Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják a Jehova tanúi,...

Miért mondják a Jehova tanúi, hogy Ádám és Éva Isten fölé akartak emelkedni?

Figyelt kérdés
Jehova tanúihoz, -vagy akik kívülállóként ismerik a tanaikat- szól a kérdésem,mivel olvastam tőlük több helyen,hogy az első emberpárt gyakorlatilag trónfosztással vádolták,azzal,ami miatt a Sátán is ki lett vetve addigi helyéről. De ez logikátlan,hiszen Ádámék,amíg nem szakítottak a jó és gonosz tudásának fájáról,addig nem követtek el bűnt,az csak utána jött be az életükbe. Kérdezem én,hogy tud valaki bűntelenül bűnözni? Ezek szerint mégsem voltak tökéletesek,és már a gyümölcs leszakítása előtt bűnöztek? Mert ha igaz lenne az állításuk,hogy az indíték valami tudatosan Isten ellen irányuló dolog volt,akkor az már bűn. De a Biblia semmi ilyesmi motivációról nem ír,csupán annyit,hogy Évának megtetszett a gyümölcs,mert látta,hogy alkalmas a fogyasztásra. Ennyi. Lényegében csak összefutott a nyál a szájában a gyümölcs láttán,nem tudom,ebből hogy kerekedett ki Jehova tanúinak a maffiózó,trónfosztó Ádám és Éva,akik a tenyerüket dörzsölgetve kuncogtak magukban,hogy most mennyire kiszúrnak majd Istennel.

2016. aug. 17. 17:43
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:
A kérdésem inkább nem a gyümölcs leszakítására irányult,hanem azokra a felekezeti tanokra,melyek ebbe többet magyaráznak,pl,hogy Évát már eleve egy bűnös indíttatás/gondolat vezette a fához és nem a puszta kíváncsiság. Erről szól a kérdésem,hogy akik ezt terjesztik,logikailag hogy áll nekik össze,hogy bűnös,lázadó gondolatok voltak jelen Évában a bűn megjelenése előtt? :)
2016. aug. 18. 16:49
 42/57 anonim ***** válasza:
19%

Sátán is tökéletes volt, Ő honnan vette a "Bűnös" gondolatokat?

S ahogy valaki írta is, a gondolkozás ajándék ami nincs korlátozva, mert akkor már nem lenne szabad akarat.

Aki használja az elméjét, annak sok minden kérdés felmerülhet, de az igazán bölcs ember megvizsgálja a lehetséges buktatókat, és következményeket, és ennek fényében dönt.

Így nem a gondolkodás volt a Bűn, hanem az, hogy nem terelte el ezt a gondolatot,

(Jakab 1:14, 15) . . .mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra.

2016. aug. 18. 17:44
 43/57 anonim ***** válasza:
0%

Nem kívánság, vagy kíváncsiság?

DE bizony.

Isten a szavában ezt említi, nem véletlen íratta le.

2016. aug. 18. 17:51
 44/57 anonim ***** válasza:

" Sátán is tökéletes volt, Ő honnan vette a "Bűnös" gondolatokat?

S ahogy valaki írta is, a gondolkozás ajándék ami nincs korlátozva, mert akkor már nem lenne szabad akarat.

Aki használja az elméjét, annak sok minden kérdés felmerülhet, de az igazán bölcs ember megvizsgálja a lehetséges buktatókat, és következményeket, és ennek fényében dönt.

Így nem a gondolkodás volt a Bűn, hanem az, hogy nem terelte el ezt a gondolatot,

(Jakab 1:14, 15) . . .mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra."

Kedves Válaszoló, mint oly sokaknak neked is bevallok valamit. NEM csak az embernek van SZABAD AKARATA, hanem az angyaloknak is! Mert, ha nem lenne, akkor nem tudtak volna az angyalok (csakúgy, mint az emberek sem), elbukni! Szabad akartattal voltak megáldva, és a Sátán elgondolkodott, hogy ha nem az Istennek engedelmeskedik, akkor vajon mi tőrténik? (FIKCIÓ, NEM BIZTOS, HOGY VALÓBAN ÍGY TŐRTÉNT) A Sátán szerintem, arra gondolt, mikor elbukott, hogy: "Én vagyok Isten" vagy "Én is lehetek Isten!" ezeken valóban elgondolkodott, ahogyan a Biblia is írja (Ezékiel, ha jól emlékszem), hogy felfuvalkodott volt, és szívében Gőgös! Isten, mivel mindent tud, tudta előre azt is hogy elfog bukni, de viszont van minden embernek és angyalnak VAN szabad akarata! Nagyon csunya szóval ezt úgy szoktam mondani, hogy: "A szabadakarat Istennek minden alól kibúvó"

