Mi történik a halál után?
én olvastam egy elég logikus dolgot erről.
képzeld el azt, hogy a világegyetemünk, egy darab kézzel megfoghatatlan "elme", egy "lélek", gondolata, csupán egy ideája, kreációja. A saját "képére" létrehozott magában több egyéni "elmét", melyeket felruházott saját tudattal, léttel. Ezek az individuális elmék az "Világ Elme" szabályai által kötött világban élnek, de ők szintén kézzel foghatatlanok, csak elmék, amik gondolkodnak, és a világ, amit érzékelnek csak szimplán egy idea. Az érzékeik le vannak butítva 5 darabra, ezért látnak csak ennyit. A téves tanítások miatt, túlságosan kötődnek az "anyaghoz", a kézzel foghatóhoz, és ezáltal amikor a testük meghal, amibe nem ők vannak bezárva, csak úgy hiszik, az elméjük tovább él, hisz örökkévaló. Mivel túlságosan materialista az egyesek személyisége, ezért halál után a lelkük meg lesz kavarodva, és egy az életük alatt érzékeltekhez hasonló "világot" kreálnak meg magukban, teletűzdelve életükben elkövetett cselekedetekkel, ki rosszat tett, átéli, ki jót, ő azt fogja. Ebben a szellemi világban ahol tartózkodik a "halott" csak magában ,akiket lát, vagy hall, vagy érint, nem valósak, ideák. Az álomhoz hasonlítja a szerző ezt az állapotot. És ezután, mint ahogy az álom után, egy "mély alvás" következik, amit pedig egy új "földi élet" követ, hogy tanulhasson a hibáiból az egyén. Mert a célja visszatérni önmagához. Egyébként a normál állapotban lévő mély alvásnál teljes "lelki" nyugalomban van az ember, és az az igazi "önvalója", ahova akkor tér vissza.
üdv
25/F
19:03
Tehát ezek szerint igaznak bizonyítható a reinkarnáció elmélete?
17/L
Utolsónak.
Meg tudnád mondani, h hol olvastad ezt?
Eléggé érthetőnek tűnik, olvasnék még erről.
19:03 vagyok
kérdezőnek.
Én nagyon sokat gondoltam, filozofáltam fiatal korom óta, és mindig éreztem azt, hogy ez ami itt történik nem lehet a teljes létem lényege. Megkreáltam magamnak egy elméletet, és miután elolvastam ezt a könyvet, teljesen kitisztult, és 100% bizonyossá vált bennem minden, amire eddig gondoltam. E könyvben szóba kerül tehát a reinkarnáció is, mint logikus dolog.
A könyv címe és szerzője.
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége
üdv
SZIA!
"Vigyázzatok valaki még netán zsákmányul ejt titeket a filozófia és üres megtévesztés által ,ami emberek hagyománya szerint a világ elemi dolgai szerint és nem
Krisztus szerint való "(kolosszé 2:8)
Isten teremtett meg minket és ő tudja feltárni nekünk azt is ,hogy mi lesz velünk ,ha meghalunk ?!
Ezért a legjobb ,ha tőle tudakozódunk ,vagyis a szavából amit ő ihletett és nem emberektől és emberek írta könyvekből! Ha arra is kíváncsi vagy ,hogy mit ír ezzel kapcsolatban a Biblia ,írj nekem !
és emberek írta könyvekből !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!