Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Utáltok a származásomért?

Benjiro Hungaria kérdése:

Utáltok a származásomért?

Figyelt kérdés
15 éves fiú vagyok. Először is tudni kell rólam, hogy nagyon szeretem a hazám, magyarországot, még akkor is ha az állam lefelé húzza az országot. Büszke vagyok a magyarságomra. De félig, apai ágról zsidó vér van bennem, 50 százalékban. A másik 50 százalékban keresztény. De evvel az 50 százalék zsidósággal az emberek szemében már hirtelen egy koszos zsidó vagyok :(. Most megyek szeptembertől a Móricz Zsigmond gimnáziumba Budapesten, de nem merem elmondani bárkinek is a származásom, mert szinte biztos vagyok benne, hogy megutálnak érte. Tudni kell rólam, hogy nagyon távol vannak tőlem a vallások, hibásnak találom a létezésüket. Nem vagyok se antiszemita, se semmi ilyesmi, de megvan rá az okom, hogy utáljam a vallásokat: A zsidó vallást azért utálom, mert egy majomségnak találom azt, ahogy az imakönyv felett táncolnak majmok módjára, a keresztény, ebben az esetben a katolikus vallást azért utálom, mert ott meg mindenféle unalmas, és egyben nagyon idegesítő szövegeket mondanak, hogy mondjuk "jaaaj szűzmárja, drágaságos jézus krisztus, hmm arany bárányka".... Szóval ettől is kiráz a hideg, ugyan úgy, ahogy az összes agyament vallástól. De titeket azavrna az, hogyha az osztálytársaim lennétek, hogy FÉLIG zsidó vér van bennem?

2016. aug. 21. 11:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
35%

Nem utállak, viszont az osztálytársadként megtartanám a kellő távolságot tőled, elmondom miért. Az öcsémék osztályában is volt egy zsidó srác. Az öcsémnek jó barátja volt, sokat lógtak együtt. Amikor jött az érettségi szünet megbeszélte az osztály, hogy a közgáz tételeket közösen dolgozzák ki, kijelölték ki melyik tételeket csinálja. Mindenki megcsinálta a magáét el is küldték egymásnak, ez a srác viszont nem. Állandóan mondta, hogy majd holnap, vagy hogy már készen van minden, de nem tudja elküldeni, mert nincs otthon, stb. kifogások. A vége az lett, hogy feladták a hosszú könyörgéseket és az utolsó pillanatban én dolgoztam ki nekik a hiányzó tételeket és azokat tanulta meg az osztály. A zsidó srác kezében viszont egy saját kézzel írt tétel volt ezekből a témákból szóbelin, amit ugye ő nem volt hajlandó szétküldeni a pórnépnek. De bezzeg a többiek tételei kellettek neki, azokból jó volt tanulni. Szóbelin egyébként úgy csinált mintha misem történt volna, nem esett le neki hogy mennyire számítottak rá is. Az a baj, hogy az ember bizalmatlan veletek, mert hiányzik belőletek a korrektség, ezért félő, hogy átvertek.

Legyél őszinte és soha senki ne verj át(se anyagilag, se pedig máshogy), akkor előbb-utóbb sikerül elérnetek, hogy másképp vélekedjenek rólatok.

2016. aug. 23. 10:04
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó ! És szerinted ez azért volt mert ő zsidó ? Ezt akármelyik bunkó paraszt megcsinálja...
2016. aug. 23. 11:50
 23/32 anonim ***** válasza:
64%
Hát igen kedves utolsó, valszeg a srác tartotta a vallását és gójokat fejőstehénnek(jószágnak) tekintette és kihasználta. Mivel valamiféle vallási előírás is létezik a talmudban vagy máshol számukra, hogy ne tegyenek vagy nem tehetnek szívességet gójoknak, ezért történhetett meg ez az eset.
2016. aug. 23. 11:51
 24/32 anonim ***** válasza:
47%
Azért én ezt erős túlzásnak tarton, én zsidó vagyok az egész osztályom tudta ezt, de nálunk ők volrak a bunkók, sőt a töri és biológia érattségire mindenki az én tételeimből tanult, úgy, hogy négy évig kiközösítettek. Légyszi ne egy példából vondd le egy egész nemzet stílusát, jó?
2016. aug. 23. 15:06
 25/32 anonim ***** válasza:
8%

Akkor nem egy emberből vonom le egy nemzet stílusát, ahogy kéred kedves utolsó.(én vagyok az, aki az érettségis sztorit írtam)

Ahol élek ott a köztéren hetente kétszer van egy ruhaárus kereskedő, aki zsidó származású. Sajnos pont az utcánk végén van a köztér, így nem tudom elkerül hogy másfele menjek ha éppen árul.

