Mi a véleményetek arról, hogy a Bibliát követő vallásokban Sátán a jó arc?
Nem vagyok hívő! De érdekel a téma, mindig is nagy fantasy rajongó voltam.
Mélyen katolikus családban nőttem fel.
Ha elolvassuk a Bibliát, Isten egyáltalán nem jó, egyáltalán nem kedves. Sőt! Brutális, kegyetlen, sértődékeny, előítéletes, haragtartó, indulatos. Egyáltalán nem jóságos, vagy igazságos. Arról nem is beszélve, hogy megannyi vér tapad hozzá - és nem csak az inkvizíciókra gondolok. A Biblia maga arról szól, hogy dobj el mindent magadtól ami jó az életben, élj úgy, ahogy urad akarja, cserébe a halálod után minden szép és jó lesz. Nekem ez nagyon hasonlít a bankok szövegére. Minden szépet és jót ígérnek, de amikor eljön az ideje, hogy ők is odategyék magukat, kihátrálnak. Vagy legalábbis nincs biztosíték arra, hogy tartják az ígéretüket. Ha Isten lenne a történet fő gonosza, és ő lenne a nyertes, s ragadná meg a hatalmat, akkor egyértelmű, hogy besározná a szabadabb elveket valló jófiút, és diktatórikusan mosná az emberek fejét. Egy tökéletes diktátort, aki okosabb mindenkinék, legyen bármily kegyetlen is, senki sem fog megkérdőjelezni. Főleg, ha van valaki akire rákenhetik a velük történt rosszakat.
Mit gondoltok erről?
Eredetileg nem provokatív kérdés, így szeretnék értelmes és nyitott emberektől kapni válaszokat. Nem szeretném megsérteni senkinek sem a hitét.
Köszönöm!
A jobb kezes dolog egy történész tanár mondta nekem, de lehet a felnégyelés részeként hivatkozott rá.
Az egész Bibliát nem olvastam, de volt szerencsém találkozni vele nem is egyszer. Óvodás koromtól kezdve, egészen az érettségiig egyházi intézményben tanultam. Megjegyzem,
Nem vagyok spirituális sátánista.
A Koránt ne keverjük a Bibliával kérem. Később íródott, és a már akkor létező vallásokból is táplálkozott.
Az inkvizíciókat kár tagadni.
A Biblia, vagy éppen a hívő dönti el, hogy ő maga vallásos útra tér?
A tízparancsolat szép és jó. Viszont nem tudom kiverni a fejemből a hittan órákat, amikor a kedves benvés nővér sorolgatta, éppen pont miért kell valakinek meghalnia, vagy miért kell valakit a város összes lakosának megköveznie.
Bencés*
Megjegyzem, nem...
Kis korrekció :S elnézést.
„Az egész Bibliát nem olvastam”
Érdemes akkor elolvasnod az Újszövetség könyveit, mert a lényegi rész azokban van. Az Ószövetség legértékesebb részei a bölcsességi irodalom (Zsoltárok könyve, Példabeszédek, Prédikátor könyve, Jób).
Isten a kevélyeknek és igazságtalanoknak a félelmetes oldalát mutatja.
"A Biblia maga arról szól, hogy dobj el mindent magadtól ami jó az életben, élj úgy, ahogy urad akarja, cserébe a halálod után minden szép és jó lesz. "
Fura én semmi jót nem dobtam el az életben inkább csak nyertem. Olyan szabadságot amiről a tobzódók csak álmodnak. Fiatal koromban (igaz még most is az vagyok) kipróbáltam mindent, de amit nyertem az csak a csömör volt. És ezt látom a hasonszőrűek életében. Jézus a minden a mindenben. Semmit se sajnálok, sőt az Úr nagylelkűsége lenyűgöző.
Látok olyan családokat ahol a gyerekekbe már gyerekkortól beoltják a hitet. Irigylem őket. Akik már felnőttek, azok nagybetűs életet élnek, de nem a sztárokét!
"Mélyen katolikus családban nőttem fel. "
Nem hiszem el.
17es: hol kért gyerekáldozatot, amit véghez is vittek? Olyanra gondolok, amilyet az elpuszitott népek tettek, akik a bálványoknak élve égettek el kisbabákat. Például.
Isten sosem kért emberáldozatot. Bűntette azokat, akik ezt tették.
,,Isten sosem kért emberáldozatot. Bűntette azokat, akik ezt tették.''
Khmm....Ábrahám és Izsák ??? Tessék elolvasni a Bibliát. Nem lett végrehajtva,de kérte,szóval a fenti mondatod hazugság.
"A Biblia maga arról szól, hogy dobj el mindent magadtól ami jó az életben...
Oké, akkor csak zabálj szépen, amíg el nem hízol és cukorbeteg nem leszel. Akkor már az életed lesz a tét.
Más: István király idejében a kézlevágás azt a célt is szolgálhatta, hogy megakadályozzák a hatalomra kerülését. Ha utólag a fogságból kiszabadulva mégis győzött volna, akkor Csonka Szent Istvánnak neveznék.
,,Oké, akkor csak zabálj szépen, amíg el nem hízol és cukorbeteg nem leszel. Akkor már az életed lesz a tét. ''
Ezt te sem gondoltad komolyan ?? Bocsi de ekkora hülyeséget még soha nem olvastam XDDDDD
#14 "Az inkvizíciónak az egész történelemben alig pár százezer áldozata volt világszerte.
Ezzel szemben a kereszténységet előszeretettel mocskoló ateista kommunizmusnak 100 millió áldozata volt."
Már megint ez a számokkal való dobálózás... Egyrészt a kommunisták (vagy helyesebben sztálinisták) a sztálinizmus, és nem az ateizmus nevében gyilkolásztak le sokmillió embert. Kínában sem az ateisták, hanem a maoisták rendeztek vérengzést, és az összes többi áldozat sem azért halt meg, mert nem volt ateista, hanem azért, mert nem hódoltak be az aktuális diktátornak. Az csak egy mellékes dolog volt, hogy ezek a diktátorok sokszor nem voltak vallásosak, de ezt szeretik kihangsúlyozni a számokkal dobálózók.
Másrészt pedig akkor visszapasszolom a labdát: a keresztény konkvisztádorok egy egész földrészen öldösték le módszeresen az embereket, komplett népirtást rendeztek, nem egy, nem két népcsoporttal szemben.
Igen, tudom, nem azért ölték őket, mert nem voltak keresztények, de a keresztény ideológiába burkolták a vérengzést, míg Sztalin, Mao és a többiek nem az ateizmus ideológiájának köntösébe bújtatták a vérengzéseiket.
Egyébként pedig részemről teljesen mindegy, ki hány embert öldösött le az ideológiája mögé bújva, emiatt egy ember halála is sok. Ezért nem látom értelmét a számokkal való dobálózásnak.
#21 "A Koránt ne keverjük a Bibliával kérem. Később íródott, és a már akkor létező vallásokból is táplálkozott. "
A Biblia is a már akkor létező vallásokból merít, vannak történetei, amelyek csaknem kompletten lettek átemelve más vallásokból. Pl. az özönvíz históriája sem újkeletű történet, csak hogy egy ismertet mondjak.
#26 Zsol 137/9 Oké, nem követel meg emberáldozatot, de jutalmat kínál csecsemőgyilkosságért. Az majdnem ugyanaz.
#28 "Oké, akkor csak zabálj szépen, amíg el nem hízol és cukorbeteg nem leszel. Akkor már az életed lesz a tét."
Ezt én sem értem, hogyan jött neked. Nem a hét főbűn egyike a nyalánkság, torkosság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!