsi vallásával. De észrevehetõ rajta a Talmud hatása is ( Mohamed idején a Talmud már le volt zárva ).

2016. aug. 31. 02:40
 29/41 A kérdező kommentje:
Egy szó mint száz: minden vallás a hagyományból építkezik (Hamvas). Igaz?
2016. szept. 17. 02:00
 30/41 anonim ***** válasza:

Ha választanom kell az Ószövetség JHWH istene,és Krisztus Atyja között,nem gondolkozom egy pillanatig sem.

Az Ószövetség istene megparancsolt több nemzet elleni genocídiumot,s nem ítélte el az emberáldozatot sem,ha az fogadalomból történt.Az bosszúálló,haragtartó volt,és sok esetben gyilkos istenség.

A Krisztus által bemutatott Isten,a szeretet Istene,aki semmilyen erőszakot nem követ el,és nem vár el követőitől.Jézusnak temérdek tulajdonságától meg kellett tisztítani, az ószövetségi istenképet!

2016. szept. 17. 03:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!