A probléma pedig az, hogy ahányszor valaki elsétál mellette mindig megkérdezi, hogy nem veszel nadrágot/pólót/edényt, stb? Erre ha azt mondod, hogy nem köszönöm, akkor tovább kérdezi de miért nem... Otthagyni sem tudod, mert mire végigérsz azon a szakaszon, megtalál 15 kérdéssel. Kellemetlen az egész szitu. Sokan azt szokták mondani, hogy nem vesznek, mert nincs rá pénzünk. Erre rendszerint közli, hogy nem baj vigyék csak nyugodtan el, majd ha nyugdíjat kapnak kifizetik. Na mármost ahol én élek, itt rengeteg idős ember van. Nincs szüksége senkinek sem arra, hogy a 35. lábasát megvegye, főleg azoknak akiknek a konyháról viszik házhoz a kaját. De egy 80 éves nénire mindent rá lehet sózni, azzal a címszóval, hogy jó lesz az unokáknak vagy a franc se tudja mire. Arról nem is beszélve, hogy az áruinak a minősége silány és nem kevés pénzt kér el értük. Egyrészt undorító egy idős embert hitelbe verni, másrészt pedig elhitetni vele hogy szüksége van egy olyan dologra, amire nyilvánvalóan nincs.

De tudom, hogy mindjárt jönnek az olyanok, akik megmagyarázzák, hogy az ő 110 éves nagymamájukra soha senki semmilyen körülmények között nem tudna semmit sem rásózni, mert ők halálukig gazdasági szakértőként tudnak mérlegelni vásárlás tekintetében, továbbá kommunikációs szakértelemmel is rendelkeznek, így jól tudják kezelni az ilyen szituációkat, ezért ne általánosítsak...

2016. aug. 23. 16:40
 26/32 anonim ***** válasza:
45%

#24 döntsd már el, hogy magatokra nemzeti(izrael), faji/származási vagy vallási alapon tekintetek?

vagy ez is afféle jolly joker mikor, hogy adja a helyzet.

Erről világosítson már fel valamelyik ugyanis mindre előszeretettel szeretnek hivatkozni kedves vallási,faj és nemzettársaitok.

2016. aug. 23. 22:29
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

ha nem zsidóskodsz akkor nem.

Az a helyzet,hogy akárhány zsidóval találkoztam azok mindig idióták voltak.Ők így zsidók úgy zsidók büszkék meg minden, és mi Magyarok hogy képzeljük?

Amikor megkérdeztem, hogy ha ilyen szar itt akkor miért nem izraelben veri a fa@-szát? akkor pedig csak hápogtak.

Na ezt ne csináld és egyből szimpibb leszel.ha csak úgy mellékesen megemlited ha épp olyan a téma akkor nem gond, de csak úgy simán ne told a képünkbe.de ne is sunyulj, ha kérdezik.

2016. aug. 24. 00:28
 28/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Különbséget kell tenni aközt, hogy mit jelölsz a zsidó szóval: 1. vallást vagy 2.nemzetiséget. A zsidóság csak anyi ágon "öröklődik". Tehát ha apukád zsidó (vallása zsidó, vagy a származása?), anyukád pedig nem az (írtad, hogy ő keresztény, és a római katolikusokat említed, gondolom ő az), akkor te nem vagy zsidó.

Normális ember nem a származás alapján ítél, hanem a konkrét személyiséget, annak a tetteit veszi alapul.

Tehát ha te velem szemben normálisan viselkedsz, megadod az alapvető tiszteletet, ahogy én is neked, akkor engem egyáltalán nem érdekel, hogy zsidó vagy, magyar vagy, vagy esetleg kis busman... :)

2016. aug. 24. 17:11
 29/32 anonim ***** válasza:

Vallásos zsidóként érdekes lenne ,ha azért utálnálak ,mert zsidó vagy ,zsidó. :DD

Ami a zsidó vallást illeti: Nagyon nagy tévedésbe élsz. De ez már egy másik téma ,remélem egyszer minden tisztázódik benned.

2016. aug. 26. 13:36
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

Ha a véred magyar, és nem követed a zsidó vallást, magyar vagy.

Ha a véred félig magyar, félig zsidó, akkor zsidó vagy.

Ha meg teljesen zsidó vagy, akár követed a vallást, akár nem, zsidó vagy.

Negyed, de inkább nyolcadvérnél beszélhetünk valamiről. Természetesen a sok flowerpower agymosott béke-szeretet hippi hülyének a véleménye annyit is ér, hiszen semmi másra nem alapozzák mint a személyes tapasztalataikra és arra, amit a média lenyom a torkukon.

Mint általában az egyszerű ember manapság mindent. Irreleváns, de ezen az oldalon többségében másfajta válaszokra nem is számíthatsz.

2016. aug. 26. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!