Keresztény ként te hiszel a démoni megszállotság ban?
Mit tanít a vallásod ezzel kapcsolatban, mennyire foglalkozik ezzel a témával a felekezeted gyülekezeted?
És kiváncsi lennék.hogy mi a te saját véleményed erről a pontról?
Létezik megszállotság és démoni kísértés vagy ezek már nem léteznek?
Mi a véleményed?
Ha nem kérek túl sokat,kérlek írd le azt is,hogy milyen gyülekezethez tartozól.
Köszönöm!
Köszönöm!
Én is hiszem azt,hogy van megszállotság csak mivel a vallásom (ref.) nem igazán foglalkozik ezzel a témával nem igazán tudok sokmindent ezzel kapcsolatban és még soha nem is láttam egyetlen olyan embert sem akit esetleg megszállt volna az ördög. De ettől függetlenűl én úgy gondolom, hogy ha a Biblia ír róla, és ha az apostolok űztek ördög öt a maguk idejében akkor több mint valószínű,hogy napjainkban is léteznek valós esetek.
Tehát szeríntem nem a démonok változtak meg hanem a mai kor emberének a hozzáállása és a hite.
Ezért foglalkoztat most ez a téma.
Igen @3 hiszek abban!
De te hiszel abban,hogy néha az ember tévedhet és nem azért téved mert nem ismeri fel tévedését hanem egyszerüen azért mert mobilról ír és már nem akar törölni mert egy kicsit még nehézkesen megy neki az írás,mond csak hiszel ebben? :)
Mert ha eddig nem hittél ebben akkor mától hihetsz mert ebben az esetben pontosan ez történt.
Nos válaszoltam én a kérdésedre megkérnélek, hogy most válaszolj te is az én következő kérdésemre.
Mi is tulajdonképpen a te problémád!?
Mert nem hiszem,hogy egyszerüen csak azért írtàl mert nyelvtanórát szeretnél tartani nekem.
Mond hát,mi a te gondod?
Szia!
Nem nem csak a kíváncsiság miatt érdekel,hanem inkább azért erdekel mert hiszek benne.
Hiszem azt,hogy ez mindig is volt és mindig is lessz az első emberpár megkísértése óta,hisz szinte erről szól az egész emberiség bukása. Az ördög mindig is ártani akart az embernek és ez szeríntem ma sincs másképp és,hogy ezt el is érje mindet meg is tesz, hogy ezt el is érje.
Ezért erdekel ez a téma.
Előre is köszönöm!
Kedves kérdező:
#6-os vagyok újra.
Értem. Jó, hogy hiszel benne, mert a Biblia, amely hitem szerint Isten Szava, ír Sátánról és a démonokról. Én is pont azt gondolom, hogy az ember kárára munkálkodnak. Éppen ezért egy nemes feladat a keresztények elhívása, mert ennek része az is, hogy:
"Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak." (Efezus 6:12).
Akarsz csatlakozni?
Úgy látom, a bibliai időkben a gonosz azon megnyilvánulásait tartották démoni megszállottságnak, amelyben valamilyen gyötrelem, vagy fizikai önpusztító megnyilvánulás volt (pl. Légió, aki kövekkel vagdosta magát, vagy a holdkóros fiú, aki tűzbe és vízbe akarta ölni magát.) Manapság az ilyen emberek pszichiátriára kerülnének, és betegnek nyilvánítanák őket. És valóban úgy látom, a démonoktól megszállottak manapság leginkább a pszichiátrián vannak.
A gonosz lelkek tevékenysége azonban jóval szélesebb körű, sokszor beleviszik az embereket olyanba, amely rövid távon élvezetet okoz, de végül szenvedésbe torkollik. Pl. kábítószerezés, részegeskedés. Igazából nem csak a függőségek, hanem minden bűn szenvedést fog okozni előbb vagy utóbb. (Viszont az nem igaz, hogyha valaki kerüli a bűnöket, az biztos nem fog szenvedni.) Isten meg akar megóvni minket Sátántól, mert az ő sorsa meg van pecsételve, és az egyetlen öröme, hogy minél többeket vigyen magával a kárhozatba az emberek közül.
Sátán és a démonok kísértenek, vagyis csábítanak a bűnre, de arra nincs hatalmuk, hogy rákényszerítsenek bárkit. Ellen lehet nekik állni, és akkor elfutnak (egy időre). Sokan azért nem érzik azt az erőt, amit ki kell fejteni a démonok ellen, mert rögtön eltántorodnak, és úgy viszi a démon rajtuk keresztül a bűnt, mint ahogy a kés megy át a vajon. Sátán a legerősebb angyal, csak Istennek van felette hatalma. Ezért kell a hit, az Istenben való bizalom, a rá támaszkodás, mert saját magunk elbuknánk a Sátán ellen. Főként, ha tudjuk, hogy Sátán sokkal gyakrabban mutatja magát a világosság angyalának, mint egy gyötrelmeket okozó szörnyetegnek. Azzal sokkal többeket meg tud téveszteni. Például Jézus korában a farizeusokat a legtöbb ember csodálta, és etalonnak tekintette, olyan sokat foglalkoztak Istennel, böjtöltek, imádkoztak, olvasták a Bibliát. Jézus azonban leleplezte őket, hogy képmutatók, embereknek akarnak tetszeni, és más súlyos bűneik vannak.
Én úgy látom, hogy a mai kereszténynek mondott vallásos emberek között is sokan vannak, akik képmutatóak. És sok nem hívő azért undorodik meg Istentől, mert látja a vallásos embereken csak egy szép máz van, de ha kicsit megvakarjuk, alatta ott a sok gonoszság és törvényszegés.
Elég hosszú lett, talán segített egy teljesebb képet adni a démonok működéséről. Bár nem vagyok szakértő ebben.
A Krisztus Egyházához tartozom.
Van-e még valami kérdésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!