Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miert vagyok itt? Nekem ez...

Miert vagyok itt? Nekem ez csak szenvedes minden es nem ertem miert szulettem meg, lehet hogy buntetesbol?

Figyelt kérdés

2016. aug. 14. 17:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Gondolj csak az Istenre, a te kiutadra akár dolgozol, akár pihensz, akár szórakozol, akár tanulsz, akár szomorkodsz. Isten a szomorúak vigasztalója és a bajbajutottak erőssége. Isten az alap, ha ráépíted életed akkor jöhet árvíz, zápor, szél nem fog összedőlni, mert az Isten az alapja. Ahogy látom most te is úgyvagy ahogy Krisztus a kereszten felkiáltasz: "Én istenem, én Istenem miért hagytál el engemet" De bízz hisz Isten nem hagy el, hiszen ö " velünk van a világ végéig.
2016. aug. 14. 21:54
 12/20 A kérdező kommentje:
kozepiskola se volt egy leanyalom de annyibol jo volt bementem reggel koran delutan 1-2 orakor el is engedtek meg az iskola meg az is jobb mint ezek a car 3 muszakos gyari melok mashova nem fognak folvenni nem vok okos ugyis ez var ram kihajtsak a belem 3 muszakba ki se birom az ejszakazast se most is majd elalszok pedig csak netezek fekszek is lefele
2016. aug. 14. 23:07
 13/20 anonim ***** válasza:

Bocs, de nem értem, miért hajtasz három műszakban? Tudom, mostanság minden a pénz, és minden és mindenki afelé tol, hogy dolgozd hülyére magad.

Nem kell sem okos, sem gazdag legyél ahhoz, hogy tartalmas életed legyen. Nem akarom "osztani az észt", ne haragudj, ha úgy tűnik, csak látom, hogy szenvedsz, és szeretnék valami használható tanácsot adni (ha mégsem az, akkor felejtsd el).

Én a helyedben a következőket tenném:

1. Lemondanék a három váltásról, és keresnék egy olyan munkát, amit napi nyolc órában kibírok, és alap szinten megélek belőle. Minek hajtani, a sírba tuti nem viszel egy fillért se magaddal.

2. Azt az egy melót megpróbálnám úgy kiválasztani, hogy legalább minimálisan élvezzem, amit csinálok. Nem nagy dolgokra gondolok, nem álommunkahelyre, mert megértettem, hogy ahhoz nem elég jók a képességeid (legalábbis szerinted). DE: pl. ha szeretsz vezetni, gyúrj arra, hogy sofőr, kamionsofőr, buszsofőr, taxis, stb. legyél. Ha szeretsz a természetben lenni, állatokkal foglalkozni, nézz szét mezőgazdasági munkák, állatgondozás terén. Ha emberekkel szeretsz kommunikálni, dolgozni, legyél eladó, postás, stb. Valami ilyesmire volna érdemes rágyúrni egy kicsit, hogy ne csak kinlódás legyen a meló.

3. Ha sikerült kiválasztanom azt az egy melót, amit megbírok és nem undorodom tőle, megpróbálnám abban a napi nyolc órában jól csinálni, hátha mégis kisül belőle(m) valami...

4. A maradék időt olyasmivel tölteném, ami kikapcsol és feltölt. Rengeteg ilyen dolog van fillérekért, de legalábbis kigazdálkodható összegekért is. Én például nagyon szeretek magányosan össze-vissza biciklizni, de van, aki sétál, ismerkedik, bulizik, kocog, netezik, vagy épp GyIK-ezik unaloműzésből, kedvtelésből. De ismerek szenvedélyes akvaristákat, bélyeggyűjtőket, stb. Egy háziállat, kutya vagy macska, többet segíthet a depresszión, mint gondolod! Ez nem kamu, orvosilag is igazolt hatással van az emberre egy négylábú társ szeretete.