2016. aug. 18. 18:01
 45/57 anonim ***** válasza:

1Móz 3:21 És csinála az Úr Isten Ádámnak és az ő feleségének bőr ruhákat, és felöltözteté őket.

Kedves tanuk elgondolkodtatok e már azon hogy Jehova menyire szerette Ádámot meg évát, hogy képes volt megölni egy bárányt azért hogy készitsen nekik börruhát hogy ne látszon ki a meztelenségük.

Lucifer a hazugság atyja, gondoljuk el hogy ö volt az aki dörzsölgetve tenyerét kuncogott hogy most keresztbe tesz Istennek. "Látá Isten hogy amit teremtett ime igen jó"

Ezek a tanuk nem az emberekért vagy az emberek ellen harcolnak, ezek a tanuk Az Örökkévalónak a szavát hazudtolják meg lépten nyomon.

Már nem az a kérdésem hogy mejik igét hamisitják meg hanem az, melyik igét nem?

2016. aug. 19. 13:28
 46/57 A kérdező kommentje:
Utolsó,egyetértek,nekem a legnagyobb bajom azzal van,hogy még mindig nem értették meg a kérdésemet,pedig már ennél butítottabban és gyerekesebben meg sem tudnám fogalmazni,és még mindig nem arra válaszolnak,csak megy a mellébeszélés,és olyan dolgokat "cáfolnak",amiket én nem is állítottam...Nekem meg az a kérdésem,hogy tényleg ilyen értetlenek,vagy szándékosan csavarják ki a kérdésemet?
2016. aug. 19. 14:41
 47/57 A kérdező kommentje:
Na jó kedves utolsó,most állj le! Semmi jogod mások magánéletében/múltjában turkálnod,hogy ki mennyit szenvedett és kit vesztett el,ugyanis nagyon mellélőttél. Ha kérhetném,többet ne válaszolj..
2017. febr. 17. 10:58
 48/57 anonim ***** válasza:

Kedves "tisztánlátó", most kicsit nyers leszek, de megköveteli a monológom. Ádám és Éváról van szó, ugye? Isten teremtette eleinte Ádámot majd mellé Ádám társát Évát is. Szerintem eddig egyetértünk. Ádám hozott egy döntést és Éva is hozott egy döntést... Nem elégszer tudom, de most újra kijelentem, hogy itt is mint a Bibliában is oly sok helyen, DÖNTÉSEKRŐL beszélünk. Tegyük fel, te vagy Ádám (ha lány vagy akkor Éva helyébe képzeld magad) és látsz egy szép piros almát, ezt az almát egy (valószínüleg egy hétköznapi) beszélő kígyó, aki még ajánlja is ezt a szép piros almát ami rendesen meg is volt érve és ...ahogy ezt a Biblia is írja... szemnek szép és fogyasztható állapotban volt. Éva át adta Ádámnak aki saját döntéséből mint a nő elfogadta az almát. Így rossz, de egy döntést hoztak mindketten. Megfogadják Isten szavát, vagy inkább a kígyó. Nos, a Kígyó nyert. Ismételném magam, ha azt mondanám Ádám és Éva nem tudta mit tesz, azt tudták ugyan, hogy rosszat tesznek, de azt nem hogy: Tudni fogják, hogy mi a jó és mi a rossz. Ők azt tudták, hogy megfognak halni, ami megistőrtént. Meghalt a személyes kapcsulatuk Istennel. Simogatni nem kell ugyan Őket, de mivel Isten azt mondta az emberre (megsúgom AZ Ember volt Ádám, és Éva is), hogy NAGYON JÓ. Így igenis TISZTELNI KELL őket is, csak úgy mint Isten bármely teremtményét, mégha ez nem is megy nekünk. Krisztus, azt mondta a második legfontosabb Parancsolat a: "Szeresd felebarátodat úgy, mint magad" (Máté evangéliuma: 22:37-40) Krisztus azt mondta ettől a két parancsolattól függ az egész. :) Tehát, összegezném ezt a részt: Ádámot nem kell simogatni, mert ma is Isten mellett vannak (ezt ki lehet következtetni onnan, hogy Isten szerette ...Sőt szereti őt a mai napig, hiszen, ha nem tenné, nem halt volna meg érete... az embert). Ádám és Éva, szerette az Urat, az igaz, hogy Isten ÁdámÉRT átkozta meg a Földet. (Ez is egy fontos dolog! NEM miatta átkozta meg a Földet, hanem ÉRTE! Isten meg átkozta a Földet az emberért mert így az ember, ha munkával keresi pénzét addig SEM gondolkodik bűnre, hanem a munkájára koncentrál) A következőt, pedig kikéri magának szerintem a Kérdező: "Úgy látszik, nem szenvedtél még eleget, nem veszítetél még el hozzátartozót,ami SZINTÉN sátán..." Ami szemrehányás, magánélet megsértése, és a Bibliának teljesen szembe menő hozzáállása a dolgoknak. :) Pál ugyanis azt mondta, a Római levél 14:13-ban, hogy: "Annakokáért egymást többé ne kárhoztassuk: hanem inkább azt tartsátok, hogy a ti atyátokfiának ne szerezzetek megütközést vagy megbotránkozást." Krisztus pedig ezt mondta a tanítványainak a Lukács evangéliuma 6:37-ben, hogy: „Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik."

