Isten volt Jézus? Elmebeteg? Netán csak egy az akkori sok ördögűző közül?
@5: Noé bárkája.... Érdekes megközelítés, hogy hiteles történelmi forrást kér valaki a történelem előtti eseményekről. Történelmi forrás rengeteg van -kérdés, hogy mi számít hitelesnek. Ha eltekintünk a bibliai leírástól, akkor is a Föld minden pontján fennmaradt az özönvíz emléke, szinte teljesen azonos formában. Ázsia, Óceánia, Amerika őslakóinak hagyományában mind ismert a történet, hogy a leghíresebb Gilgames-eposzt ne is említsem...
Most két eset lehetséges: vagy egymástól vették át olyan független kultúrák, melyeksemmiféle kapcsolatbannem voltak egymással, vagy ugyanazt a megtörtént eseményt adták tovább egymástól függetlenül -ami ha az emberiség ugyanazon túlélők leszármazottja, minden nép történelmének részét képezi...
Le van írva az evangéliumokban, hogy a zsidók annak idején hogy megbotránkoztak, amiért Jézus Istennel egynek tartotta magát. Még a tanítványok is kételkedtek benne, pedig együtt voltak vele éjjel-nappal. Látták a tetteit, hallották beszédeit.
Teljesen érthető, hogy ma is sokan így vannak ezzel. A hit útját mindenkinek magának kell végigjárni. Mindegy, hogy a világ kinek tartja Jézust. Neked kell eldönteni, hogy te kinek tartod úgy, hogy őszinte önvizsgálatot tartasz a parancsolatainak fényében.
Szerintem Jézus Isten volt mint ahogy mi mindannyian Isten vagyunk. Nem volt elmebeteg, sem egy a sok ördögűzők közül, Ő nagyjaink legnagyobbja volt, aki isteni kilétére ébredve az emberek, a népek (ön-)tudatának felemelését látta feladatának. E vlálalkozás sikerének érdekében hajlandó volt a legnagyobb áldozatot hozni, amit egy ember hozhat.
Az Ő Inkarnációja volt Isten válasza a zsidó nép őszinte fohászára, akik egy megváltóra várakoztak. Jézus valóban az emberiség megváltója, Ő megváltotta azokat akik tanítását komolyan veszik, nem a bűneiktől, sem azok következményeitől, hanem az (ön-)tudat szánalmas állapotából, a bűntudat terhétől.
Lehet, hogy nem minden igaz amit írtak róla, de vajon vállalták volna tanítványai az üldözést a saját hazugságaikért ?
Jézus egy parányit sem volt másképp teremtve mint közülünk bárki. Isteni kilétére ébredése volt az, ami oly nagy lelki erőt hozott neki, hogy végbevihette nagy tetteit.
"Szerintem Jézus Isten volt mint ahogy mi mindannyian Isten vagyunk."
Erről a tévtanításról -mely ezoterikus irodalomban népszerű - szól alábbi könyv:
Warren Smith: False Christ coming Does anybody care?
# 19/
Mivelhogy az ezoterikus irodalomban népszerű, még nem jelenti azt, hogy tévtanítás. Ha az evangéliumokat jól értettem Jézus nem teremtményeinek, sem alattvalóinak, hanem barátainak testvéreinek tekintette tanítványait. És erre a belátásra jutottam én is a vallások igazságtartalma iránti érdeklődésem során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!