"Valami" alatt mit értesz?
Példákat kérek.
19:28
Ugye tudod, hogy az LMBTQ+ mozgalom zászlaja nem egy szivárvány? Nem ugyanarról a jelképről van szó. Egyébként a gyilkosság nem bűn? Mert tudomásom szerint a Bibliában a szivárvány azt jelképezi, hogy Jahve nem fog többé globális népirtást elkövetni. Szerintem elég szomorú, hogy egyáltalán egyszer előfordult ez az eset. Úgy tudom, a Tízparancsolatban benne van, hogy "ne ölj" - miféle isten ez, amelyik még példát sem tud mutatni?
Tudom, milyen egy szivárvány, ezért azt is tudom, hogy nevezett színes sávok nem hasonlítanak rá. De sok egyéb ábrázolás sem jó sorrendben adja vissza a színeket. Azt is értem, hogy a használói szándéka szerint az emberek sokszínűségét jelképezi. Vannak, akik a saját nemüket szeretik, van, akik mindkettőt, vannak, akik a gyerekeket, vannak, akik az állatokat, vannak, akik az élőket, mások a halottakat, és sorolhatnám. Mivel azonban a mozgalom lényege a határvonalak elmosása, sokkal inkább megfelelne a jelképüknek egy sok színből összekevert massza, mint az élesen elhatárolódó színes sávok. Ha ez nem szivárvány akar lenni az eredeti szándék szerint, az meglepő, a lényegen azonban nem változtatna.
A második meglátásod a Biblia meg nem értésén, valószínűleg a nagy ívben való elkerülésén alapul. Ezen semmi mással nem lehet segíteni, csak olvasással, elmélkedéssel, Istenre való várakozással, amire így kívülről nézve nem sok hajlandóságot látni rajtad a fentiek alapján.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!