E szellenben, pont Ádámnak és Évának nem bocsátott volna meg Isten? :) Gondolkozz, az Őrtorony tudom ezt írja, de neked ezt nem kell komolyan venni, hisz maga az Őrtorony sem egy komoly dolog. :) Teljesen Krisztus ellen van, ami azt bizonygatja, hogy Isten egy angyal (lásd: Krisztus = Mihály arkANGYAL) :) Békesség neked, és kérlek, hogy ne bánts másokat! Törekedj arra amire én is, Jó keresztény próbálj lenni! :)

2017. febr. 17. 11:48
 49/57 Tisztánlátó ***** válasza:

Kedves Balinhun!

Kereszténynek tartom magam.Hidd el, nem volt bennem rosszindulat, amikor ezeket írtam.

De amellett kitartok, hogy Ádám és Éva egyáltalán nem értékelte mindazt a sok áldást, amit a Teremtő nyújtott neki.

Azt pedig a Biblia a Római levélben részletezi,hogy "egy ember által jött be a világba a bűn és a halál" Mivel Ádám volt a családfő, bár Éva szakította le a gyümölcsöt, Ádám bűneként könyvelhetjük el ezt az esetet.

Sok hozzátartozómat veszítettem el az elmúlt évben, és mivel hiszek a Biblia minden szavában, ezért igenis felelőssé tehető Ádám, Éva, és Sátán.

Sokan Istent hibáztatják a tragédiákért. De nem ő a felelős.

János 1.levele 5.rész 19.verse ezt írja : "Tudjuk, hogy az Istentől származunk, de az egész világ a gonosz hatalmában van."

Én is szoktam olvasni az Őrtorony folyóiratot, de eddig még Isten ellenes cikket, vagy olyat, ami ellentmondana a Bibliának, nem találtam.

Kérlek, idézz belőle olyat, ami szerinted ilyen, én is megnézném.

Egyébként a Biblia mindenhol negatív hangvételben ír Ősszüleinkről, és a megváltás értelemszerűen csak az utódaikra érvényes. Ezt egyébként úgyis a Teremtő dönti el, mármint, hogy kit támaszt majd fel, és kit nem.

Ha ők mégis feltámadnának, akkor azt fogjuk elfogadni.

