Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Utáltok a származásomért?

Benjiro Hungaria kérdése:

Utáltok a származásomért?

Figyelt kérdés
15 éves fiú vagyok. Először is tudni kell rólam, hogy nagyon szeretem a hazám, magyarországot, még akkor is ha az állam lefelé húzza az országot. Büszke vagyok a magyarságomra. De félig, apai ágról zsidó vér van bennem, 50 százalékban. A másik 50 százalékban keresztény. De evvel az 50 százalék zsidósággal az emberek szemében már hirtelen egy koszos zsidó vagyok :(. Most megyek szeptembertől a Móricz Zsigmond gimnáziumba Budapesten, de nem merem elmondani bárkinek is a származásom, mert szinte biztos vagyok benne, hogy megutálnak érte. Tudni kell rólam, hogy nagyon távol vannak tőlem a vallások, hibásnak találom a létezésüket. Nem vagyok se antiszemita, se semmi ilyesmi, de megvan rá az okom, hogy utáljam a vallásokat: A zsidó vallást azért utálom, mert egy majomségnak találom azt, ahogy az imakönyv felett táncolnak majmok módjára, a keresztény, ebben az esetben a katolikus vallást azért utálom, mert ott meg mindenféle unalmas, és egyben nagyon idegesítő szövegeket mondanak, hogy mondjuk "jaaaj szűzmárja, drágaságos jézus krisztus, hmm arany bárányka".... Szóval ettől is kiráz a hideg, ugyan úgy, ahogy az összes agyament vallástól. De titeket azavrna az, hogyha az osztálytársaim lennétek, hogy FÉLIG zsidó vér van bennem?

2016. aug. 21. 11:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Sok magyar, zsidó származású ember volt, akik szerették Magyarországot és sokat is tettek érte, szóval nincs ezzel semmi baj. Pusztán származás alapján megítélni valakit felszínesség.

Ahogy sok szempontból te is az vagy, ahogy megítéled a vallásokat úgy, hogy igazából nem is ismered.

2016. aug. 21. 13:55
 12/32 Vortrekker ***** válasza:
Műbalhé az egész...
2016. aug. 21. 15:32
 13/32 anonim ***** válasza:

Nem utálok senkit a származása vagy bőrszíne miatt.

Viszont látod, te is felületes, külsődleges dolgok miatt ítéled meg a vallásokat, nem csoda, hogy attól félsz, téged is külsődlegesen ítélnek majd meg.

Kolossé 3:25:

"mert aki igazságtalanságot követ el, visszakapja, amit igaztalanul cselekedett: ebben nincs személyválogatás."

2016. aug. 21. 16:34
 14/32 anonim ***** válasza:

Miért utálnálak!?

Addig amíg nem teszel keresztbe senkinek addig az sem számít ha hottentotta vagy,nem nem utállak.

Amít meg az őseid tettek az az ő bűnük és nem a tied.

Ha valaki csak azért utál amiért zsidó vagy vagy mert katolikus vagy, az vagy lökött vagy valami jehilovás klánnak szektának az agymosott bábuja,ezekkel meg nem kell foglalkozni mert az ilyen még a saját fajtáját is megutálja és kiközösíti.

Úgyhogy nyugi apukám,nem lesz baj csak változtass a modorodon és meglátod,hogy minden ok lesz!

2016. aug. 21. 16:43
 15/32 anonim ***** válasza:
Értelmes emberek nem fognak utálni ezmiatt
2016. aug. 21. 20:30
 16/32 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy sok következménye lenne ha elmondanád bárkinek is, de ki tudja... Ha meg egy keményebb nácival találkoznál az ugyse fogja megvárni hogy elmond. A haveromnak az ismerősének gyakorlatilag "az élete a nácizmus" és hogy őszintén bevalljam ránézésből megmondja hogy kiben van zsidó vér. ( Nem, nem csak az orrt nézi meg )

Én nem utállak emiatt téged mert nem tehetsz róla hogy az vagy aki.

2016. aug. 22. 01:59
 17/32 anonim ***** válasza:
Szerintem állj ki még a napra pár évre, aztán gyere vissza. Az éretlenség nem bűn, de csak idővel múlik el, ha azok a folyamatok, melyek az érettséghez szükségesek végbementek, különben sehogyan sem nőhető ki. Mindjárt a legelső a felvetéseddel kapcsolatban, hogy aki valakit a származása, kora, neme vagy a vallása miatt szeret, vagy utál, annak a szimpátiája egy lyukas alsót sem ér. Ez vonatkozik a te jelenlegi értékrendedre is, ami feltehetőleg az éretlenségeden alapul, de ez kinőhető. Hogy ez megtörténik-e, vagy nem, nagyrészt rajtad múlik.
2016. aug. 22. 05:13
 18/32 anonim ***** válasza:
Figyelj ! Ne idegeskedj ez miatt! Ha normális emberek akkor elfogadnak úgy ahogy vagy,ha pedig nem azok és kinéznek akkor lehet hogy még jobb is lesz neked,mert akkor ők elég hülyék,te pedig elég értelmesnek tűnsz!
2016. aug. 22. 11:35
 19/32 KZitus ***** válasza:

Szia

Nem utállak, nem is tudnálak :-)

De sajnálom, hogy a korodra már ilyen előítélet alakult ki benned. Az írásodból számomra az derűlt ki, hogy a vallásokkal van problémád, de szeretném ha tudnád, Isten nem köthető hozzájuk. Milyen értelemben? Ha olvastad valaha a Bibliát, már az elején találkozhatsz Isten véleményével a vallásokról - hát nem pozitív. Rengeteg nemzet az istentelen, hamis udorító szokásuk miatt lettek kipusztítva a földről, hiszen még embereket is áldoztak undorító oltáraikon.

Függetlenül a vallásoktól, te is Istennek köszönheted az életedet, és minden szépet, és jót amit valaha kaptál a rövid életed alatt. Remélem megismered az életed Alkotóját, Forrását, és hálát adsz majd neki az életedért.

2016. aug. 22. 16:05
 20/32 anonim ***** válasza:
Lehet ezért engem utálni, de én személy szerint nagyobb becsben tartom azt a zsidót, aki megveti származását és felmenői vallását és normális életet próbál élni, nem kihasználva a származása és felmenői vallása adta előnyeit mint, aki megtartja és betartja azokat. Szóval szerintem jó úton haladsz, csak váljon belőled normális másokat tisztelő ember és ne egy arrogáns, zsidóságával kérkedő f/ szparaszt.
2016. aug. 22. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!