Mihály arkangyal nevét hívhatom segítségűl Jehova Tanúi?
Igen kedves #9 én is pont ezen vagyok felakadva mert így ebben a formában teljrsen más értelmet kap az általunk ismert jó öreg Biblia.
Egy teljesen más biblia tárulkozik ki a szemünk láttára,szépen becsomagolva.
És mégis sokan vannak akik hitelt adnak ennek újkeletű irománynak.
Ezt nem szabad engedni...
Bár most sietnem kell, de a későbbiekben válaszolok.
Annyit szeretnék hozzá tenni ehhez előre is, hogy Pál a Jóel könyvéből idézett, és Jóel könyvében pedig, az Isten neve olvasható, nem hiszem el, hogy megváltoztatta volna Pál a héber iratot.
1Kor 5:4
Ti és az én lelkem a mi Urunk Jézus Krisztusnak nevében egybegyűlvén, a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmával
Itt Pál nem csak a Jézus nevét magasztálja, hanem a hatalmát is.
Miről beszélsz opendoor!?
De ha kérhetnélek ne távolodj el a kérdéstől, és arra válaszolj ami érdekel.
Mihály arkangyal nevét lehet segígségűl hívni?
Tudod ti nagyon elítélitek a katolikus egyházat de nem tudom,hogy miért mert ha valaki ferdített az nem katolikus egyház hanem a WTS.
"nem hiszem el, hogy megváltoztatta volna Pál a héber iratot."
->Az teljesen mindegy, hogy te mit hiszel, és mit nem hiszel, a szövegkritika ugyanis tudomány, nem pedig hit kérdése. Nincs bizonyíték arra, hogy a görögben a Tetragrammaton szerepelne, ha valaki mégis beteszi oda, az meghamisítja a szöveget, hiszen nem azt fordítja le, amit az eredeti szerző írt.
Egyébként is ócska kifogás, amit mondtál, hiszen Jehova tanúi oda is beszúrják a "jehova" szót az Újszövetségben, ami nem is ószövetségi idézet. De vajon mi alapján, ha nincs rá szövegtanú?
Ezért felelni kell majd Isten előtt, ugyanis a Biblia meghamisítása ugyanis súlyos bűn.
Dante
egy kicsit eltévedtél :)
Joel 2:32
De mindaz, a ki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül; mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lészen a szabadulás, a mint megigérte az Úr, és a megszabadultak közt lesznek azok, a kiket elhí az Úr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!