Pio atya szent volt vagy csaló?
Nem vagyok RK de mivel sokat hallottam róla elolvastam a történetét,és be kell vallanom,hogy meg érintett és én hitelesnek találom.
Persze tudom,hogy vannak itt okyanok mint pl a jehova tanúi akik el sem olvasva Pio történetét hasból elítélik és kizártnak tartják,hogy szent lett volna.
Ezért tehát kérem,hogy csak olyan ember válaszoljon aki utána is nézett a történetnek és nem az előítélet vezéreli majd a válaszában.
Köszönöm!
Attól tartok itt felekezetfüggő válaszokat fogsz kapni.
A katolikusok szentnek fogják tartani, hiszen a katolikus egyház hivatalosan is szentté avatta, ettől kezdve pedig ebben nem lehet kételkedni.
A protestánsok meg nem fogják szentnek tartani, mert ők már eleve elutasítják a szentek tiszteletét.
Az ateisták (mert sokszor ők vannak többen a vallási kategórában) pedig eleve csalásnak tekintenek mindent, ami vallással kapcsolatos. :)
Ha Jerry Falwell a mérce, akkor nála sokkal szentebb volt.
Falwellel ellentétben Pio atya tartózkodott a politikától meg a tévében sem sztároltatta magát.
Olvass egy kicsit utána. Pio atya azt mondta, hogy megkapta a stigmákat, amiket Jézus is. Ezért mindig be volt kötözve a keze.
Halála után levették a kötéseket, és semmilyen stigma sem volt látható raktuk. Még életében sem látta őket senki, mert nem mutatta meg senkinek.
Következtetés: csaló volt.
"A protestánsok meg nem fogják szentnek tartani, mert ők már eleve elutasítják a szentek tiszteletét. "
A protestánsok maradnak a Biblia értelmezésénél, ami elmondja, hogy a szentek mindig élő emberek és sosem használja halottakra ezt a kifejezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!