2017. febr. 17. 18:52
 50/57 anonim ***** válasza:

Kedves "tisztánlátó", valóban azt akarod, hogy 1-et mondjak az Őrtorony maszlagból? Rendben, tessék: Mihály=Krisztus (teljesen a Biblia ellen van, sokszor elmondtam már, egy angyal SOHA nem lehet egyenlő az Istennel, mivel Krisztus = AZ Istennel így ez a Biblia szempotjából TELJESEN ellene van annak). Tömérdek verset tudnék neked most itt helyben bemásolni a Bibliából, ami mint oly sok helyen alá támasztja azt az állításom, hogy Krisztus = Istennel (az Atya Istennel) példának okáért: Ézsaiás 9:5 "Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!" A Biblia azt írja, hogy Krisztus valóban az Isten maga. Az Őrtorony írása szerint viszont Krisztus csupán angyal: "Mivelhogy Isten Szava sehol sem utal arra, hogy két olyan sereg lenne az égben, amely hűséges angyalokból áll — és az egyiknek Mihály, a másiknak meg Jézus állna az élén —, logikus arra következtetnünk, hogy Mihály nem más, mint Jézus Krisztus az égi szerepében." A Biblia értelmében ez hazugság, hogy: Mihály = Jézus Krisztus. Meg is mondom, hogy mért gondolom, illetve tudom biztosra azt, hogy ez, amit írt az Őrtorony maszlag, mért is hibás. A Biblia nyílvánvalóan KIJELENTI, hogy Krisztus maga az Úr Isten. (Ézsaiás 9:5; János evangéliuma 10:30; Római levél 9:5; Jelenések 1:8 és Jelenések 1:17-18, csak a legegyértelműbbeket írtam most ide ki) E értelemben, hogy az Őrtorony hibázik ebben, hibázik a Biblia értelmében sok minden másban is. Gyülőlnötök kell a hitehagyottakat: [link] a lap legalja! A biblia ellenben, azt írja, hogy szeresd felebarátaid: Krisztus maga mondja ezt! (Máté evangéliuma: 22:37-40)

Nem imádkoztok a nagyhatalmakért és szerintetek a nagyhatalmak, illetve a HATALAMAK a Sátántól vannak és nem Istentől: Nincs ugyan leírva ez, hogy ezek a hatalmak a Sátántól vannak, viszont keményen valljátok ezt: "Másokért imádkoznak?Ez nekem új.Igaz jó pár éve nem vagyok köztük,de a 20 év alatt én nem hallottam,hogy másokért imádkoznának,csakis saját magukért." Ezt egy volt tanú írta nekem, mikor kérdéseket tettem fel neki. Számotokra kiutált személy, így biztosan nem mond igazat. :)

"Egyébként a Biblia mindenhol negatív hangvételben ír Ősszüleinkről, és a megváltás értelemszerűen csak az utódaikra érvényes"

Na erre meg én lennék nagyon kíváncsi. Ugyanis a Biblia így beszél az Emberről: "Aki hisz én bennem az örökké él." Ádám és Éva igen is hittek Istennek, és megvolt átkozva a föld Ádámért, de az átokban nem szerepelt (elég fontos dolog), hogy Ádámot Isten elkárhoztatta volna. NEM! Isten csak megbüntette, Ők nem gyílkoltak, Istent félték, és szerették. A Legnagyobb büntetés amit kaptak, hogy nem ehettek az életfájáról, hogy örökké élhessenek. DE! NEM kárhoztak el, ezt sehol nem írja a Biblia. Következetni is csak az ellenkezőjére lehet! Embert szerette Isten és meghalt érte, így valószínüleg Ádám és Éva SOHA nem juthatott kárhozatra az Ószövetségi törvények alapján hisz, Isten törvényei SZERINT éltek. :)

"Ezt egyébként úgyis a Teremtő dönti el, mármint, hogy kit támaszt majd fel, és kit nem.

Ha ők mégis feltámadnának, akkor azt fogjuk elfogadni."

Pontosan! Ők támadnak fel: Krisztus szerint: János evangéliuma 6:26 "Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem az ha megis hal akkor is örökké él."

János evangéliuma 14:6-ban: "Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis én általam."

1Thesszalonikaiaknak írt levél 4:15-18 versek arról írnak, hogy Krisztusban elhunytak fognak feltámadni az örök életre. :) Megvan írva, ezért kedves "tisztánlátó" lássátok tisztán tehát, hogy aki NEM hiszi, hogy Jézus valóban a Krisztus az NEM fog üdvözűlni! Békesség neked. :)

2017. febr. 18. 00:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!