Ha mindemellett hinni is tudsz valamiben (leginkább Istenben), az tartalommal is feltölti majd az életed. Gondolom, ez hiányzik is neked, ezért írtál a Vallás rovatba. Csatlakozz egy élénk, szerető, befogadó keresztény közösséghez (minden egyházon belül találsz ilyet, a történelmi egyházakon belül is vannak kegyességi és ifjúsági mozgalmak), ahol aktív lehetsz.

Aztán majd idővel, ha mindez megvan, a többi jön magától: szerelem, család, gyerekek.

Szóval elsősorban NE CSÜGGEDJ! Nem csak a zseniknek és a gazdagoknak lehet tartalmas életük.

Én többdiplomás értelmiségi vagyok, az unokatestvérem, akit nagyon szeretek viszont autószerelő, aki falun gazdálkodik a nagyszüleink egykori földjein. Nyolc osztálya és szakiskolája van... És mindkettőnk élete boldog, beteljesült élet, az övé talán még inkább, mint az enyém, mert két gyermekkel is megáldotta Isten. A helyi közösségnek legalább ugyanolyan fontos, építő tagja, a templomban presbiter, a gazdaságból pedig lassan-lassan egy kisebb paradicsomot épített maga köré. Aktív, tartalmas, szép életet él, sőt, irigylésre méltót, pedig se nem zseni, se nem gazdag!

Szorítok neked és imádkozom, hogy megtaláld az utad!

2016. aug. 14. 23:42
 14/20 anonim ***** válasza:

Szemléletmód váltás szükségeltetik.

Ha így állsz az élethez az elmédben, akkor semmi jót nem teszel magadnak sem.

Tudod kedves Barátom, nem Te vagy az egyetlen, akinek elege lehetne az életből.

Rengeteg olyan sérült beteg ember van, aki feladhatná, de nem teszi, sőt küzd a fent maradásért.

Javaslom hogy tűzz ki egy rövid távú célt és dolgozz rajta hogy elérd.

Az életben semmi nem jön "munka" feladat nélkül.

Isten az embert a munkára teremtette.

S amit elérsz, azt értékelni is fogod, mert megdolgoztál érte,

Ám ha azt szeretnéd, hogy minden az öledbe hulljon, akkor természetesnek veszed, hogy neked ez jár, és így nem csak elvárod, hogy helyetted dolgozzanak, de amiért mások dolgoztak meg, azt Te nem fogod annyira értékelni, és óvni, mint ha magad tettél volna érte.

2016. aug. 15. 08:50
 15/20 anonim ***** válasza:

Talán annyit, hogy csatlakozom a 14-es válaszolóhoz.

Jézus azt mondta, hogy az élet többet ér mint a ruha ami rajtad van. és azt is, hogy ha van otthonunk, élelmünk és ruházatunk, akkor elégedettek leszünk ezekkel, mert az élet nem azokból van, amiket az ember megszerez magának.

2016. aug. 15. 08:53
 16/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, igazad van mindenben😊
2016. aug. 15. 08:55
 17/20 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek😊
2016. aug. 15. 08:57
 18/20 anonim ***** válasza:

Nincs mit, ha tudunk segítünk, Csak ne veszítsd el az örömödet.

:D)

2016. aug. 15. 11:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Minden rendbe jön! Bízz Istenben! Istennek fontos vagy! Lehet hogy most rosszul érzed magad de gondolj csak bele milyen csodálatos hogy az Úr életet adott neked! Azért élsz mert Isten szeret téged azért alkotott meg téged mert végtelenül szeret! "Közel van az Úr a megtört szívüekhez!"(Zsoltárok könyve) minden jót kívánok
2016. aug. 15. 23:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Gondolj bele,hogy egy ajándék vagy. Egy élő lélegző emberi lény vagy szabad akarattal. Ne dobd el ezt magadtól. Ha végleg nem tudsz mit kezdeni az életeddel,állj be valahova önkéntesnek vagy jelentkezz önkéntes munkára. Túl tökéletes vagy ahhoz hogy eldobd magadtól az életed.
2016. aug. 16. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!