Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúival lehet e...

A Jehova tanúival lehet e egyáltán úgy teológiai vitába bocsátkozni. Hogy ne azt vágják a vitapartner fejéhez, hogy "üldözöttek"?

Figyelt kérdés

És lehet e úgy velük egy vitába bocsátkozni,hogy ne csak kezdete legyen a beszélgetésnek hanem vége is?

Tapasztalatból mondom,hogy én eddig egyetlen tanúval sem tudtam lezárni egy vitát mert amikor "gátba" ütkőznek és már nincs olyan örtorony amiből táplálkozni tudnának akkor leállnak és nem folytatják. Tehát nem lesz egy Finish-e a beszélgetésnek.

És ezt nem csak itt tapasztalom hanem a személyes beszélgetéseknél is.

Pl. a múlt héten volt egy beszélgetésem két tanúval akik felkerestek. Nem szeretnék belemenni aprólékosan a témába mert az hosszú lenne,de egy annyit megemlítenék,hogy a Szentháromságról beszélgetve eljutottunk Jézus személyéhez. Ekkor eszembe jútottak az apostól szavai amelyeket Jézus testéről ír és megkértem,hogy olvasuk fel a Galata 6-17 versét.

Ők egyetértettek és olvasták az UVF ből,én meg utánna elolvastam a Károlibol,és itt véget is ért a beszélgetésünk mert megsértődve elmentek mert rámutattam arra,hogy az a Galata ami az UVF ben van az bizony gnosztcizmus a javából.

Gal 6:17

Ennek utána senki nekem bántásomra ne legyen; mert én az Úr Jézusnak bélyegeit hordozom az én testemben.

Az UVF ezt úgy fordítsa valahogy,hogy;

"..Jézus Rabszolgájának bélyegeit..."

sajnos nincs most közelembe egy UVF,de bárki megnézheti a honlapukon.

Visszatérve a látogatáshoz,többet nem jöttek pedig vártam őket a héten.

Szeríntem nem is fognak többet felkeresni,az a kettő biztos nem,vagy talán majd egyszer visszatérnek egy felkésztebb tesóval.

Na de a kérdésem az,hogy miért nem lehet velük egy normális vitat elejétől a végéig le tudni anélkül,hogy ne támadásnak tudják be,vagy egyszerüen ismerjék be,lássák be,hogy nincs tovább és vége?

Olyan nehéz ez!?

2016. aug. 20. 10:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
#10 Ezzel lényegiben azt mondod, hogy egyetlen megfelelő értelmezése van a Bibliának, és az a tanúknál van, szeretnék gratulálni, egyébként a burkolt agressziód mindig ámulatba ejt, annyira próbálod palástolni, de nem sikerül.
2016. aug. 20. 19:18
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Jehova tanúi vallási fanatikusok.Nem tudsz velük mit kezdeni,hitük szerint mindig igazuk van,észérvekkel sem mész semmire.Ez amúgy az összes vallási fanatikusra igaz.
2016. aug. 20. 19:20
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem lettél megszólítva,így nem is kell vitatkozni. Senki sem teszi.
2016. aug. 20. 19:20
 14/27 A kérdező kommentje:

opendoor nem is kell vitatkozzál mert nem a tanúk válaszai érdekelnek.

Hogy írtál,hát jogod van hozzá írni de mint látod nincs értelme mert senki nem szólított meg.

A Biblia lehet,hogy nem vita tárgya de az amit az Őrtorony művel a Bibliával az már bizony vita tárgya,sőt keresztényi kötelesség ezt szóvá tenni mert ha mindenki hallgt és senki nem teszi szóvá azt a sok csalást meg ferdítést akkor az őrtorony teret kap és mégtöbb család esik szét és mégtöbb gyerek férj feleség szenved majd az átkozott őrtorony ferdítései miatt.

Én vagyok az egyik aki ezt nem hagyja, és mindent megteszek,hogy minél többen értesüljenek a hamis próféták csaló munkájáról.

Az őrtorony csal lop hazudik,minden olyan tulajdonsága megvan mint ami az ördögre is illik.

2016. aug. 20. 22:51
 15/27 anonim ***** válasza:
75%

# 9

Köszönöm, hogy imádkoztál értem. :)

"Jehova Tanúi nem vitatkoznak. A Biblia nem vita tárgya."

Akkor Jehova Tanúi nem is szoktak érvelni? Ha valaki az álláspontja mellett gyüjt érveket, akkor ezzel egyúttal a másik álláspontja ellen is érvel, vagyis vitázik. Szerintem vitáztok ti is, hiszen folyamatosan terjesztitek a hamis írásmagyarázatotokhoz a hamis érveiteket. Az persze már más kérdés, hogy rosszul vitáztok, hiszen a vitapartneretek érveivel egyáltalán nem, vagy csak alig foglalkoztok. Magyarán csak a saját igazatokat fújjátok mindig mindenhol.

2016. aug. 20. 23:49
 16/27 ede1219 ***** válasza:
Istvan35 mikor léptél ki, két hete még kőkemény JT voltál?!
2016. aug. 21. 06:32
 17/27 anonim ***** válasza:
Nem két hete volt az, kicsit régebben :)
2016. aug. 21. 07:10
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Észrevételem szerint a Tanuk vitatkoznak érvelnek, ráadásul harcolnak is az igazukért.

A gond akkor kezdödik mikor kezdik észrevenni hogy elentmondásba kerülnek ettöl félnek a legjobban, vagy az irás rámutat hogy hazudnak.

Ekkor kettőközül szoktak választani vagy halaszák és viszatérnek felkészültebben, vagy az opendoor válasza viszhangzik.

Gondolkozzunk el egy kicsit miért forditottak maguknak bibliát? Meg vajon ezt a forditást ihlette a Szent Lélek? Ha nem akkor ki ihlette? Nem vitatkozni kell a gonoszal, hanem HARCOLNI.

2016. aug. 21. 08:41
 19/27 lilla64 ***** válasza:
81%

István35 nagyon örülök,hogy sikerült kilépjél. Egy éve még sokat vitáztunk:)

A kérdezőnek,nem lehet meggyőzni őket. A teokratikus iskolába előadásokat tartanak nekik,hogy mire mit kell válaszolni,ha meg nem tzdják a választ,mint a te esetedben is azzal a szöveggel,hogy nem vitázunk,továbbálnak. Ha meg azt mondod róluk,hogy fanatikusak akkor ujjonganak,na ugye üldöznek minket is mint az első századi keresztényeket. Hálát adok az Úrnak,hogy sikerült kilépnem közülük

2016. aug. 21. 08:52
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanúgy a katolikusokkal sem lehet vitázni, ők nagyjából annyira ismerik a Bibliát, mint a Jehova tanúi...semennyire, még a papok sem nagyon. A jehova tanúi fanatikusak, a katolikusok pedig képmutatóak. Egyik sem jobb a másiknál.
2016. aug. 21. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!