Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták nem tudnak, vagy...

Az ateisták nem tudnak, vagy nem akarnak különbséget tenni hit és hiszékenység között? Kérdésem NEM Isten létére vagy nemlétére irányul! Aki fel tudja fogni, az fogja fel! Mt 19,12

Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 00:07
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
kérdező!! ha te vallásos és olyan okos is vagy, akkor miért idiótázol le másokat??? Nagy álszent kabaré az egész, amit csinálsz....
2010. ápr. 25. 11:18
 32/34 A kérdező kommentje:

Úgy tünik nehéz kérdést tettem fel.Megpróbálom pontositani.

Hit.

Többféle meghatározása van, pl. bizonyosság a remélt dolgokról.

-1. Ha a gyermekem enni kér tőlem, és adok neki, nem viszi el az ÁNTSZ-be, hogy nincs-e esetleg benne méreg.Elhiszi, hogy egézséges ételt adok neki.

-2. Hiszékenység. A katolikus(keresztény) erkölcsteológia szerint bün. )pl. babonaság, okkultizmus, horoszkóp, stb.)

Még egyszer nyomatékosan kérem, hogy aki NEM ÉRTETTE MEG kérdésemet,;

"Az ateisták nem tudnak, vagy nem akarnak különbséget tenni hit és hiszékenység között? Kérdésem NEM Isten létére vagy nemlétére irányul! "

- ne válaszoljon.Erre nagyon sok más topic van, esetleg lehet önálló kérdést is feltenni...

Köszönöm.

Többször is kértem, mindezideig hiába, hogy CSAK AZ ÁLTALAM FELTERTT KÉRDÉSRE VÁLASZOLJON az aki válaszolni akar.

Kérdésem NEM Isten létére vagy nemlétére irányul! "

Az én vallási meggyözödésem magánúgy, éppen úgy mint az ateisták meggyözödése.

Intelligens ember a kjérdésre válaszol, nem használja ki az alkalmat arra, hogy a sakát véleményét ráoktrojálja másokra.

2010. ápr. 25. 11:27
 33/34 anonim ***** válasza:

És ha mérgezett volt a kaja és megszívta, akkor mondhatom neki, hogy a kis hiszékeny bevette, hogy az anyja sosem mérgezné meg.

Egyébként szerintem ez nem hit, hanem bizalom a másikban. A hiszékenység pedig valóban veszélyes is lehet és sokan ki is használják ezt (ld szektaalapítók)

De miért ne tudnának és akarnának különbséget tenni, csak mondjuk néha vékony a határvonál és nem könnyű szétválasztani a kettőt. Mert ami nekem hit másnak lehet hiszékenység. És fordítva.

2010. ápr. 26. 00:09
 34/34 anonim ***** válasza:

És mi a különbség hit és bizalom között?

A kajás példában ugyanúgy benne van a hit is, mint a bizalom!

Hinni valakinek, vagy valaminek úgy tudunk, ha kellően sok példa bizonyítja, hogy az illető megbízható.

Ezt Istenre és a bibliára úgy lehet alkalmazni, ha alaposan megvizsgáljuk a Bibliát, de őszintén és előítéletmentesen!

Mert amennyiben ezt valaki megteszi, akár tudományos igényességgel is, az felfedezi a Biblia egyedülállóságát az irodalomtörténetben, valamint arra is talál rengeteg bizonyítékot, hogy az emberénél sokkal magasabb értelem kellett ennek a műnek a létrejöttéhez, még akkor is, ha "emberek írták", mint sokan kapásból érvelnek a gondolat ellen.

Csakhogy a Biblia ezt nem is tagadja, sőt alá is van majdnem minden könyve írva.

2010. ápr. 26. 00:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!